4. maja tečemo ponoči v Laškem

Uredništvo, 29. april 2013.

Ta vikend, 4. maja, se s športnimi dogodki selimo v mesto piva in cvetja. Laško ponovno gosti tako tekače kot kolesarje.

  • Za rekreacijo potrebna le dobra volja
  • Začnemo ta vikend Nočni tek Laško in Kolesarski vzpon na Svetino
  • Nočni tek Laško, edini slovenski tek, ki udeležence vodi skozi hotel
  • Seriji Nočnih tekov priključena še Nova Gorica in Škofljica
  • Letos v seriji še dodatni dogodki in finalna prireditev v Ljubljani.

Grega Hočevar, 40, je bivši triatlonec, ironman in maratonec, trener in avtor številnih poljudnih člankov s področja telesne aktivnosti, gibanja, zdravja, prehrane, športne fiziologije in biomehanike, ki jih bomo septembra dočakali tudi v knjižni obliki. Hkrati tudi organizator ter pobudnik dogodka Novoletni skok v morje, ki po devetih letih organizacije, vsako leto zabeleži večjo udeležbo. 

Nino Cokan, 39, aktivni triatlonec, več kot 20 kratni ironman, zadnje 4 leta udeleženec Svetovnega prvenstva Ultraman Hawaji, kjer udeleženci preplavajo 10km, prekolesarijo 420 km in pretečejo 84 km. Hkrati tudi organizator Športnih vikendov na različnih slovenskih lokacijah, z namenom promocije športa in zdravju prijaznih aktivnosti ter idejni vodja finalnega dogodka v Ljubljani, ki pod skupnim okriljem dogodkov nosi ime Športni vikend Ljubljanica.

Skupen cilj njunega sodelovanja pri organizaciji športnih dogodkov in promociji športa kot edinega zdravega in pomembnega dela življenja, je vrednota, ki jo imamo globoko v sebi prav vsi. Zdravje. »Zato za takšne aktivnosti, časa prav nikoli ne sme zmanjkati« dodata vsestranska športnika. 

K sodelovanju letos pristopa tudi Med.Over.Net, zdravstveni in vse življenjski portal, ki je stičišče strokovnih javnosti s skupnostjo posameznikov, ki iščejo strokovni nasvet ali izmenjavo mnenj, ki bo le pika na i uspešni promociji športa in gibanja v povezavi z zdravjem.

 nocni tek laško 2013

Ta vikend, 4. maja, se s športnimi dogodki selimo v mesto piva in cvetja. Laško ponovno gosti tako tekače kot kolesarje. Vrhunec bo vsekakor Nočni tek Laško, ki kot edini slovenski tek, udeležence vodi skozi prelepi kompleks hotela Welness park Laško. Za ogrevanje pred Nočnim tekom še Kolesarski vzpon na Svetino, eden najlepši kolesarskih vzponov na Štajerskem.

Serija se torej ta vikend začne v Laškem in nadaljuje v Kranju, Celju, Škofji Loki, Velenju in Vrhniki. Ostali športni dogodki bodo organizirani še v Portorožu, Logarski dolini, Škofljici, Novi Gorici. Sklepni, finalni dogodek, bo v Ljubljani od 6. do 8. septembra, v okviru 4. Športnega vikenda Ljubljanica. Pokroviteljstvo finalnega dogodka sta z veseljem prevzela MO Ljubljana in župan, Zoran Janković.

K prepoznavnosti in pozitivni podobi finalnega dogodka Nočni tek Ljubljanica s častnim pokroviteljstvom in tudi obljubljeno udeležbo, doprinaša predsednik RS, Borut Pahor. Letošnja novost na Ljubljanici bo nočni tek na razdalji polovičnega maratona, kot atrakcija pa ostaja Triatlon Ljubljanica, kjer se samo povabljeni udeleženci iz celega sveta pomerijo na 3 kratnem super sprint triatlonu.

Zavedamo se, da je športna rekreacija pomemben dejavnik ohranjanja zdravja in najboljša preventiva pred srčno-žilnimi boleznimi. Tekom celega leta zato organiziramo tudi druge športno-rekreativne prireditve kot so triatloni, kolesarski maratoni in dogodki kot je na primer Novoletni skok v morje, ki se ga je za začetek leta udeležilo že 200 navdušencev.

Obenem v naše programe vključujemo tudi humanitarno noto, v okviru katere bomo letos z Anino zvezdico, zbirali hrano za socialno šibke družine. S tem projektom začnemo že v Laškem, kjer bo na krajšem 2.5 km dolgem teku, startnina za udeležence v obliki dveh izdelkov z daljšim rokom uporabe.

Za vse tiste, ki želijo vaditi pod strokovnim nadzorom, potrebujejo nekaj spodbude ali pomoč pri načrtovanju treningov, smo pripravili možnost skupinskih vodenih vadb teka v Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani in po novem tudi v Velenju. Vadbe pričenjamo z zamikom in sicer v maju po praznikih, saj nam letos vreme ni bilo pisano na kožo.

Dodatne informacije:

Grega Hočevar, ŠD Povodni mož, predsednik organizacijskega odbora ŠPORTNI VIKEND LJUBLJANICA, e mail: [email protected] , mobilni telefon: 041 226 886, www.grega-hocevar.com

Nino Cokan, ŠD Slovenc, vodja serije NOČNI TEK SLOVENIJA, e mail: [email protected], mobilni telefon: 041 346 346, www.ninocokan.com 

Spletne strani, kjer so na voljo podatki in tudi slike z dogodkov:

www.nocnitek.si    www.ljubljanica.net     www.tricelje.com     www.novoletniskokvmorje.eu

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več