rabim ideje za pogostitev
Pozdravljeni,
konec tedna imam na večerni obisk povabljenih cca 20 ljudi.
Rabim ideje za jedačo. Nekaj takega, do bo lahko že vsaj večina v naprej pripravljena, da ne rabim vsakemu posebej dajat na krožnik, da bo raznovrstno, zanimivo…… Cena ni problem.
Pa ne nekega minimalizma, ker so vsi odrasli in precejšnji jedci.
Pripraviš več jedi, postaviš na mizo, vsak vzame kar mu paše.
Lazanja se lahko pripravi v naprej, meso kupiš v kosu in spečeš v pečici (praktično nič dela, le razrežeš na kose), kakšne solate itak (francoska, makaronova, zeleno pripraviš in narediš tik pred zdajci). Jaz tudi rada spečem v pečici narezano raznovrstno zelenjavo in krompir.
Če so odrasli in jedci, bi jaz naročila (kot to naredim večkrat) v Mercatorju pečena rebra, pečene dele piščanca, za vsakega po en kanelon, nekaj tatarca in francosko solato. To je pač sodobni junk food, ki ga vsi jejo. Zraven pa kozarec ajvarja, kisle kumarice, vloženo papriko…
Zmenim se za uro, kdaj pridem iskat, sporoma kupim še različen kruh in to je to. Ne pride bistveno dražje, kot bi sama packala in nato še celo noč pospravljala.Kolegica je zadnjič v M naročila golaž in nekaj pic, skuhala špagete in otrebila solato. Smo bili vsi zadovoljni, od moških do otrok. Dela pa je imela manj kot 1 uro za 15 ljudi.
Ni fora v tem, da se ne potrudim.
Problem je, ker bomo celo popoldne skupaj vandrali okrog, nato pa se pri nas dobimo na ” prigrizku” ( po domače pridemo vsi sestradani).
Zato sprašujem za nasvete, kaj pripraviti, da bo okusno tudi po še nekaj urah, pa da ne rabim potem z možem ne rabiva špilat kelnarja ampak se lepo skupaj pridruživa gostom.
Ni fora v tem, da se ne potrudim.
Problem je, ker bomo celo popoldne skupaj vandrali okrog, nato pa se pri nas dobimo na ” prigrizku” ( po domače pridemo vsi sestradani).
Zato sprašujem za nasvete, kaj pripraviti, da bo okusno tudi po še nekaj urah, pa da ne rabim potem z možem ne rabiva špilat kelnarja ampak se lepo skupaj pridruživa gostom.[/quote]
Napisala si pogostitev. To je ponavadi kaki samopostrezni bife s prigrizki.
Za sestradane pohodnike pa je kotel golaza, bograca, segedina, ali pa pohorski pisker. Pac nekaj na zlico. Potem pa lahkko se druga runda mesnin, npr kranjske in kislo zelje, mrzlo pohano in krompirjeva solata, pecenka in francoska itd
Ce se ne rabis pokazati kot gospodinja, pa narocis catering. Prinesejo ob uri, na koncu samo zlozis posodo na kup in pridejo drugi dan iskat.
Ni fora v tem, da se ne potrudim.
Problem je, ker bomo celo popoldne skupaj vandrali okrog, nato pa se pri nas dobimo na ” prigrizku” ( po domače pridemo vsi sestradani).
Zato sprašujem za nasvete, kaj pripraviti, da bo okusno tudi po še nekaj urah, pa da ne rabim potem z možem ne rabiva špilat kelnarja ampak se lepo skupaj pridruživa gostom.[/quote]
Potem je pa treba bolj natančno napisat …
kot pravi ena, pridejo potem bolj v poštev kakšne enolončnine. Jaz bi predlagala obaro. Pa za otroke morda kakšno govejo juho (če ne jejo obare), pa makarone s polivko – juho zakuhaš v par minutah, makaroni so pa tudi kuhani v istem času kot obara segreta.
Če te čas preganja, je najbolj hitro in najbolj enostavno: klobase in kislo zelje, zraven kos dobrega kruha.
Za piti pa ponudiš čaj, kuhano vino, pivo, sok…
Lahko pa si že prej pripraviš in narediš en velik lonec golaža, bograča ali pasulja.
Zraven golaža lahko skuhaš polento, pašto, ali pa ponudiš kar s kruhom.
Nikoli te ne razočarajo tudi trdo kuhana jajca.
Vedno bolj se nagibam k ideji o cateringu.
V smislu, da pripravijo, pripeljejo na pladnjih in odidejo, strežbe ne potrebujemo.
Ali pa da se zmenim v kakšni oštariji, da napohajo šnicle, spečejo pečenko, kračo….. lepo zložijo na pladnje in pridemo mimogrede iskat.
Jaz pa en dan prej pripravim francosko, krompirjevo solato, sladice, take si so boljše naslednji dan, pa seveda ogromno tatarca za predjed.
Vedno bolj se nagibam k ideji o cateringu.
V smislu, da pripravijo, pripeljejo na pladnjih in odidejo, strežbe ne potrebujemo.
Ali pa da se zmenim v kakšni oštariji, da napohajo šnicle, spečejo pečenko, kračo….. lepo zložijo na pladnje in pridemo mimogrede iskat.
Jaz pa en dan prej pripravim francosko, krompirjevo solato, sladice, take si so boljše naslednji dan, pa seveda ogromno tatarca za predjed.
Hvala, bom.
Prvič v 30 letih lastnega gospodinjstva se bom poslužila “instant” variante, ker vedno rada kuham, kompliciram pri okusih, pri zapletenosti jedi, užitek mi je dekoracija, razvajanje gostov…. z možem narediva tudi po 5, 6 hodne menije, če le imava čas.
No ja, tokrat pač ne bo tako…. :), tokrat je bolj pomembno druženje, brbončice bodo pač na stand by-u do naslednjič.
Hvala, bom.
Prvič v 30 letih lastnega gospodinjstva se bom poslužila “instant” variante, ker vedno rada kuham, kompliciram pri okusih, pri zapletenosti jedi, užitek mi je dekoracija, razvajanje gostov…. z možem narediva tudi po 5, 6 hodne menije, če le imava čas.
No ja, tokrat pač ne bo tako…. :), tokrat je bolj pomembno druženje, brbončice bodo pač na stand by-u do naslednjič.[/quote]
Uživajte v druženju in …večerji 🙂
Ni fora v tem, da se ne potrudim.
Problem je, ker bomo celo popoldne skupaj vandrali okrog, nato pa se pri nas dobimo na ” prigrizku” ( po domače pridemo vsi sestradani).
Zato sprašujem za nasvete, kaj pripraviti, da bo okusno tudi po še nekaj urah, pa da ne rabim potem z možem ne rabiva špilat kelnarja ampak se lepo skupaj pridruživa gostom.[/quote]
Najemi kuharja ali kuharico in natakarja na dom. Ko boste vandrali, bo kuharica skuhala domaco hrano na vasem domu, natakar vam jo bo postregel, vama pa ne bo treba spilati kelnerja. Sploh ce denar ni problem.