Torta nutella- nasvet prosim
Živijo,
enkrat sem naredila torto nutella, pa ne vem, kaj sem naredila narobe. Namreč izgledalo je, kot da se je vsa nutella “odcedila” na sredino biskvita. Kot da bi bila sama nutella (krema) na sredini. Poleg tega je na sredini biskvit upadel – je postala prava vdolbina.
Morda znate kaj pametnega svetovati? Kje sem ga polomila?
Torta Nutella z banano-lahko tudi brez banan:))
Potrebujemo:
5-6 jajc
25 dag sladkorja (8 žlic)
25 dag moke (8 žlic)
1 pecilni prašek
1-2 dl vode ali mleka oz. po potrebi in občutku
malo olja
Nadev:
0,5 – 0,7 l sladke smetane
10 žlic Nutelle
4-5 banan
sok limone
Preliv:
15 dag masla
15 dag jedilne čokolade
10 dag sladkorja
1 celo jajce
Banane olupimo, narežemo na rezine in pokapljamo z limoninim sokom.
Smetano stepemo, primešamo Nutello, da nastane čvrsta krema za torto. Vsak oblat posebej navlažimo s tekočo sladko smetano, namažemo s kremo in obložimo z bananami po celotni površini.
Ker so oblati trije, je torta namazana in obložena dvakrat.
Torto postavimo v hladilnik in ohladimo. Ohlajeno prelijemo s čokoladnim prelivom in damo v hladilnik (najbolje čez noč). Okrasimo popolnoma ohlajeno.
Preliv:
sladkor in celo jajce penasto vmešamo,
dodamo stopljeno maslo, v katerem smo stopili čokolado in še vroče na hitro zamešamo.
Takoj prelijemo po torti.
O groza, rastlinska smetana in še sladkana za povrhu in potem not umešaš že tako čist presladka Nutello?
In to potem kot višek vaše kulinarične spretnosti s ponosom ponudite gostom?
Aaaaaaa …[/quote]
O groooza, TI si groooza, se tega sploh zavedaš?!!!!!
Mar tukaj res ne gre brez obsojanja, pljuvanja, zaničevanja?
Se težko zadržiš?
Saj ti ni ponudila torte, prijazno je ponudila recept, ti pa ga lahko uporabiš ali pa ne!!!!!!!
Lahko daš navadno dietno smetano brez okusa, to pa bo torta:)
Ali pa – Hopla – in preskočiš!
Živijo,
enkrat sem naredila torto nutella, pa ne vem, kaj sem naredila narobe. Namreč izgledalo je, kot da se je vsa nutella “odcedila” na sredino biskvita. Kot da bi bila sama nutella (krema) na sredini. Poleg tega je na sredini biskvit upadel – je postala prava vdolbina.
Morda znate kaj pametnega svetovati? Kje sem ga polomila?[/qu
torto nutella sem naredila že neštetokrat in vedno je bila enkratna poskusi po tem receptu http://www.kulinarika.net/recepti/3603/sladice/torta-nutella/
Živijo,
enkrat sem naredila torto nutella, pa ne vem, kaj sem naredila narobe. Namreč izgledalo je, kot da se je vsa nutella “odcedila” na sredino biskvita. Kot da bi bila sama nutella (krema) na sredini. Poleg tega je na sredini biskvit upadel – je postala prava vdolbina.
Morda znate kaj pametnega svetovati? Kje sem ga polomila?[/qu
torto nutella sem naredila že neštetokrat in vedno je bila enkratna poskusi po tem receptu http://www.kulinarika.net/recepti/3603/sladice/torta-nutella/%5B/quote%5D%5B/quote%5D
Joooj ne, spet smetana:)))
Ljudje božji, smetana ni škodljiva, bolj škodljiva je Nutella!!!!!!!!!
Ampak…brez Nutelle pa ni Nutella torte, mar ne?:)
Vem, da sem ga polommila pri biskvitu, ma ne vem KAJ sem ga polomila….
Delala pa sem ga sama.
No, saj jutri bom delala še enkrat, upam, da mi uspe.
Morda vseeno kak nasvet pri peki biskvita? Ne vem – morda ga preluknjati z vilicami takoj ko se ga vzame iz pečice? Morda kaj drugega?? Karkoli – dobrodošlo….
Zdaj, zakaj ti je padla dol na sredini, je težko rečt, najverjetneje zaradi pretežkega nadeva ali pa zaradi preveč namočenega biskvita.
Kaj lahko narediš? Spečeš biskvit in 1,5 mase, tako bo višji, oblati bodo debelejši in torta bo bolj čvrsta. Lahko narediš biskvit tudi brez pecilnega praška, samo jajca res dobro speni, tako rumenjake kot beljake in potem zelooo na rahlo umešaj moko in nutello.
Predvidevam, da si delala z bananami? Probaj jih narezati bolj na tanko. Banane so kar težke in močno obtežijo torto, ki potem rada zleze skupaj.
Rastlinski smetani bi se pa tudi jaz izognila, ker je enostavno zanič. In una zgoraj morda ni bila ravno taktna, samo ima pa prav. Ta torta je že tako sladka, sploh nadev, da res ni treba smetane še dodatno sladkati.
Tole sem videla šele potem, ko sem že oddala prejšnji odgovor.
Problem je v pecilnem prašku, ki ga je očitno preveč. Potem testo med peko fajn naraste, ampak ker se tvori preveč plina, ratajo prevelike luknje in te potem ne podpirajo teže biskvita, zato pade skupaj.
Biskvit mora biti tak fino luknjičast in če daš preveč pecilnega, se zgodi kar se ti je zgodilo.
Torto Nutello po tem receptu pečem že zelo dolgo, tako tudi vsi moji prijatelji in znanci.
Vedno je zelo pohvaljena!
Nikoli še ni nič ostalo:)
Res pa se iskreno opravičujem, če sem koga z receptom prizadela, če se je komu obrnil želodec, karkoli od tega..
Sem le pomagala in obljubljam, da ne bom nikoli več, tukaj res ne več!
Hvala vam, res je veliko dobrih ljudi tukaj gor!
Pa še to: ko vliješ maslo v model, je ne vlivaj enakomerno-samo na sredo, ampak okrog in okrog in po sredi, upam, da je jasno, kaj sem hotela povedat. Mogoče je bil biskvit zbit na sredini ravno zaradi takega vlivanja.