Bi tekli, pa ne veste kako in zakaj?

Uredništvo, 05. april 2018.
Urban in Jasmina Praprotnik in Julij

Če ste začetnik ali pa že izkušeni maratonec vam za začetek toplo priporočamo tekaško družbo. Jasmina Kozin Praprotnik in Urban Praprotnik organizirata brezplačne treninge za čiste začetnike v teku. Redno se srečujejo vsak torek in četrtek do konca junija.

Vabljen, da se pridružite!

Zbor je pred spodnjim vhodom v bazen Tivoli ob 17.00 uri. Prijava na te treninge.

Zakaj na tekaške treninge

Začetniki se na njih naučijo bolj zdravega načina treniranja in dobijo navdih, kako postati pravi tekač – to je tisti, ki zna v teku zelo uživati.

“Z izkušenj vam povem, da lahko vsaj 90 % rekreativnih tekačev še bistveno izboljša tehniko teka. Zakaj je ne bi tudi vi,”

pove Urban Praprotnik.

Za bolj zahtevne tekače – delavnica

Tekaška delavnica je sestavljena iz prepletanja teorije in prakse. Začne se v predavalnici, kjer najprej razmislimo o pomenu teka, njegovih poteh in stranpoteh.

Potem gremo ven na tek, kjer vsakega udeleženca posnamem z visokofrekvenčno kamero, ki je zelo primerna za videoanalizo počasnih posnetkov. Razložim osnovne zakonitosti delovanja telesa pri teku: kaj je dobra tehnika teka, zakaj je takšna in kako jo lahko osvojimo.

Na delavnici preverimo tudi primernost tekaške obutve in ob tem podam nasvete, kako se lahko izognemo določenim težavam, ki lahko izvirajo iz obutve. Za dobro tehniko teka in treniranja je koristno vedeti tudi kakšno vlogo imajo posamezne mišice pri teku, kako jih krepiti in raztezati.

Posamezna delavnica traja 3 ure, pridite v športni opremi.

Cena je 25 EUR in se poravna na koncu delavnice. Za tiste željne dodatnega znanja in nasvetov priporočamo nakup priročnika Tekaški trener za 10 EUR. Dan ali dva pred delavnico vsi prijavljeni prejmejo opomnik z dodatnimi navodili.

Več informacij: www.tekaskitrener.si. Za dodatna vprašanja pišite na [email protected].

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
21.06.2021. ob 09:54
284,298
20.06.2021. ob 17:48
110,159
21.06.2021. ob 09:43
Preberi več