10-dnevno odštevanje do wings for life world run se je pričelo

Uredništvo, 24. april 2014.

Čez deset dni se bo na desetine tisoč tekačev po vsem svetu vpisalo v zgodovino, s tem ko bo startalo na simultanem globalnem dobrodelnem teku v 32 državah.

Čez deset dni se bo na desetine tisoč tekačev po vsem svetu vpisalo v zgodovino, s tem ko bo startalo na simultanem globalnem dobrodelnem teku v 32 državah. 4. maja se bodo tekači vseh starosti in vseh zmogljivosti ter 136 različnih narodnosti udeležili prvega teka Wings for Life World Run. Prva nagrada bo nepozabno enomesečno potovanje okoli sveta za najboljšega moškega in najboljšo žensko tekačico. Čeprav na nekaterih lokacijah prijave zaradi zapolnitve mest niso več možne, imate še vedno čas, da se prijavite na to nepozabno izkušnjo.

Osupljiva karakteristika prvega globalnega športnega tekmovanja te vrste je premikajoča se ciljna črta, ki bo tekače lovila od zadaj, za razliko od običajnih tekmovanj, kjer tekači tečejo proti vnaprej določenemu cilju. Tek se bo pričel natanko ob 12h po našem času in končal ure pozneje, ko bo zasledovalno vozilo prehitelo zadnjega moškega in zadnjo žensko, ki bosta še tekla. Ta dva neverjetna športnika bosta okronana za svetovna prvaka prvega teka Wings for Life World Run. Za nagrado bosta prejela nepozabno potovanje s postanki v Salzburgu, Istanbulu, Cape Townu, Hong Kongu, Bangkoku, Sydneyju, Fidžiju, Los Angelesu in Rio de Janeiru.

Poleg dveh svetovnih prvakov bo imenovan še en zmagovalec, in sicer bo le-ta naključno izbran izmed vseh sodelujočih. Za nagrado se bo pridružil svetovnima prvakoma na potovanju okoli sveta. Obstaja torej priložnost za vsakogar – naj bo olimpijec ali amaterski tekač, naj preteče 1 km, 20 km ali maratonsko razdaljo – da naredi nekaj dobrega in ima hkrati možnost osvojitve neverjetne nagrade.

wordl-run

Namen tega globalnega dogodka je zbrati sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače. Čeprav je tek odprt za vse, ki so starejši od 18 let, ne glede na stopnjo pripravljenosti, velikost in zmogljivosti, obstaja nekaj favoritov za zmago. Na primer japonski ultramaratonec Takahiro Sunada, ki je nosilec svetovnega rekorda na 100 km (6:13:33), ali trikratni svetovni prvak v ultramaratonu, Italijan Giorgio Calcaterra. Sunada se bo udeležil teka v Avstriji, Calcaterra pa v Italiji. In ne bosta se le onadva potegovala za zmago.

Na tek se je prijavilo že na stotine vrhunskih športnikov različnih discipline in iz različnih držav. Trikratni prvak Formule 1 in voznik moštva Red Bull Racing Sebastian Vettel (Nemčija) je eden od ambasadorjev Wings of Life World Run, ki podpira ta dogodek, kakor tudi nekdanji lastnik moštva Formule 1 Eddie Jordan (Irska) in prvakinja v alpskem smučanju Lindsey Vonn (ZDA). Med vrhunskimi športniki, ki se bodo udeležili teka, so tudi nekdanja voznika Formule 1 Mark Webber (Avstralija) in David Coulthard (Velika Britanija), alpski smučar Aksel Lund Svidal (Norveška), prejemnik zlate olimpijske medalje v skoku s palico Steve Hooker (Avstralija), legenda rugbyja Dan Carter (Nova Zelandija), deskar na vodi Robbie Naish (ZDA), pilot in svetovni prvak Red Bull Air Race Hannes Arch (Avstrija) in igralka-manekenka Wang Li Ya (Tajvan).

Samo še 10 dni nas loči do teka in nekatere lokacije so že polno zasedene, zato je potrebna čim prejšnja prijava na www.wingsforlifeworldrun.com. Prenos v živo bo možno spremljati na Planet TV in siol.net.

Uradni rezultati bodo objavljeni na www.wingsforlifeworldrun.com in v Dnevniku, v Prilogi In, v sredo, 7. maja.

Vir: www.redbullcontentpool.com

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
25.06.2021. ob 10:05
Preberi več