Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina obsklepni revmatizem

obsklepni revmatizem

Stara sem 39 let in imam že več let težave v predelu levega kolka, vzdolž cele leve noge, pred letom dni pa me je najprej močno začelo boleti v levi rami, v levem komolcu in levem zapestju, . Močno mi je krčilo tudi mišice cele leve roke. Kljub 6. mesečni fizioterapiji je prišlo do močne zamrznitve ramenskega sklepa. Roka je gibljiva približno od 30 – 40 %.Bolečine v rami so manjše, v nogi pa se stopnjujejo in sicer je prišlo do vnetja retrotrohanterne burze.

Ortoped, ki spremlja moje zdravstveno stanje, ima pomisleke na diagnozo obsklepnega revmatizma. Ker po desni strani telesa nimam nobenih bolečin, vse težave so samo na levi strani telesa.

Prosim, če mi lahko malo bolj obširno opišete kaj to je obsklepni revmatizem, ali obstajajo zdravila za to bolezen in ali se to z leti poslabšuje?

Hvala.

Spoštovani!

Pri vaši diagnozi vam na žalost ne znam dosti povedati, ker gre za precej specialno področje, s katerim se ukvarjajo revmatologi. Diagnoze zunajsklepnega revmatizma namreč ni mogoče postaviti brez podrobne revmatološke diagnostike.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close