Ajda Kolmančič, dipl. fiziot., moderatorka na portalu Med.Over.Net

anonimni uporabnik, 08. september 2018
Ostalo

8. september je svetovni dan fizioterapije, ki ga praznujejo fizioterapevti po vsem svetu. Na ta dan želijo opozoriti, kako pomembna je vloga fizioterapije za ohranjanje in pridobivanje zdravja ter za dobro počutje prebivalstva, zato vam z veseljem predstavljamo našo novo moderatorko, Ajdo Kolmančič,dipl. fiziot.

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net, predstavljamo vam moderatorko na forumu Zdravljenje obolenj in deformacij stopala.

Ajda je diplomirana fizioterapevtka, ki ima svojo zasebno fizioterapevtsko ambulanto v Mariboru, poimenovala jo je kar Fizioterapija z Ajdo. Že kot mlada aktivna športnica je vedela, da bo njeno poslanstvo delati z ljudmi in jim pomagati odpravljati poškodbe ter bolezni lokomotornega sistema. Želja se ji je v celoti uresničila, ko je dobila dovoljenje tudi za odprtje zasebne ambulante v Mariboru.

Res je, da je njena fizioterapija mlada in pogumna, prav takšna, kakršna je tudi sama. Nekateri pravijo, da so mladi zagnani in znanja željni, pa vendar jim manjka izkušenj iz prakse. Sama se lahko pohvali, da ji slednjih ne primanjkuje. Delo v javnih ustanovah, zasebnih ambulantah in delo s športniki je poskrbelo, da lahko danes samozavestno in kakovostno opravlja svoje delo. Že v času opravljanja pripravništva se je zavedala, da bo potrebno za preskok na višjo delavno raven potrebno vložiti kar precej časa in truda. Fizioterapija je stroka, kjer se znanja in veščine nenehoma nadgrajujejo, izpopolnjujejo, v glavnem gredo v koraku s časom.

Ajdina znanja so uprta predvsem v smer ortopedske medicine, saj je specializirana za zdravljenje in diagnostiko po metodi Cyriax. Velik pomen pozitivnega izida rehabilitacije v svoji ambulanti lahko pripiše tudi zdravljenju mehkotkivnih poškodb in bolezni, kjer kot strokovno usposobljen trigger point terapevt, nudi tudi tovrstno terapijo. Nekatera od znanj je pridobila tudi v tujini, kjer je opravila izobraževanje mobilizacije mehkega tkiva s pomočjo instrumentov (IASTM). Specialna znanja obravnave in diagnostike je s pomočjo kliničnih testov za hrbtenico združila z edinstveno vadbo AntiGravityFitness na visečih svilenih vrečah, t.i. “AntiGravity Hammock”. Ponosno lahko reče, da je edina fizioterapevtka v Sloveniji in trenutno tudi še v Evropi, ki uporablja tovrstno vadbo v rehabilitacijske namene. Omenimo tudi veščine sklepne mobilizacije, kinezioterapije, kineziotapinga, športne masaže in refleksne masaže stopal, ki je na njeno željo kot obvezne vsebine obdelala že v času študija.

Fizioterapija ne predstavlja samo zdravljenja s pomočjo manualnih tehnik, katerim daje sama sicer največji poudarek, temveč tudi posebnih aparaturnih pripomočkov. V svoji ambulanti ponuja pacientom najboljšo možno sodobno aparaturo Tecar ter druge, h katerim prištevam ultrazvočno terapijo, srednje in visoko frekvenčno protibolečinsko elektroterapijo, cupping, IR.

Veseli se, da vam bo lahko kot nova moderatorka foruma po svojih najboljših močeh svetovala in pomagala reševati vaše težave.

Vljudno vabljeni tudi v njeno samoplačniško fizioterapijo v Mariboru.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,195
02.10.2023 ob 12:11
294,584
02.10.2023 ob 20:33
113,444
02.10.2023 ob 14:37
Preberi več

Več novic

New Report

Close