Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Srbi

Srbi

Spoštovani!

Stara sem 24 let. V otroštvu sem imela veliko problemov s kožo zato so me poslali na testiranje in ugotovili da imam alergijo na pršice, čokolado in lešnike. V času po 18 letu se mi zdi da je alergija nekako izzvenela in sem kar nekaj časa imela mir. Sedaj pa se mi ze nekaj casa na pregibih, po stegnih, mečih, notranji strani rok in nožnih prstih pojavljajo rdeči mozoljčki in neznosna srbečica po celem telesu. Včasih me celotna koža (ob večerih) tako srbi da jo spraskam do krvi. Poskušala sem že razna mazila, od tistih ki mi jih je predpisal splošni zdravnik in ki tanjšajo kožo pa do domačih pripravkov (ognjič), vendar brez učinka. Občasno sem ob hudi srbečici vzela tudi Klaritin vendar brez izboljšanja.
Moja koža je že po naravi zelo suha in tanka, vendar jo redno mažem (trenutno z Bepantholom, Eucerin ni pomagal) in nikoli ne uporabljam agresivnih mil, če je le mogoče se jim izogibam.

Pri dermatologu zaradi tega problema še nisem bila. Ali bi bilo to smiselno? Ali mi sploh lahko pomaga?
Naj omenim še, da se mi zdi da se izpuščaji bolj pogosto pojavijo tudi pri spremembi vremena – ko se otopli ali shladi.

Kako lahko ublažim težavo in kaj bi to sploh lahko bilo? Dermatitis?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Lili

Pozdrav!

Verjetno gre za atopični dermatitis.
Če vam vaš lečeči zdravnik- osebni zdravnik lahko pomaga bo že to dovolj, sicer pa bo potreben obisk pri dermatologu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close