5 korakov za hitrejšo izgubo telesne teže

Začetek je vedno najtežji, vendar bo zadostovalo, da v svoj vsakdanjik uvajate majhne, vendar učinkovite spremembe.

Začetek je vedno najtežji, pa ni važno, ali želite izgubiti 5 ali 20 kilogramov. Ni potrebe, da v svoje življenje uvajate drastične spremembe, zlasti če na to še niste pripravljeni. Zadostovalo bo, da v svoj vsakdanjik uvajate majhne, vendar učinkovite spremembe.

Namesto soka pijte vodo

Ni se vam treba odreči jutranji kavi, vendar pa namesto sokov, polnih sladkorja vedno raje izberite vodo ali nesladkani čaj, saj boste vsakič v svoje telo vnesli okoli 100 kalorij manj. Poleg tega brezalkoholne pijače ali sokovi povzročajo napenjanje, zaprtje in dehidrirajo organizem.

Preberite več: 12 minutna vadba dnevno je dovolj za hujšanje

Za kosilo jejte solato

Tega se držite vsaj enkrat na teden. Zelenjava vsebuje zelo malo kalorij in je nasitna. Če jeste solato vsak dan za kosilo, ji dodajte malo pustega mesa, piščanca, ribo, recimo tuno ali sardine.

 

Vsak dan 10 minut telovadite

Predvsem je to dober nasvet za ljudi, ki niso vajeni vsakodnevne vadbe, pa imajo željo. Na začetku vadite 10 minut, nato pa trajanje in intenzivnost vadbe postopoma povečajte.

V hladilniku hranite že pripravljeno sadje in zelenjavo

Vsakič, ko se sprehodite do hladilnika, ker ste lačni ali pa boste jedli iz dolgočasja, z veseljem in brez slabe vesti pojejte sveže sadje in zelenjavo. To bo zmanjšalo željo po prigrizkih, poleg tega pa boste povečali vnos hranljivi snovi.

Uporabljajte manjše krožnike

Ko postrežete hrano na velikem krožniku, nimate občutka za velikost porcije in mislite, da ste pojedli manj, kot pa ste dejansko.

Nasvet in pomoč lahko najdete tudi na našem forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več