Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Voznik tovornjaka – špedicija

Voznik tovornjaka – špedicija

Imam fanta, ki vozi špedicijo. In sicer je tako, da ga med tednom ni (ponedeljek-petek, občasno tudi sobota). Vidiva se praktično samo ob vikendih oz. tisti en dan, ko je frej. Meni se enostavno ne zdi, da bi ta zveza na dolgi rok lahko še funkcionirala tako.
Skupaj sva sicer že 3 leta. Ni vedno delal to. Najprej je delal v proizvodnji, nato vozil dostavo s tovornjakom po Sloveniji, ker pa je potem izgubil to službo in dolgo ni našel druge, se je odločil, da gre voziti špedicijo. Enostavno se mi zdi, da na takšen način med nama ni prihodnosti. Problem je, ker se njemu zdi, da je prihodnost. Še sama ne vem kaj naj naredim. Vesela sem, da ima službo in nikakor ga nebi postavljala pred dejstvo, da naj to službo pusti in si poišče novo, ker vem da je službo v Sloveniji (dostava) iskal, ampak je ni našel. Ima katera moža, ki dela v špediciji in kako se obnesejo takšne zveze? Ima kdo kakšen pameten nasvet kaj naj naredim?

Špedicija je delo v pisarni. On je pa najbrz voznik tovornjaka, se motim? To sta dve res razlicni zadevi

Čim dlje od špedicije in dostave… dokaz so šoferji iz bosne, srbije in na zavodu pod opombami vidite skoraj vedno delodajalec išče voznika izven EU. Ta del je garaški in še šefi te silijo v prekrške za katere moraš potem sam plačati kazni… če pa kdo ne verjame pa mu z veseljem privoščim da proba!

nova
Uredništvo priporoča

denar je težko prislužiti. take zveze se obnesejo, če je ženska kešura, ki ji je glavno, da tip prinese domov denar, ostalo pa je ne briga in je tudi sposobna sama vzgojiti otroke. glede na to, da ima najbrž uradno minimalca, zraven še socialo pokasira.
najbolje je, da sedajle še par let dela tako, če pa bodo otroci, pa naj proba najti kakšno delo z bolj normalnim urnikom.

To delo je zelo težko. Saj tudi po partnerju vidim. Po cel teden je nekje na terenu, veliko tudi čaka.
Meni denar oz. njegov zaslužek ni toliko pomemben. Pomembno mi je da ima nek dohodek, da ima zase. Nisem kešura (kot se je nekdo zgoraj izrazil), ker tudi jaz delam in zaslužim, da imam dovolj zase. Njega pa tudi ne morem živeti.
Težko se je navaditi da človeka vidiš samo en dan v tednu, se pravi nekje 4x na mesec. To je praktično kot da ga ni. Čeprav se slišiva vsak dan za kakšno minutko, se mi zdi da to enostavno ne more funkcionirati. Ne predstavljam si, da bi sedaj bila še noseča, imela otroke z njim… ker ne vem kako bi to funkcioniralo.
Sicer pa on je iskal službo po Sloveniji (dostavo, ker je namreč poklicni šofer), ampak na žalost nikjer drugje kot v mednarodnem transportu ni dobil službe.

Kaj se sekiraš?Pejdi z njim,videla boš evropo,mesta.Poznam osebo,kateri fant že 10 let vozi po evropi in je zelo vesela,ker ko je bila prosta,je vedno z njim šla.Več je videla,kot pa najbogateši zemljan.

če ti je že sedaj težko, bo z otroci še težje. ker ti se boš čez teden navadila na ritem, mož pa bo prihajal domov samo zato, da ti ga bo podrl. Res je težko. ponavadi tako službo ljudje ne opravljajo dolgo, par let mogoče, potem pa se najde kaj drugega.

Moj mož je dolga leta vozil špedicijo. Videla sem ga med vikendom. Med tednom sem študirala in ko sem le lahko, sem šla z njim. Midva sva zelo lepo peljala partnersko vezo, kljub temu, da sva se malo videla. Tisti dnevi ko sva bila skupaj so bili super, enostavno se nisva mogla ločit en od drugega… ko sem šla z njim mi je bilo fajn, marsikaj sem videla, dolgi pogovori…
Ne vem, meni je bil partner v ponos. Je pa res, da rabiš ogromno zaupanja. Midva sva sedaj poročena in ko sva začela bolj resno razmišljati o otroku je zamenjal službo tako da je vsak dan doma. Ampak se oba zavedava, da je to kratkotrajna rešitev in da bo šel slej ko prej nazaj vozit. Če nama bo šlo finančno slabše prej, če ne pa malo kasnej, ko bodo otroci že malo večji.
Ne vem… odvisno kakšen je partner.. jaz vem da mojega ne zamenjam 🙂

Kaj se sekiraš?Pejdi z njim,videla boš evropo,mesta.Poznam osebo,kateri fant že 10 let vozi po evropi in je zelo vesela,ker ko je bila prosta,je vedno z njim šla.Več je videla,kot pa najbogateši zemljan.[/quote]

Verjamem, da se najde veliko takšnih partnerk, ki gredo zraven in med tem še uživajo. Jaz žal nisem takšen tip človeka in mi vožnja s tovornjakom ni ravno pri srcu. Sploh pa si ne predstavljam, da bi šla s fantom kam daleč s tovornjakom. No way.

Po vaših izkušnjah sodeč se moja zveza ne bo izšla. Partner službe tukaj v Sloveniji ne dobi. Drugega mu pa tako ne preostane kot da vozi špedicijo. In ga podpiram pri tem. Ampak kaj resnejšega pa z njim ne morem načrtovati, ker si ne predstavljam, da bi morala živeti sama in še otroke vzgajala sama.
Če bi pred tremi leti vedela da bo zašel v te vode, se verjetno nebi zapletala z njim. Ampak takrat ni razmišljal o špediciji, ker je imel drugo službo.
Jaz imam pa tudi svoje cilje, ki jih zaradi njegove službe ne bom spreminjala.

Ti pa mi deluješ ena zelo preračunljiva in zategnjena ženska, ki tega tovornjakarja sploh nima iskreno rada.

Lahko srat s polno ritjo, ne?

Ali želiš slišat, kako izgleda tak način življenja še od otroka voznika? Ker ti lahko povem, veš.

Verjamem, da vas je mnogo mnenja, da svojega partnerja nimam rada. Imam ga rada, vendar si ne predstavljam, da bi dejansko morala tako živeti leta ali pa celo življenje. Bila bi praktično sama. Kaj mi bo denar, ki ga zasluži? … če njega nimam. Ravno zato, ker ga imam rada si ne predstavljam, da ga vidim samo 4x na mesec. Meni to žal ni dovolj. In tisti, ki menite, da naj grem z njim na vožnjo… ni mi do vožnje v tovornjaku. Imam svojo službo in niti sanja se mi ne, da bi jo pustila in živela na njegov račun. Poleg tega pa kaj bom ko pridejo otroci? Se bom staršem obesila na klin, da mi pomagajo pri vzgoji? No, thanks.

Otrok od voznika bi lahko malo več povedal. Sem prepričana, da je zelo žalostno, ko svojega očeta nič ne vidiš. Mislim, da takšni očetje zamudijo odraščanje svojih otrok.

Potemtakem je boljše da sem sama, ker sem tako ali tako kar naprej sama. Tiste nedelje ko sva skupaj je pa tako ali tako bolj utrujen in v večini preživiva dan doma, potem gre pa spet na vožnjo. Denar že zasluži, ampak je problem, da ga tudi zapraviti nima časa. Zame to ni življenje kot si ga želim.

In najini skupni načrti so bili na začetku najine zveze (pred 3. leti) popolnoma drugačni. Nobena beseda ni tekla v to smer, da bo on v špediciji delal. Še več… on je vedno govoril, da v špediciji pa že ne bo delal, ker si kar naprej od doma. Situacija je nanesla tako. Delati mora nekaj in sem vesela, da je zadovoljen tu kjer dela. Pravi, da mu je super, edino to mu ni dobro, ker je toliko od doma.

Tako da vsak ima pravico odločati o svojem življenju in glede na to, da meni takšno življenje ni pisano na kožo, se bo v vsakem primeru najina zveza kmalu končala. Resnejših ciljev v prihodnjost z njim ne morem graditi in si tudi ne upam, ker ne želim biti sama za vse.

Mogoče nekaterim odgovarja takšno življenje. Meni žal ne. Če bi bil odsoten 3-4 dni na teden, to bi še nekako šlo. Tako ga pa ni 6 dni. Samo 1 dan ga vidim. To je meni premalo. Sploh pa se čez čas izgubi tisti občutek, da si sploh v zvezi, čeprav je lepo ko se po tolikšnem času spet vidiš, ampak je bistveno premalo, da bi lahko obstalo.

Čisto iskreno, res ni preprosto biti ves časa sam. Čeprav se navadiš. Meni res ni bilo hudega. Sicer je bil res račun za telefon visok, sedaj bi razmišljala o zakupu interneta in kak skype, ampak je šlo.
Je pa res, da sedaj ko je otrok mali, mi je pa fajn da je doma. Čeprav bi tudi to šlo, če bi bila na svojem in ne pri tašči. Ne smeš preveč komplicirati.
Meni vse skupaj ni bil nikoli problem, je pa res, da sem imela oz. imam moža noro rada. Mislim pa, da če ga ne bi imela in če ne bi imela takega zaupanja, veza sigurno ne bi uspela.

Če že naprej veš, da zato to ni to, je res bolje, da mu poveš. Mogoče pa bi šel vozit h kom, k bi bil vsak dan doma ampak bolj pozno? Vem da se take službe še dobijo, ker moj ves čas ponudbe dobiva. Pač vozi Avstrijo in Hrvaško ampak vsak dan domov pride? Redko da je dvodnevna fura. Malo je treba pri privatnikih povprašat, so še službe, kjer ni odsoten 6 dni na teden.

Saj je napisala,da VOZI ŠPEDICIJO!!! Tako pravijo šoferji….ko vozijo druge države,pravijo ,da vozi špedicijo! Ne blebetaj in ne pametuj z nepotrebnim ne vednim pametovanjem!! Če ne ves pomagati pusti temo pri miru!!!

KOBAL VEDNO IŠČE!!! PIŠKUR…itd

Kako je??? Se kar vozi tujino? Naj vpraša Kobala,Piškurja….non stop potrebujejo za Slovenijo…lp

Kako je??? Se kar vozi tujino? Naj vpraša Kobala,Piškurja….non stop potrebujejo za Slovenijo…lp[/quote]

Seveda Kobal vedno išče saj mu drugega ne preostane, jaz ti povem po pogovoru z šoferji in tistimi ki poznajo firmo, pravijo tudi ce sem brezposelen samo h kobalu pa negrem vozit. Nebom razlagal zakaj ampak ni lahko samo to.

Čim prejmsi dobi druzga tipa

New Report

Close