Andraž Cerar, dr. med., moderator na portalu Med.Over.Net

Predstavljamo vam moderatorja, Andraža Cerarja, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine.

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net,

predstavljamo vam moderatorja na portalu in forumih Med.Over.Net, forumu Srčno popuščanje, Andraž Cerar, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine iz UKC Ljubljana.
Na forumu odgovarja na vprašanja s področja kardiologije, tja pa mu lahko postavite tudi vprašanje.

Andraž Cerar, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine

Rodil se je 5. junija 1982 v Ljubljani. Po osnovnem šolanju je leta 2008 zaključil dodiplomski študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Pripravništvo in strokovni izpit je opravil v UKC Ljubljana in takoj po njem začel z delom kot sobni zdravnik na Kliničnem oddelku za kardiologijo. Junija 2009 je pričel s specializacijo Interne medicine in oktobra 2011 specializacijo zamenjal za Kardiologijo in vaskularno medicino. Specialistični izpit je s pohvalo opravil oktobra 2015.

Zaposlen na Kliničnem oddelku za kardiologijo UKC Ljubljana. Je aktivni član programa za napredovalo srčno popuščanje in transplantacijo, kjer vodi bolnike v sobi kardiološke intenzivne nege in terapije. Sodeluje pri številnih mednarodnih raziskavah s področja napredovalega srčnega popuščanja, zaključuje pa tudi doktorsko delo s področja non-compaction kardiomiopatije.

Aktiven je pri izobraževanju študentov (vodenje vaj, predavanja, delavnice), zdravnikov pripravnikov ter specializantov. Dela tudi v popoldanski ambulanti Doktor24, ko utegne, vendar redno, pa odgovarja na vprašanja na forumu Srčno popuščanje.

Kot avtorja ali soavtorja je v slovenskih in mednarodnih strokovnih revijah objavljenih že več preglednih člankov s področja kardiologije. Aktivno je sodeloval pri številnih simpozijih in kongresih, tudi kot vabljen predavatelj. V slovenski zbirki Cobiss ima objavljenih 33 prispevkov.

Med dodiplomskim študijem je bilo večino študijskih let posvečeno delu na Medicinskih razgledih, strokovni medicinski reviji, prva 3 leta kot urednik, nato je za 3 leta prevzel vodenje kot glavni urednik in predsednik društva Medicinski razgledi. Celoten študij je tudi aktivno sodeloval na več zdravniških koncertih kot pianist tako samostojno kot del komornih zasedb.

V prostem času se poleg (preredkega) sproščanja na klavirju rad ukvarja z večimi športi (vse oblike vodnih športov, je bivši tekmovalni alpski smučar, cestni kolesar) – če mu to le številne službene obveznosti omogočajo. Poleg vsega je tudi ponosni očka 2 in pol letni Zarji, doma pa družinici družbo dela tudi borderski ovčar Ice. Morebitni preostali prosti čas posveti fotografiji ter snemanju krajših posnetkov (tudi z varno uporabo drona).

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več