5 razlogov za izbiro krznenih copat

Oglasno sporočilo , 26. januar 2023
Novice
Powered by:
Foto: Fajfar.si

Ali ste vedeli, da v copatih preživimo skoraj tretjino svojega življenja? Zato nikakor ni vseeno, kakšne boste izbrali. Če želite svojim stopalom privoščiti popolno udobje, izberite krznene copate – razlogov za njihovo izbiro je več kot dovolj. Spoznajte jih!

Ljubitelji krzna se navdušujejo nad privlačnim izgledom krznenih oblačil in obutve, a bolj kot to je pomembna njihova funkcionalnost. In podobno je tudi s krznenimi copati. Res je, da so ti na voljo v različnih barvnih odtenkih in slogih, vendar navdušujejo tudi z ostalimi lastnostmi.

Značilnosti krznenih copat

Krzneni copati so običajno izdelani tako, da je njihova zunanja plast izdelana iz trpežnega materiala, kot je na primer usnje. Ta izboljša zaščito pred vremenskimi vplivi in umazanijo, krzneni copati pa na ta način zdržijo bistveno dlje časa.

Notranjost krznenih copat je podložena z mehko in toplo podlogo iz ovčjega krzna, ki stopalom zagotavlja udobje in podporo. Zaradi nje so krzneni copati še posebej primerni za zimske mesece in vse tiste, ki jih pogosto zebe v stopala.

Primerjava krznenih copat z drugimi materiali

Ovčje krzno ima veliko gostoto dlak, zato so krzneni copati, v primerjavi z drugimi materiali, med najtoplejšimi in odlično regulirajo toploto. Zelo podobne lastnosti imajo tudi usnjeni copati, vendar je udobje v krznenih copatih veliko boljše, predvsem zaradi nekoliko debelejše podloge.

Foto: Fajfar

Med toplejše copate uvrščamo tudi copate iz volnenega filca, medtem ko so klasični hišni copati iz bombaža ali mikrotkanine manj udobni, poleg tega pa se veliko hitreje obrabijo.

Če imate težave z mrzlimi stopali, potem z bombažnimi copati zagotovo ne boste ublažili svojih težav, saj niso tako dober termoregulator, kot so na primer krzneni copati.

Zakaj izbrati krznene copate?

Več kot očitno je, da imajo krzneni copati ogromno pozitivnih lastnosti. Čeprav imajo nekoliko višjo ceno od ostalih copat, pa jo popolnoma upravičijo s svojo kvaliteto. Zato poznamo veliko tehtnih razlogov, zakaj so krzneni copati odlična izbira.

Udobje

Krzneni copati so zelo dobro poznani po tem, da so izjemno udobni. Ovčje krzno se odlično prilagodi stopalu, zato je počutje v njih odlično in jih lahko brez težav nosite po več ur.

Ker imajo nekateri modeli na podplatih kakovostno gumo, je hoja v njih popolnoma varna, brez strahu pred morebitnimi zdrsi.

Toplota

Ovčja koža je že sama po sebi izjemno gosta, in to je glavni razlog, da je tudi zelo prijetna in topla.

Foto: Fajfar

Krzneni copati vam nudijo najboljšo zaščito pred mrazom, še posebej pa so primerni za zimske mesece in vse tiste, ki imajo pogosto hladne stopala.

Naravni materiali

Krzneni copati so običajno izdelani iz popolnoma naravnih materialov. Njihov zunanji del je najpogosteje iz naravnega usnja, podloga pa iz ovčjega krzna.

Krzneni copati so prijazni do vaše kože in stopal, prav tako pa so antibakterijski, kar pomeni, da postanejo neprijetne vonjave z njimi preteklost.

Krzneni copati so odličen toplotni regulator

Krzneni copati delujejo kot naravni toplotni regulator, zato vam je pozimi v njih toplo, poleti pa se vam noga ne poti. Ker so izjemno zračni, se boste v njih tudi v toplejših mesecih počutili odlično, saj se stopala v njih zlepa ne pregrevajo.

Različne barve in slogi

Krzneni copati so na pogled izjemno privlačni in elegantni. Na voljo so vam v različnih barvnih odtenkih in slogih, zato se brez težav prilagodijo različnim slogom oblačenja.

V ponudbi boste naleteli na modele, v obliki natikačev ali pa takšne, ki oprimejo celotno peto.

Ne glede na to, kakšen krznene copate boste izbrali, bodite pozorni predvsem na to, da izberete takšne, ki so izdelani iz naravnega krzna. To je edino zagotovilo, da boste deležni vseh prednosti, ki smo jih izpostavili na tem mestu.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,234
23.03.2023. ob 20:43
288,757
29.03.2023. ob 17:38
110,749
30.03.2023. ob 16:52
Preberi več

New Report

Close