5. maj – Mednarodni dan babic

Uredništvo, 05. maj 2014.

Ob mednarodnem dnevu babic se bodo združile globalne in lokalne sile širom celega sveta za dosego pomembnega cilja: zdravja in dobrega počutja za vse matere in novorojenčke.

rojstvoOb mednarodnem dnevu babic se bodo združile globalne in lokalne sile širom celega sveta za dosego pomembnega cilja: zdravja in dobrega počutja za vse matere in novorojenčke.

Letos se združujejo pod novim sloganom “Babice spreminjajo svet – družino za družino” z jasnim sporočilom, da babice s svojim delovanjem spreminjajo družine, družbe in svet s tem, ko rešujejo življenja mater in otrok. Ta novi slogan je uglašen s tistim iz prejšnjih nekaj let: “Svet potrebuje babice – zdaj bolj kot kdajkoli”. Oba opozarjata na pomen babic in njihovega delovanja tako v lokalnem kot globalnem nivoju. Hkrati poudarjata pomen dobro izobraženih babic in primerno opremljenega okolja za dosego milenijskih razvojnih ciljev 4 in 5. Rok za dosego ciljev se počasi izteka (2015) in potrebno bo oblikovati nove cilje. Zdravje mater in otrok MORA ostati vključeno.

Na Ginekološki kliniki v Ljubljani, ki je največja porodnišnica v Sloveniji, se je v lanskem letu rodilo 6292 otrok, 2147 otrok pa že v letošnjem letu. Babice so bile nepogrešljive za dosego dobrih perinatalnih rezultatov, saj so s svojim znanjem in pravilnim pristopom zagotovile zaupanje porodnic in njihovih partnerjev. Le tako je porod ostal pozitivna izkušnja cele družine.

Na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana ob mednarodnem dnevu babic vsem babicam iskreno čestitajo, saj se zavedajo pomembnosti uvajanja sprememb v delo babic v podporo fiziološkemu porodu in zagotavljanju varnosti za mater in otroka.

Ekipa Med.Over.Net-a se pridružuje pacientom in varovancem, v imenu katerih čestitamo in se hkrati zahvaljujemo vsem babicam ter medicinskim sestram za požrtvovalno in strokovno opravljanje svojega dela.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,503
29.07.2021. ob 17:13
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close