3, 2, 1 … Počitnice!

Avtor: Zavarovalnica Triglav

Šola se je šele dobro začela, a mlajši otroci že sprašujejo, kdaj bodo spet počitnice.

Kakšen je koledar počitnic za šolsko leto 2021/2022 in kako jih lahko popestrite sebi in otrokom? 

Izziv številka 1: jesenske počitnice 

Jeseni se narava odene v svoje najbolj pisane barve, zato je, če je seveda vreme lepo, to idealen čas za kak izlet v naravo. Kako izbrati pravega, da boste uživali vsi, starši in otroci? Preverite nekaj nasvetov, kako v hribe z otroki. Ogledate si lahko tudi video z Betko Šuhel Mikolič in Urošem Kuzmanom. V njem najdete tudi nasvete zdravnika, gorskega letalca in reševalca Gregorja Hvalca glede varne hoje v hribe. 

Z nasveti, kako varno v hribe, ste se opremili. A kam se odpraviti? Pri Očistimo gore so pripravili 5 predlogov za družinske izlete v hribe ali gore. Zanimiv pa je lahko tudi geolov, s katerim lahko na zabaven način odkrivate nove kotičke v bližnji okolici ali po svetu. Ob lepih dneh lahko obiščete tudi eno izmed igrišč, ki so bila obnovljena v okviru projekta Otroci Triglava. 

Morda pa bi vašega otroka zanimala otroška MTB šola na Golovcu, kolesarska šola KD Rajd ali veslaška šola Ljubljanica. Podrobnosti in aktualne informacije poiščite neposredno pri izvajalcih. 

Če pa vam med počitnicami zagode dež, se lahko otroci zamotijo z izdelavo domačega senčnega gledališča. Nasvete, kako ga narediti, so pripravili pri Lutkovnem gledališču. 

Avtor: Profimedia

Izziv številka 2: zimske počitnice 

Zimske počitnice so pravi čas za uživanje na belih strminah. Sankanje in smučanje sta odlična načina za preživljanje prostega časa. Kaj pa, če se vaš otrok šele pripravlja na smučarske dogodivščine? Vsekakor razmislite o vpisu v smučarsko šolo in preverite, kaj je dobro vedeti, preden vaš otrok stopi na smučke

Kaj pa, če ravno takrat snega ni od nikoder? Zimske počitnice so lahko zabavne tudi, če se podate v toplice, na zimski pohod v naravo ali pa jih preživljate v toplem zavetju dnevne sobe, ugotavlja mama blogerka. Preverite nekaj njenih predlogov, kako si popestriti počitnice doma. 

Nadaljujte z branjem in preverite še zanimive ideje za preživljanje prvomajskih in poletnih počitnic ter  si koledar počitnic za šolsko leto 2021/2022 tudi prenesite. 

New Report

Close