Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Motnje koncentracije

Motnje koncentracije

Spostovani,

moja tezava je -vsaj za mene- nekoliko nenavadna. V zadnjem casu imam velikanske motnje v koncetraciji. Ne gre za preobremenjenost z delom ali raztresenost. Dogaja se mi, da se mi naredi “odklop” sredi stavka, sredi dela, sredi misli. Vidim cloveka, ki mi govori, pa ga ne slisim, pricnem delati, pa na sredini pozabim, kaj in zakaj.
Nimam glavobola, mogoce nekoliko moteno spanje (enkrat na noc se zbudim), vcasih malce tezav z izgubo ravnotezja (verjetno posledica nizkega pritiska, zgornji normalno 92, spodnji 55 – 60), sem sredi 30-ih, sluzba je srednje obremenjujoca, skrbim za rekreacijo.
Kaj mi lahko svetujete?
Barbara

Spoštovani!

Mislim, da ste zelo lepo povedali, to je predvsem in samo »odklop«. Kaj je vzrok temu v vaših letih, bo bolj težko potuhtati. V večini primerov ni nobenega posebnega razloga za to. Ob poslabšanju spanja (zbujanje) in še nekaj drugih težav (npr. potrtost, brezvoljnost, hitra utrudljivost, pomanjkanje energije…) pa je slabša koncentracija lahko znak depresije. Po opisu sodeč pri vas trenutno (še) ne gre za take težave, zato spreglejte ta problem, ker bo verjetno prenehal, tako kot se je začel.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close