Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Iščem zaposlitev, da preživim

Iščem zaposlitev, da preživim

Iščem službo, dve leti je tega kar nisem delal, lahko vsaj 4 ure/dan ali za občasno, priznam, za preživetje. Kje, kako naj iščem. S temi prošnjami si lahko samo…Že za eno podjetje sem se dogovarjal, da pridem na preizkušnjo v proizvodnjo, vzeli telefonsko, da pokličejo v roku 1 meseca, pokličem dva dni pred rokom, kot bi me morali poklicati, nič, vmes štirje na preizkusu, enega vzeli, mah izgovori.

Pejt na zavod in vzami, kar imajo. Ni druge za začetek.


Karkoli imajo? Držati se morajo zaposlitvenega načrta.

Jaz sem se zaradi tega odselila iz države.Ni najbolj fajn v tujini imam pa vsaj delo in dohodek.V tujini sem bila poklicana že na kar nekaj delovnih mest.Nekatere s krajšim delovnim časom ,druge za koga zamenjati uglavnem vrtelo se je nisem capljala na mestu kot v Slo.Sedaj imam polni delovni čas in svoje delovno mesto.ti predlagam da v slo še malo poskusiš nikakor pa ne poskušaj v nedogled je namreč izguba časa,denarja in živcev.Poskusi še kje drugje če dol ne bo šlo

S prošnjami, takšnimi ali drugačnimi ne bo šlo, vedno se bo našel kandidat z nekaj več. Prej bom na jackpotu zadel, kot službo dobil. Nekih zvez in poznanstev pa nimam, kar je se mi zdi ključnega pomena. Še tisto nekaj kar se meniš so jih same obljube.

Stalno razpisujejo prosta delovna mesta za pismonoše. Potem pa ti prošnjo zavrnejo, češ da so izbrali kandidata, ki izpolnjuje predpisane pogoje. Ne povedo pa, katere reference več je imel omenjeni kandidat.
To je tako za lase povlečeno, da se ti zdi prav zamalo, da se to dogaja v pravni državi.
Potem pa vidiš, da zaposlijo nekega kvazi voznika motorja, ki se prekopicava s torbo po ulici in niti razumljivo ne zna govoriti.
Ta je njihov, levi ali pa desni-kdo ve.


sprijazni sem – meni so taki, ki so jih same obljube in polne besede speravili ob službio in še danes sladko pojejo kako bi oni meni pomagali – pa kakom so dobri in oh in sploh, če bi bili dobri me sploh ne bi ob službo spravili… tako bom pa že sploh ne štejem več katero zimo na mrzlem zaradi takih… pravzaprav enega takega…
pač pomagajo mi pa drugi, ne te ki so jih same besede polnih obljub… čeprav ko so pa oni mene rabili sem bila pa jaz dobra da sem jim takoj pomagala… ampak človek prijatelja spozna v stiski… v zahvalo so me spravili ob službo , zsdaj pa niti toliko niso, da bi napako popravili, samo lažejo, da nekoč bodo, sdamo zato, da si vest perejo, ne zato, ker bi imeli kakršnekoli iskrene namene…
taki so ljudje…
do smrti bom tako ali drugače… življenje bo pa takemu naduvancu že vrnilo kar mu gre slej kot prej


Karkoli imajo? Držati se morajo zaposlitvenega načrta.[/quote]

…. seveda, v okvirih zaposlitvenega načrta. Če si fleksibilen, boš sprejel še kaj drugega, kot je tvoja največja želja – za preživetje gre.


Karkoli imajo? Držati se morajo zaposlitvenega načrta.[/quote]

…. seveda, v okvirih zaposlitvenega načrta. Če si fleksibilen, boš sprejel še kaj drugega, kot je tvoja največja želja – za preživetje gre.[/quote]
ne se zaj… kaj misliš, da tam sploh kaj imajo… nada, nič…

Zakaj ta zavod sploh obstaja, kaj delajo? Kadijo? Na zavod je bilo veliko podjetij, ki ponujajo takšne in drugačne izobraževalne storitve, pridelanih. Cuzal so gnar. Zakaj ne ponujajo več jezikovnih tečajev? Je povedala ena svetovalka: nič niso odnesli od tečaja. Ja, kako ste pa to na Zavodu zastavili, 20 ur jezikovnega tečaja, pa daaaaj no. 20ur? Nekdo je dobro služil na ta račun.

Zakaj ta zavod sploh obstaja, kaj delajo? Kadijo? Na zavod je bilo veliko podjetij, ki ponujajo takšne in drugačne izobraževalne storitve, lepo prisesanih. Cuzal so gnar. Zakaj ne ponujajo več jezikovnih tečajev? Je povedala ena svetovalka: nič niso odnesli od tečaja. Ja, kako ste pa to na Zavodu zastavili, 20 ur jezikovnega tečaja, pa daaaaj no. 20ur? Nekdo je dobro služil na ta račun.

Pa kdo ti je to povedal. Nekaj že delajo, mar ne.

Najprej prijave, koliko, 200, 300, 500 prijav, nato selekcija, manjka vejica, adijooo, ožji izbor, 20, 30, še ena selekcija, koliko, ok, 5 kandidatov, povabilo na razgovor, na razgovoru, – kandidati: posiljeni nasmehi, laganje o znanjih, delodajalcih, kobajagi komunikativni, pa da so timski, iznajdljivi, fleksibilni, ful hobijev, etc
Na drugi strani delodajalci čekirajo: stisk rok (ja, lahko je pravkar od velike potrebe, pa si ni rok umil), naj mu stisnem, bljak, not, kako imaš noge, kje so roke, a maš kriv nos, kam gledaš, kako odpiraš usta, potem pa vprašanja: dobre, slabe lastnosti, imaš domače živali, si poročen in zakaj ne, kako da nisi več zaposlen pri prejšnjem delodajalcu (pa kako? 10 let sem bil tam a naj bom do penzije tam al zakaj sprašujete), ma da ne naštevam naprej…

Kje si doma in kaj znas?

iščejo ljudi za delo v proizvodnji (sploh moške), pa že dva meseca nikjer nikogar…

Že nekaj zidarskih in malarskih mojstrov sem slišala pojamrati, da ne dobijo dobrih delavcev. Res, da je najverjetneje plača na minimalcu a nekaj pa je…. Če že koga dobijo vztraja le par dni.
Potem je še možnost, da piiščeč kontakt društva za pomoč starejšim ljudem v najbližjem večjem kraju in povprašaš ali bi te zaposlili. Oni namreč zaposlijo samo tiste, ki so preverjeno brez službe.
Večkrat sem zasledila, da iščejo taksiste, v avtopralnicah, na kmetijah za pomoč pri delu (če v zameno za delo dobiš hrano je tudi že veliko) itd. Potrebno je aktivno iskati. Očitno imaš internet, torej sledi oglasom na vseh portalih.
Mislim, da moški lažje najdete delo, kot ženske.

………….

Iz katerega kraja si avtor? Kakšno delo iščeš?


Iz okolice Vrhnike.


Različna dela, lahko je kak razvoz z manjšim dostavnikom do strank, podjetij (malice, teh. blago,…), lažja dela v proizvodnji, informator na recepciji, dober sem v telefonski komunikaciji (ne prodaja), razna komercialna dela, delo na sprejemu strank (npr. avto saloni),….Ker sem na Zavodu je v primeru zaposlitve za najmanj 12 mesecev možnost pridobitve subvencije za podjetje, star sem 40 let.


Različna dela, lahko je kak razvoz z manjšim dostavnikom do strank, podjetij (malice, teh. blago,…), lažja dela v proizvodnji, informator na recepciji, dober sem v telefonski komunikaciji (ne prodaja), razna komercialna dela, delo na sprejemu strank (npr. avto saloni),….Ker sem na Zavodu je v primeru zaposlitve za najmanj 12 mesecev možnost pridobitve subvencije za podjetje.

Sedaj lahko gres obirat grozdje in druge kmecke pridelke, sproti pa si prijavljen na zavodu. Tako sem jaz prisla do prve stalne sluzbe. Samo strah te ne sme bit delat tudi kaj manj kot to, zakar si se solal.


Ni me strah, bi šel, kje največkrat vzamejo? Brda, Štajerska regija? VinaKP.

Revoz zaposluje


Različna dela, lahko je kak razvoz z manjšim dostavnikom do strank, podjetij (malice, teh. blago,…), lažja dela v proizvodnji, informator na recepciji, dober sem v telefonski komunikaciji (ne prodaja), razna komercialna dela, delo na sprejemu strank (npr. avto saloni),….Ker sem na Zavodu je v primeru zaposlitve za najmanj 12 mesecev možnost pridobitve subvencije za podjetje, star sem 40 let.[/quote]

Kaj bi šel v Nemčijo delat električarska dela? Če ja, se javi na [email protected]

New Report

Close