6 nasvetov, kako sprejeti in preživeti kritiko

Profimedia

Ne glede na to, kako uspešni ste pri svojem delu ali v svoji vlogi, vedno se lahko zgodi, da boste deležni kritike. Če jih niste vajeni ali občutljivi na njih, vam bodo naslednji nasveti pomagali pri soočanju in tudi pri tem, da boste svoj način delovanja izboljšali.

Na srečo se lahko z nekaj preprostimi veščinami naučite kritike pogledati z drugačne perspektive in se z njimi lahko celo izboljšate.

Zakaj je pomembno sprejeti kritike?

Medtem ko je prejemanje pozitivnih povratnih informacij prijetno, je slišati negativno povratno informacijo ali kritiko popolnoma nasprotno. Kritika boli, nas jezi, se ustrašimo, umaknemo, preslišimo ali kako drugače neprimerno reagiramo. Čeprav storiti napako ni nič usodnega, večina ljudi težko sprejema kritike. Če se jih naučite sprejemati negativne povratne informacije, boste okrepili svojo samozavest, obogatili svoje odnose in odpravili negativne vzorce vedenja in razmišljanja.

Kako lahko z manj stresa sprejmete kritiko?

Zbrali smo šest nasvetov, ki vas lahko postopoma naučijo sprejemati negativne povratne informacije in kritike.

Postavljajte vprašanja

Nejasna in nerazumljivo podana kritika ni v pomoč nikomur od vpletenih. Prejemnik ne ve, kako se nanjo odzvati, tisti, ki jo je podal pa ne do doživel pričakovanih sprememb. Ko vam nekdo izreče kritiko se prepričajte, ali jo prav razumete. Če karkoli ni jasno, postavite dodatna vprašanja in preverite, ali pravilno razumete ter kaj v prihodnje pričakujejo od vas.

Kritika ne pomeni, da ste slab človek

Konstruktivne kritike se nanašajo na vaša dejanja ali vedenje, ne na to, kdo kot oseba ste. Ne dovolite, da bi slabe informacije in kritike uničevale vašo samozavest. Vaša lastna vrednost ni povezana z mnenjem nekoga drugega o vas.

Večkrat prosite za povratne informacije

Ko druge prosite za poštene povratne informacije, se lahko postopoma navadite na kritike. Če sprašujete pogosteje, jih boste tudi prejeli v manjših in bolj obvladljivih količinah. Na primer, če imate na delovnem mestu s šefom samo letni razgovor, se lahko zgodi, da bo šef takrat imel pripravljen dolg seznam kritik. Toda, če ga za povratno mnenje prosite vsako četrtletje, vaš šef na letnem razgovoru morda ne bo imel veliko novih (negativnih) povratnih informacij.

Vzemite si čas, da predelate svoja čustva

Ob kritiki lahko doživite močno čustveno reakcijo. Če se ob kritiki po navadi razjezite ali postavite v obrambni položaj, svetujemo, da preden reagirate, naprej globoko vdihnite, ostanite mirni in obvladajte naraščajoča čustva. Še posebno, če vam je oseba na drugi strani kritiko podala na spoštljiv način. Ko je pogovor končan je bolje, da svoja čustva sprostite ob športni aktivnosti in jih zaupate bližnji osebi, ki vas razume.

Postavite se v kožo osebe, ki vas kritizira

Stopite v čevlje drugega in si prejete informacije oglejte še iz drugega zornega kota. To vam bo lahko pomagalo do spoznanja, da tisto, kar se vam zdi sprejemljivo, drugim morda ni.

Ugotovite, ali je povratna informacija konstruktivna ali destruktivna

Konstruktivne kritike vzemite na znanje, do destruktivnih pa bodite zadržani. Kako boste vedeli, kakšne vrste je kritika? Konstruktivna kritika je namenjena ustvarjanju pozitivnih sprememb, nudi predloge, kaj in kako izboljšati ter prihaja z dobrimi nameni. Po drugi strani pa nekdo, ki kritizira vse povprek, morda niti ne navede razloga za svojo kritiko, lahko ima skrite motive in je pri govorjenju tudi žaljiv. Če vam oseba sploh ne želi pomagati, da bi vi razumeli bistvo problema in ne poda predlogov, si takšne kritike ne jemljite k srcu in nanjo pozabite.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,017
21.09.2022. ob 09:06
287,340
26.09.2022. ob 18:08
110,619
28.09.2022. ob 03:31
Preberi več

New Report

Close