Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Anketiranci bi volili SDS, čeprav so proti TTIP in CETI!

Anketiranci bi volili SDS, čeprav so proti TTIP in CETI!

Nerazumljivo mi je, da bi na volitvah zmagala SDS, čeprav je Janša nepriljubljen, hkrati so pa večinsko proti trgovinskim sporazumom, ki jih najbolj podpira ravno SDS.

Mladina:
Anketa Vox populi, ki jo za časnik Dnevnik in Televizijo Slovenija izvaja agencija Ninamedia, je pokazala, da je na vrhu strankarske lestvice SDS, sledita ji SD in SMC. Podpora vladi je nekoliko višja kot prejšnje mesece. Med politiki ostaja najbolj priljubljen predsednik republike Borut Pahor. Pomembno pa je dodati, da je večina vprašanih proti sporazumoma TTIP in Ceta.

SDS bi na volitvah dobila 13,8-odstotno podporo, sledita SD s 12-odstotno in SMC z 10,1-odstotno podporo. Trem vodilnim strankam sledijo ZL z 7,9-odstotno, NSi s 6,3-odstotno in DeSUS s 4,1-odstotno podporo. SLS bi volilo 1,6 odstotka vprašanih, katero drugo stranko pa 0,2 odstotka anketiranih. 22,8 odstotka anketiranih se glede podpore ni opredeljevala, 20,3 odstotka vprašanih pa sploh ne bi volilo.

Izračun sedežev v DZ je pokazal, da bi štiriodstotni prag po deležu opredeljenih glasov preseglo šest strank. SDS bi po izsledkih te ankete zastopalo 22 poslancev, SD 20, SMC 16, ZL 13, NSi 10 in DeSUS sedem.

Delo vlade je kot uspešno ocenilo 35,3 odstotka, za neuspešno pa 61,8 odstotka anketiranih.

Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanja o podpori trgovinsko-investicijskima sporazumoma med EU in Kanado – Ceta in med EU in ZDA – TTIP. Anketa je pokazala, da večina vprašanih sporazumoma ni naklonjena. Več kot polovica (59,4) jih je namreč odgovorila, da so proti potrditvi TTIP in Cete s strani državnega zbora. Naklonjenih potrditvi pa je bilo 17,6 anketirancev, 22,9 odstotka jih je ostalo neopredeljenih.

Kot prvo je SDS v opoziciji. Ti sporazumi so zgolj in samo na plečih vlade! Kakor jaz vem je koalicija za oz. bo potrdila sporazume! Torej, katero stranko bi pa ti volil(a)? Idiote iz združene levice LOL?

meni je povsem razumljivo, ker sds ima bazo volilcev vsa leta enako. zadnja leta se je nekoliko zmanjšala, ampak še vedno je približno isti procent ljudi naklonjen tej stranki in ob vseh anketah in volitvah točno vedo, koga bodo volili, kar pa za ostale volilce težko rečemo.
nobena druga stranka (edino morda še desus in sd) nima konstantnih in večnih volilcev.

kar se trgovinskih sporazumov tiče, pa nimaš podatka, koliko sds volilcev v resnisi sporazumov ne podpira.
sicer pa sds v resnici sploh ni prava desna stranka, kar so pokazali l. 2004, ko so prišli na oblast.

nova
Uredništvo priporoča

Kot drugo … pri nas so ankete za to, da se ustvarja javno mnenje!

Ti si pa eden redkih, ki ob omembi Ninamedie še kar berejo dalje o njenih “ugotovitvah”.

SDS ima zagarantiranih 15-20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svojih volilcev, to je v nulo ziher na vseh volitvah. Njihovi fanatiki bi še iz groba vstal, da bi prišli na volitve.

A vas preseneča? Kaj drugega pa pričakujete od folka, ki sovraži komuniste in voli nekoga, ki je bil v partiji? Od folka, ki sovraži FDVjevce in voli nekoga, ki je tam diplomiral? Od folka, ki sovraži Mladino in voli nekoga, ki je za Mladino pisal? Od folka, ki sovraži južnjake in voli nekoga “malo temnejšega”, ki ima kosovski doktorat?

Ta folk se že 25 let norčuje sam iz sebe in seveda zdaj ne bo nehal.

Seveda je folk, ki voli vsakič nov KPS derivat, mnogo pametnejši in daljnovidnejši. Folk, ki bi užival dobrobiti kapitalizma ter na primer cenejše zdravstvo, kot je v Avstriji, pregovorno pa sovraži ta isti kapitalizem in verjame, da živi v najboljšem možnem sistemu z najbolj modrim vodstvom in folk, ki se mu ne odpelje ob očitnem vmešavanju ‘upokojencev’ v vodenje države. Samo tek što nije…

:))))

Ni neke izbire. Na izbiro sta samo kosovski in nekosovski KPS derivat.

New Report

Close