Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ma oštja so Brčinci znoreli na kostajnarje in gobarje na Tedniku

Ma oštja so Brčinci znoreli na kostajnarje in gobarje na Tedniku

Pa kaj si ti nor, ne verjamem, da si bo tja še kdo upal po tem, kar so objavli v Tedniku, kako nori domačinci preganjajo makarončke po hosti hahahaha hvala za smeh res :)))))))))

Ja kaj ti ni jasno ?? Cisto prav imajo, da se ne dajo pustit zajebavat.

Tebi je normalno, da te po gozdu preganja en norec v vojaški uniformi??? Kako se je podil za tistimi italijanskimi motoristi in se drl na njih. Mene bi bilo strah iskreno povedano.

To ni norec, je lastnik zemlje za katero sam placije davek…ja je normalno, ker brez njihovega dovoljenja nima kaj iskati na PRIVATNI lastnini…al rabis doktorat slucajno kaj ti ni jasno se enkrat sprasujem ??? Naj se vozijo po javnih cestah…jim noben ne brani…verjemi pa da noben ne bi toleriral da se mu unicuje lastnina…bom js priso k tebi malo na trato pa se ti vozo s krosom…bi me lepo gledal ???

Se opravičujem za nevednost, ampak do so Brčinci?

verjento je mel v mislih brice

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Cesta skozi vas je JAVNA, kaj ti ni jasno???

verjento je mel v mislih brice[/quote]

Te pa poznam. 🙂

verjento je mel v mislih brice[/quote]

Brici so prebivalci Goriških brd, prebivalcih Brkinov so pa Brčinci po domače ali Brkini po pravopisu.

Pravilno.

Bo treba spremeniti zakonodajo, ljudje se naj pasejo in pustošijo po državnih gozdovih in ne po privatnih, kjer lomastijo, uničujejo vegetacijo in kradejo/preprodajajo gozdne sadeže. Cajti socializma “vse je naše” so mimo.

Kaj pravilno? Kdo bo meni prepovedal,da grem v gozd? Kdo?

Bilo je receno da je to gozdna cesta…ce slucajno ne ves lastnik za to placuje nadomestilo za njeno vzdrzevanje drzavi…zato ima vso pravico da prepove voznjo….se kaj ni jasno ??

In zakaj točno se lahko lastnik vozi po gozdni cesti? Enako uničuje naravo in plači gozdne živali kot kdo drug. Kje je torej logika?

V kolikor se bos kulturno obnasal v gozdu, torej da ne bos uniceval, smetil, kradel po gozdu se morda imas moznost…v kolikor pa bos delal nasprotno, pa ima lastnik vso pravico da te nazene…ti je jasno ??

Noben nima pravice, da me nažene, ker je gozd javno dobro in lahko delam kar hočem. Jasno???

Kaj pravilno? Kdo bo meni prepovedal,da grem v gozd? Kdo?[/quote]

Zaradi zastarelih jugo-socialističnihzakonov uradno nihče.

Ampak kakšen metek lahko vseeno zaide, saj veš, registriran odstrel in debela rit, ki spominja na zadek medveda…..

Zato ker je lastnik…kaj filozofiras…placuje davek za vzdrzevanje…drugace bo tudi on brez vprasanja prisel pred tvojo bajto pa se ti vozil…se malo blata prinesel…bi bil zadovoljen v tem primeru ?

Zdalec od tega da lahko delas kar hoces…potem pa zacni kar jutri…pa da te vidimo, kako dolgo te bo kdo toleriral.

Tem ljudem pa par stvari ni jasnih:

1. VSAKDO lahko nabere do 2 kg kostanja in gob, tudi če je gozd v zasebni lasti. Gozd je javno dobro. Da mene en takole podi iz gozda, pokličem policijo.

2. Vožnja po makadamskih cestah v gozdu je DOVOLJENA, razen če ni z znakom to prepovedano (Izjema so posebna območja kot je TNP…). In tam, kjer so posneli motoriste in kjer jih je neuravnovešenec ustavil, se imajo vso pravico voziti. Da sem jaz en od teh motoristov, takoj pokličem policijo zaradi nadlegovanja.

Seveda pa ni prav, da se smeti po gozdu in da se uničuje narava. Ampak tile domačini so šli predaleč.

Ce si slucajno zadevo gledal v celoti si lahko opazil, da imajo vec tezav v zvezi s tem (raznorazne kraje, unicevanja), zato je prav da so se oglasili. Bi ti bilo vsec ce bi kdo prisel k tebi v hiso in ukradel npr. 100 EUR ? Verjetno bi tat poklical policijo a ne ?
Drugic po privat gozdnih cestah brez dovoljenja lastnika ni dovoljena voznja. Tak da ce bos imel kdaj predrte gume si bos v tem primeru sam kriv. Okoli tvoje bajte je dovoljeno, da se kdorkoli vozi kadar se mu zahoce ? Ali imas z znakom prepovedano ?


Zate in tebi podobne ni logike. Lastniki gozdov pa plačujemo prispevek za gozdne ceste. Seveda od tega nimamo nič. Gozdne ceste in vlake si zgradimo in vzdržujemo sami.

Nihče ni pogledal prispevka do konca? Nikogar ne motijo sprehajalci, ki si naberejo kilogram ali dva kostanja zase, ki za sabo ne puščajo smeti, ki znajo konec koncev tudi pozdraviti? Problem so (predvsem) Italijani, ki naberejo po 100 -150 kg kostanja, ki razbrcajo vse gobe, ki jih ne poznajo, ki se obnašajo, kot da do domačini deležni posebne časti, ker so blagovolili priti k njim…

sem poleti opazila, kako so Italijani, ki seveda v svoji državi ne smejo po tuji imovini tacati, kaj šele nabirati gobe, veselo hodili s košarami čez mejo.
Očitno čisto vsi pa le ne popuščajo tem fašistom.
Domnevam sicer, da Slovencem ne bo jasno, dokler ne bo pobrana zadnja goba iz gozda, kaj se dogaja…

Sem se pa prav lepo nasmejala včeraj. Ljubljanci ne kradite po zasebnih gozdovih in njivah, ker lahko kakšne šibre v rit fašete :))))

Da ti povem to ni niti malo smesno…

New Report

Close