5 najpogostejših ženskih zmot in kako jih preprečiti

Uredništvo, 27. september 2017.

Zanimiv pogovor mi je razkril nekaj zanimivosti, ki bi jih rada delila s tabo, ki se sprašuješ, zakaj v partnerski …

Zanimiv pogovor mi je razkril nekaj zanimivosti, ki bi jih rada delila s tabo, ki se sprašuješ, zakaj v partnerski vezi nisi srečna, si pa namesto tega dvakrat toliko neizpolnjena in razočarana. Izmenjala sem nekaj besed s “pravim” moškim, ki pravi, da pravi dedec mora jasno povedati, kaj misli in če ne gre drugače, tudi udariti po mizi. »Po mizi«, je poudaril, ne kje drugje, ter še doda, da pravi dedec ne bo letal s sesalnikom po stanovanju in vrtel kuhalnico. Ne da ne zna ali noče, ampak to je žensko delo, ki ga opravi, ko je to potrebno ali kadar želi svojo drago razbremeniti. Verjame v moška in ženska opravila in prepoveduje, da bi mu ženska govorila, kaj na poje, koliko telovadi in kakšen odnos ima s svojo mamo.

Beseda je naletela tudi na vzroke, zakaj je danes toliko parov nesrečnih v zvezah. Povedano sem strnila v 5 misli in jih vsem ženskam polagam v branje in na dušo preden bo prepozno.

Če še nisi izbrala, potem preberi 5 najpogostejših ženskih zmot, ko izbirajo svojega moškega, da jih ne boš ponovila. Če ga že imaš doma, pa morda ni prepozno, da še kaj spremeniš. Saj več, prava moč je v tvojih rokah, točneje malo nižje na telesu in na sredini.

5 nepovratnih napak, ki jih lahko naredi ženska pri izbiri svojega moškega:

1. Sicer pije, ampak ga bom že »zrihtala«.

Ko sta se spoznala, je rad obrnil kakšen kozarček piva, dva, tri … Ampak bil je tako simpatično  sproščen in s smislom za humor poleg vseh drugih pozitivnih lastnosti. Pozor! Če je takrat spil nekaj kozarčkov piva, jih bo tudi naslednji mesec in čez eno leto in deset let. Če te to moti, se sploh ne zapletaj z njim. Misel »saj ga bom že zrihtala«, ne deluje in je preverjena v praksi na tisoč in tisočih primerov. Če moški pije, vedi, da bo pil. Razen, če ga res uspe tebi toliko »priviti«, da bo nehal. Ampak njegov pivski duh bo vedno tlel v njem in prva priložnost ga bo potegnila na stare tire. Če si ne želiš prepirov z njim glede steklenih ljubic, opazuj že na prvih srečanjih in si ne delaj utvar, da ga boš čudežno ozdravila.

2. Kar si »kupila«, to imaš.

Ženske v moških očeh pogosto delujemo nekako nerazumno. Izberemo si privlačnega, šarmantnega, komunikativnega moškega, potem ga želimo imeti samo zase, ga zapreti med štiri stene in mu ne dovolimo niti pogovora s sodelavko. Če je tvoj moški po naravi tak in ti je bil zaradi takšnih lastnosti privlačen, ne delaj tega, da ga spreminjaš. Izbrala si Louboutin čevlje, pri katerih ti zdaj ni všeč rdeči podplat ali Chanel torbico, ki bi jo zdaj rada nosila kot praktični nahrbtnik na ramenih? Morda bi eleganten beli avto morala popraskati, da ne bo več tako lep? Ljubljena, če imaš top model v svoji omari ali garaži, ga ponosno pokaži povsod.

! Ampak, povedano med nama: nikoli ne pozabi, da ni tvoja lastnina. On si je, tako kot ti, izbral tebe. Ne zaradi posesivnosti, verjetno je bilo zaradi česa drugega.

3. Ne igraj nekoga, ki ti nisi.

V vsakem odnosu je nekaj prilagajanja, to je jasno. Ampak ženske gremo včasih čez vsako razumno mero. Če on rad teče, ti pa do danes nisi tekla, zaboga, ne se matrati s tekom. Prišel bo tretji mesec, ko te bo minilo premagovati vse tiste ravnine, hribe in ovinke. Kolena bodo trpela, dihala boš kot slon in na koncu si vsak dan umivala lase. Lepo je, če rada tečeš, ampak ne pretvarjaj se, da si tekačica, če nisi. Roko lahko držiš pod toplo vodo, dokler ti je prijetno. Če je voda vroča, jo boš morala umakniti. Tako je tudi v odnosu. Če počneš stvari zaradi njega, to ne bo trajalo. Prilagajaj se do mere, da ti je še dobro. Dolgo se ne boš mogla pretvarjati, da ti ugaja nekaj, kar ti ne. In potem bodo prišli problemi.

4. Bodi kar si in to ostani.

Večina moških je najbolj razočaranih, ker smo ženske na začetku urejene, pravih oblin, sproščene, si želimo ljubljenja z njimi, se smejimo šalam in se zabavamo ob čudaškem konjičku. Potem šminka pade dol, namesto oblekice je vsak dan ista trenirka, njegove šale postanejo neprimerne, izkaže se, da se je iz strastnega ljubimca spremenil v pohotnega obsedenca, ki hoče seksati petkrat na teden in bolj otročjega bedaka, ki še vedno rad streljal v tarčo, še nisi srečala. Tako se obrne in vse skupaj postane neznosno. On preprosto ni več isti človek. Vprašanje ostaja, kdo je tisti, ki ni več isti, da so vse njegove simpatične lastnosti postale naenkrat moteče. Vem, da je kruto, ampak, če si imela 55 kilogramov, ko sta se spoznala, zdaj jih imaš pa 70, verjetno ti zanj nisi več točno taka, kot si je on izbral. Moški želi enako žensko in ne želi sprememb. Ženske smo nagnjene k spreminjanju, oni ne. Kar si, to ostani. Da, saj se staramo. Da, lahko se malo zredimo. Da, lahko imamo druge prioritete, ampak osnova ostane.

5. Različnost ne bogati.

Lepo je spoznati drugo plat, drugo življenje in druge navade. Ampak postati in ostati del nasprotnega  sveta, je na dolgi rok silno naporno, obremenjujoče in izčrpavajoče. Predstavlja si, da on vsak teden želi v hribe, ti si rada doma pred televizijo. Ti si vegetarijanka, on obožuje dunajske zrezke. Ti si ekološko naravnana, rada sedeš ne kolo in ločuješ odpadke, on pa nasprotno vrže vse v isti koš in se z avtom odpelje v 300 metrov oddaljeno trgovino po cigarete. Nekaj časa bodo razlike zabavne, počasi bodo postale nepremostljiva ovira. Če je njemu do seksa vsak dan, tebi pa zelo redko pride na misel, bo vajin odnos kalvarija in ne partnerstvo. Podoben libido in želje v spolnosti so ključne v vsaki zvezi in ne spuščaj se v zvezo z nekom, ki ima drugačne potrebe in želje kot ti.

Draga ženska, čaka te še veliko pasti, zmot in napačnih prepričanj, ki tukaj niso zapisane in zbrane. Ampak ne bom ti povedala vsega, ker vem, da še teh ne boš upoštevala in boš kot Marija Terezija šla reševat njega, ki je tako fajn, ampak ni imel sreče v življenju, nazdravljala z njim vsak večer na zmenku in mu potem po zaroki prepovedala popiti kozarec vina po večerji, da ne bo končal kot tvoj oče, nehala kaditi, ker se to ne spodobi za žensko in začela nositi visoke pete, ker so tako seksi, čeprav se v njih počutiš kot bi te pribili na križ. Kako to vem? Ker sem ženska, zaboga! In sem se v pogovoru nasmejala in z odprtimi usti poslušala in petkrat vprašala, ali to resno pravi in ali moški res tako mislijo. Saj se razumeva, da niso vsi enaki, ampak moška narava je v vsakem izmed njih. Pri nekaterih bolj, drugih manj izražena.

Dragi moški, naj še tebe vprašam, ali je vse to res?

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več