smrekovi vršički
Lani smo naredili kar precej sirupa iz smrekovih vršičkov (ker nam ga je leto prej zmanjkalo), ki ga ne bomo porabili, tako, da če katera rabi, ga imamo na voljo skupno 2l. Lahko ga pakiram po pol litra, ga imate za celo leto dosti. Smrekovi vršički so bili nabrani na Rakitni, daleč stran od kakšnih cest.
Precej imam tudi posušene poprove mete in žajblja, ki nam je lani čisto ponorel z rastjo, tudi to lahko dobite.
Če bi katera potrebovala, naj se oglasi. Mogoče najbolje na mail [email protected]
Hm, ne vem, kaj ste delali narobe. Meni so se pokvarili enkrat, ko sem dajala premajhno količino sladkorja ali pa je morda bilo premalo časa na soncu, morda niste dovolj mešali, morda so bili vršički prestari. Mi zelo pazimo, da nabiramo ob času, ko imajo vršički kar največ zdravilnih snovi. Lani sem poskusila namesto navadnega sladkorja uporabljati surov, nerafiniran sladkor, a ga otroci niso hoteli piti zaradi specifičnega okusa. Eno majhno količino sem poskusila tudi z medom, ta je pa takoj izginila (še k sosedam in sorodnikom), je pa večja packarija z medom delati potem, ko moraš vse precediti, pa seveda precej dražje je vse skupaj, ker smo porabili ene 7 kozarcov medu…