Plačilo kazni iz avstrije
Pozdravljeni!
Konec junija sem bil v avstriji in sem parkiral avtomobil ob robu gozda. Nikjer ni bilo videti da bi bila kašna tabla kjer bi bilo prpovedano parkiranje, sedaj pa sem dobil domov polžnico da moram plačati 50€ ker sem pač tam parkiral pa tudi nobenega obvestila ni bilo za brisalcem. Zanima me če je že kdo imel s tem kakšne izkušnje in kaj bi lahko bilo če bi položnico kar ignororal??
Hvala in lep pozdrav!
Dobro preveri ce je poloznica res ta prava.Mislim reci,telefoniraj avstrijskim doticnim oblastem,toda ne stevilki ki je na poloznici, razumes.Namrec cigani so pogruntali kako na lahek nacin priti do denarja. Poloznica izgleda originalna le stevika contakta je od cigana, tako da ce telefoniras ti on odgovori.Po drugi strani je pa mogoce original, nimas kaj zgubiti, le to ti povem da se je to zgodilo meni.
Lp IL
Zivjo Flora
To je bilo pred leti, toda kar sem pozabil omenit da jaz sem dobil zelo uraden listek na steklu avta, isti kot ga dobis od policaja le da bancni racun ni od drzavnega urada temvec teh barab. Mogoce so od takrat lopovi napredovali in lahko pridejo do tvojega naslova preko registracije avta. Jas sem parkiral v velikem supermarketu na prostor za invalide. Ceprav sem se pocutil malo krivega sem se sel pritozit in so mi rekli da nimajo paznike v parkiriscu in ta ki mi je nalepil poloznico sigurno nima nikakrsne pravice v njihovem parkiriscu. Sem vrgel poloznico v smeti in nikdar vec slisal o temu.
Lp IL
jOJ, kaj vse človek ne doživi. Mirek, mislim, da bi te že na licu mesta moral čakati listek. In mislim, da nikoli ne bi tako hitro dobil domov položnice. Jaz sem letos parkirala v Izoli na mestu, kjer je prepovedano ustavljanje in parkiranje in sem dobila položnico na dom šele po več kot 2 mesecih. Iz tujine bi potrebovali še več časa, da bi to prevedli in poslali. Za ta znesek dvomim, da se jim splača. Na tvojem mestu bi ignorirala že zaradi tega, ker bi moralo biti obvestilo dvojezično
MIREK nič nisi napisal ali je bilo pismo s povratnico in si moral podpisati. Iz napisanega izhaja, da je bilo pismo navadno in nisi nič podpisal. če je tako je smešna vsaka skrb in akcija v zvezi tega. Pismo vrži v koš in nisi nič dobil. Nihče ti ne more dokazati, da si pismo dobil, če nisi podpisal. To pa je tudi jasen dokaz, da gre za lumparije, ker v kolikor bi bila položnica prava in pristna bi moral podpisati.
Ker je tast dobil lansko leto tudi isto kazen vendar je imel obvestilo za brisalci (on je rajši plačal da ga nebi preveč skrbelo), sem preveril če je TRR enak pa ni bil, druga je pa skor vse enako pa tudi podpisati ni bilo potrebno, tako da sem se odločil da bom vse skupaj ignoriral pa bomo videli kaj bo.
hvala vsem za odgovore!
pred letom sem dobil kazen iz avstrije pa ni bilo navedeno sploh za kaj. kar poloznica za ene 48 eur. ko sem spominjal ce sem res bil pa kaj bi lahko slabega naredu na cesti, bi lahk kamera pri stadionu v klagenfurtu posnela k sem vozil vec kot 50. pa ce sem vozil vec je bilo maks 10km/uro vec, ker je tam itak tako postavljena kamera takoj za znakom klagenfurt pa dostikrat se kdo vozi vec kot 50 (ker je prej tabla 70), tako da sem ignoriral.
vceri sem tankal na avtomatski crpalki v kalgenfurtu za 10 eur, danes pa sem pogledal nlb klik pa vidim da vceri je bila avtorizacija (dvig) 130 eur.
mislite ali je mozno da davcarji majo pooblastila pa tud preko transakcijske info vzamejo kar s kartici ce je kje v uporabi v avstriji ali je prej kaka finta glede kraje denarja preko “bankomata” itd….?
OJ123
Policija in oblasti za promet, kazni za promet in parkiranje itd,to vse spada pod drzavne urade, kateri se morajo drzat dolocenih pravil in zakonov in da prezijo na tebe na tak nacin kot si opisal je nemogoce. Namrec zakaj takih s neplacanimi prekrski kar na meji ne ustavijo in jim vzamejo denar iz denarnice, to bi bil navaden rob. Ce ne placas kazni do navedenega roka ti iz sodisca posljejo obvestilo da si zamudil prvo priliko in sedaj bos placal se enkrat vec, in to gre tako naprej v tisoce.Davcarji nimajo pravice do tvojega denarja v banki ali v zepu. Edino sodisce lahko odloci da preisce tvoj bancni status dvigniti denarja pa tudi oni ne morejo, in tako je to posebno v avstriji kjer so banke bolj zavarovane kot v svici Ce ne placas prostovolnjo gres v arest, seveda ce te ulovijo.Jaz pravim da te je negdo nasamaril na crpalki sami kjer je posnel tvojo codo.stevilko.Najverjetneje pa je da si ti placal se tistemu ki je bil pred teboj. Zakaj ali nisi pogledal da je crpalka na nuli in potem na listek ki ga izloci avtomat?Drugic bos sigurno ali ne?
Lp LI
PS: Jaz se nebi niti ustavil na crpalki za 10 eurov in potem placal s kartico? zakaj??????
sem se ustavil ,ker sem imel benzin na nuli in v sloveniji je ceneje pa v denarnici sem imel kakih 5 eur. tak da sem natankal samo da pridem cez ljubelj do lj.
dobil sem tudi listek za 10 eur benzina. pumpa je bila na nuli. ves kako to gre – das kartico noter pa vtipkas pin, potem lahko vzames kartico pa tankas – oni zgleda ze drzijo tvoj racun odprt. skratka v avstriji samo z gotovino od danes
zakaj bi pol ta, ki bi nekako posnel mojo kodo pa kartico, ne bi dvignil se nekaj vec kar sem imel na racunu?
Navedeno
zakaj bi pol ta, ki bi nekako posnel mojo kodo pa kartico, ne bi dvignil se nekaj vec kar sem imel na racunu
Joj123
Ja, to imas prav, vse si naredil kar je bilo v tvoji moci in ni tvoja krivda, moram priznati da mi je prislo na misel, da imamo tukaj posel z nekim kmeckim tepcem, toda ne, to se lahko zgodi vsakemu. Upam da se bo gdo javil z boljso idejo kako so te oropali v avstriji.
Lp IL
nekaj novic: ko se mi je to zgodilo, sem se cez 2 dni oglasil na nlb pa povedal kaj se je zgodilo. izpolnil sem reklamacijo kjer sem napisal kako pa kaj. vceri me je klical en iz banke (mislim da sem kar pri njem to izpolnjeval) pa je povedal da so razveljavili tisto “avtorizacijo” in ne bremeni vec mojega racuna. pa da naj vseeno pogledam. sem pogledal: v seznamu ni bilo vec avtorizacije za 130 eur za ta datum pa stanje se je izboljsalo na 130. nekaj pa le deluje pri bankah. zanima me kaj so izvedali, nisem pa vprasal.
pa se nekaj: cez par dni, ko se je to zgodilo, na racunu se je prikazal tudi znesel 10,01 od OMV&EUR 10.10
skratka za me je to “uganka meseca”
Zdravo.
Mene pa zanima sledeče glede kazni za parkiranje.
V torek sem bil v Celovcu in parkiral zraven City Arkaden. Plačilo parkirnine mi je poteklo ob 16.12h. Malo sem zamudil, da bi podaljšal in ko sem šel proti avtu mi je že njihov redar ali karkoli že je bil stisnil kazen (sem ga dobil na licu mesta). Pravi, da ne more stornirati saj je že v sistemu. Potem sem se tam pregovarjal z njim in ni bilo uspeha. Nakar mu je uspelo obvestilo nekako meni stisniti v roke in je na hitro čudežno iza vogala izginil…
Kazen je bila stisnjena ob 16.31h. Torej sem zamudil slabih 20 min. Redar mislim, da je bil od neke varnostne firme oz. podobne (na oblačilih je imel neke kratice 4gV… lahko preverim na položnici). Kazen je v višini 20 EUR. Pri podatkih o avtu pa je navedel samo: znamko in registracijo ter državo. Modela avtomobila ni navedel.
Zanima me kaj storiti. Po eni strani bi plačal teh 20 EUR, da se po domače ne je..m. Po drugi strani pa se mi zdi neumno plačevati.
Je kdo več kaj seznanjen s tem kako je s temi listki za parkiranje? Bojo šli izterjati kazen za 20 EUR in ali jo lahko?
Hvala za pomoč.
lp Rašo
Jaz takšne stvari kar ignoriram.
Če sem odkrit – enkrat me je hotela v Franciji ena punca nategnit – češ plačaj kazen, ker se na pumpi niem prav postavil. Kao redarka.
Pa ji nisem hotel plačati.
Pa sem se prav postavil – pa ko sem šel plačat gorivo – me je blagajničarka samo čudno gledala – kakšna kazen…
Drugič pa sta me hotela nategnit dva avstrijska policaja. Ustavita me – češ prehitra vožnja (res sem vozil prehitro). Nobenega radarja,listka ali meritve.
Pa na desno okno (sovoznikovo) sta me nekaj nagovarjala.
Finta pa je bila v tem, da sem bil že eno 5km v Nemčiji.
Ko sem jim zagrozil, da bom res poklical policijo – in to nemško – sta se na brzino pobrala brez nekih komplikacij.
Bom rekel takole… Bodite previdni pri ‘kaznih’ iz tujine.
Mojemu prijatelju – ki je v trgovskem centru parkiral na invalidih – v Avstriji – se je približal nek redar in mu rekel, da naj takoj plača kazen.
Prijatelj ni hotel plačati, pač ni hotel. Ne rečem, da je prav to, kar je naredil – parkiral na invalidih.
Pol pa mu je oni hotel odmontirati avtoradio.
Žena od prijatelja je postala skoraj histerična – začela se je dret, pomagajte ljudje – in redar se je spakiral v manj kot 10 sekundah.
Prijatelj je šel na upravo trgovskega centra – bil je kriv – hkrati pa mu nekako ni bilo všeč tole z radijem.
Na upravi so samo čudno gledali – kakšen redar? Oni nimajo redarjev. Imajo varnostnike – a nobeden ne pobira nobene kazni.
Tako da…