Najdi forum

Pomoč!

Star sem 22 let in pred nedavnim sem opazil, da imam na levi ritnici majhno bulo! Velika je približno 1 cm, pod kožo in trda! Ne boli! Aje lahko to kaj nevarnega? Kakšna žleza?

Prosim pomagajte!

Spoštovani!

Lahko, da se dela tur ali pa gre za zamašeno lojnico. Bolje bo, da si to ogleda zdravnik in da se odločita za eventualno odstranitev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ali je kaj od tega zelo nevarno, ali gre samo za izgled?

Spoštovani!

Dokler se ne vname ni posebne nevarnosti, predvsem pa gre pri takile oceni predvsem za domnevo, saj je brez pregleda nemogoče odgovoriti s 100% gotovostjo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Še eno vprašanje bi imel v zvezi s tem!
Kako bi se še drugače kazalo, če bi imel težave z dvanajsternikom? Je vseeno mogoče, da bi se takšne težave vlekel toliko časa? Kakšni so znaki rane na dvanajsterniku in kako se lahko prepreči in kako se zdravi?

Najlepša hvala za vaše odgovore!

Lep dan!

Spoštovani!

V primeru rane na dvanajstniku so bolečine pod desnim rebrnim lokom in/ali v žlički, največkrat na prazen želodec in se izboljšajo po jedi. Izogibati se je potrebno začinjeni, ocvrti, zažgani, postani in na sploh težko prebavljivi hrani, alkoholu, kavi, cigaretam in stresu. Kmalu vsak sam spozna, kaj mu škodi. Zdravi se z zdravili, ki zmanjšajo izločanje želodčne kisline. Če v treh do šestih tednih ni izboljšanja, je smotrno opraviti gastroskopijo, da se preveri, če gre res za rano.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close