dr. Anja Kopač: ”Fizično nisem vstala iz postelje. Telo odpove.”

Uredništvo, 12. februar 2020.

Državna sekretarka in nekdanja ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Anja Kopač, o ločitvi kot najnižji točki v svojem življenju.

Ko je bivši mož rekel, da on odhaja, takrat je bilo to spoznanje, spraševanje samega sebe kaj si naredil narobe. Osnovna celica družine, kako bomo. Takrat je bilo eno težko obdobje. Družina je bila zelo visoko kot moja vrednota, kot ena vaza, ki jo razbiješ, ki jo potem nikoli več čisto ne sestaviš. Pridejo stvari, ki niso enostavne. Predvsem zato, ker če se samo mene tiče –  jaz lahko. Ko so pa drugi vpeti, ki jim ne bi želel, da se to dogaja, takrat pa je to težje. Do svojih otrok si toliko bolj zaščitniški, toliko težje so določene stvari.”

”Danes, ko gledam te probleme, ko sem bila mlajša, ampak potem so bili predvsem povezani z otroki. Ta je bila zagotovo ena najhujših točk. Ne morete si predstavljati, fizično nisem vstala iz postelje, nisem mogla se pobrat. Telo odpove. Potem pa pride točka, ko moraš začet funkcionirat, treba je vstati, treba je uredit stvari, treba je delat. In se potem postavit. Je pa res, da, ko se ti ene stvari dogajajo v življenju, vsaka stvar, ki se ti zgodi, vse ima namen. Iz nje izideš močnejši in nekaj več si se naučil.”

Ko sem bila državna sekretarka, je bilo takrat že zelo naporno. Ne, da bi bila samo služba krivda za to, ampak dejstvo je, da če ne gradiš odnosov, če si ne posvečaš, si hitro postaneš tujec. Jaz vedno tudi pravim, da morajo biti pravi ljudje skupaj, saj potem lažje vztrajaš v teh težkih trenutkih. Je bilo pa težko sprejeti to dejstvo. Sem mislila, da bom lahko rešila, pa nisem mogla več rešit.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 11:04
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več