Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje mod

Vnetje mod

Spoštovani!

Že kak mesec opažam, da se mi na obeh straneh mod pojavlja vnetje. Izgleda kot, da bi se odluščila zgornja plast kože,ki je temnješe barve, spodnju vneta pa rdečkaste. Del mod pa je že brez “povrhnjice”. Sprva sem mislil, da gre za gljivično vneteje in sem ga zdravil z Canestenom(izkazalo se je,da to ni).Ni boleče, vendar me skrbi, kaj je to, saj se pogosto ukvarjam s športom.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Verjetno gre za tako imenovani intertrigo, to je vnetje kože na predelih, kjer se ta pogosto drgne in malo zrači (dimlje, pazduhe, pri ženskah z velikimi in visečimi dojkami pod njimi, pri debeluhih med gubami na trebuhu…). Ker ste športnik (kolesarite, kaj ne? Nosite kolesarske hlače vedno oblečene na golo kožo in jih redno menjajte, kot spodnje perilo!) je zadeva verjetno posledica aktivnosti, potenja in vročine. Poskusite imeti predel čim bolj na suhem, po vadbi si dimlje in testise splaknite z vodo in dobro osušite, ne nosite sintetičnih hlač oz. te takoj slecite, ko nehate z vadbo in oblecite ohlapno zunanje oblačilo in bombažasto spodnje. Vse perilo, tudi kolesarske hlače redno dobro operite. Če to ne bo zadostovalo namažite s kremo proti glivicam, če pa ni infekcije, bi morda pomagal baby puder, ki kožo osuši ali pa kar lekarniška krema za otroško ritko.

Ponovno pozdravljeni!

Pišem vam zaradi težav s povrhnjico na modih.že avgusta ste mi podali nekaj nasvetov in upošteval sem prav vse. Tudi baby puder sem uporabljal. Še vedno pa se zgodi, da sta tam , kjer nimam povrhnjice včasih modi živo rdeče barve. Ne boli in tudi na otip ne čutim nikakršnih izboklin. Ali gre morda za kaj hujšega? Kaj pa če je rak na modih?

Help me!!
Jernej je pisal/pisala:
>
> Spoštovani!
>
> Že kak mesec opažam, da se mi na obeh straneh mod pojavlja
> vnetje. Izgleda kot, da bi se odluščila zgornja plast kože,ki
> je temnješe barve, spodnju vneta pa rdečkaste. Del mod pa je
> že brez “povrhnjice”. Sprva sem mislil, da gre za gljivično
> vneteje in sem ga zdravil z Canestenom(izkazalo se je,da to
> ni).Ni boleče, vendar me skrbi, kaj je to, saj se pogosto
> ukvarjam s športom.
>
> Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Ja ne bo druge, kot pot pod noge in k zdravniku. Očitno gre za dermatitis, vnetje kože, ki pa ga lahko povzroča tisoč razlogov. Za raka na modih so značilne zatrdline v modih (za lečo ali grah velika trda zrnca, ki jih tipljete v tkivu mod), zato lahko to misel kar pozabite, k zdravniku pa le pojdite, da boste sprobali še nekaj žavb.

New Report

Close