Anja pravi: Antistresna odeja, ki vam pomagala umiriti stres

Stres, anksioznost, prehiter tempo življenja … se vam zdi znano? Verjetno zato, ker obstaja velika možnost, da se z eno od teh težav soočate tudi vi. Namreč kar 7 od 10-ih ljudi se dnevno srečuje z neke vrste stresom, ki je postal eden od glavnih težav novodobnega življenja, saj ima vpliv na celotno kakovost življenja, med njimi najpomembnejše, na spanje ter zdravje.

Zato ne preseneča dejstvo, da v zadnjih letih naraščajo delavnice samopomoči, umirjanja, joge in druge dejavnosti, ki nam pomagajo pri spopadanju z vsakodnevnim stresom in preprečevanju izgorelosti, ki je prav tako v velikem porastu v zadnjih nekaj letih.

Stres in kakovost počitka

Ravno stres pa ima največji vpliv na kakovost počitka, zato je smiselno, da se mu posveti tudi največ pozornosti in to lahko po novem enostavno in hitro rešimo z novostjo na našem trgu, in to je antistresna oz. obtežena odeja.  Kako deluje? Preprosto, obtežena odeja je zasnovana tako, da spodbuja objem, za kar študije kažejo, da ima pomirjujoč učinek in zaradi svoje posebne strukture lahko prispeva k izboljšanju kakovosti spanja, hkrati pa zmanjša stres in tesnobo. Zaradi povečane teže vas odeja »objame« in nudi občutek pritiska, zaradi česar se boste počutili manj obremenjeni in bolj sproščeni.

Hormona sreče – seratonin in oksitocin

Zaradi teže se boste tudi težje obračali med spanjem, vaš spanec bo bolj trden in neprekinjen. Ob uporabi odeje se prav tako sprosti melatonin in se zmanjša kortizol, kar pomeni, da boste lažje zaspali in dlje časa spali. Uporaba odeje, ko se sprostite, vam pomaga sprostiti hormon sreče, kot sta seratonin in oksitocin, ki dvigneta vaše razpoloženje, vam pomagata, da se sprostite fizično in psihično in možganom sporočate, da je čas za počitek. Ženske bodo posebej vesele tudi dejstva, da obtežena odeja lahko lajša bolečine med menstruacijo.

Obtežena odeja

Obteženo odejo obožujejo tudi ameriške zvezdnice in ne dvomimo, da bo osvojila tudi slovenska srca, saj jo lahko uporabljate kjerkoli – za spanje, za »crkljanje« na kavču, celo v pisarni, ko boste potrebovali minuto odmora ter tudi na stresnih potovanjih – z vami bo povsod, kjer boste želeli.

O avtorju

Uredništvo