Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Diplomiranje – ne bo uspelo

Diplomiranje – ne bo uspelo

Nekaterim ne bo uspelo, ker jih bodo mentorji zafrknili z neštetimi popravki. Ali pa jih bodo zafrknili v referatu. Ker jih je preveč.
Študentje tega še ne vedo.

Zafrknili? Že tako je večina diplomskih na ravni izpranega šodra, pa bi kar izpustili še popravke? Saj časa je bilo dovolj in ne vem kje to piše, da bi pa v današnjem času vsi morali diplomirat, saj nikoli prej vsi niso.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Bodo pa diplomirali po novem sistemu, saj ni konec sveta.

Zafrknili tako, da se popravki ne bodo nehali in ne bodo mogli oddati. Že poznam eno tako…

Koliko časa so že imeli?

Ravno obratno, procesorju-mentorju je v interesu da diplomirajo študenti , saj dobijo plačano mentorstvo pri uspešnem diplomiranju

kako imajo plačano, če je spodaj tema in vsi govorijo, da profesorji ne dobijo nič od diplome?

Koliko časa ste imeli za diplomo?

Seveda imajo koristi od diplome – za vsako “uspešno” mentorstvo dobijo pedagoške točke, ki so pogoj za nazive in napredovanja.
Denarja v smisli dodatka pri plači “XY mentorstev ta mesec” pa ne dobijo.

Drži kot pribito. V bistvu je problem obraten, septembra bo diplomiralo vsaj 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi, katerih diploma v nasprotnem primeru ne bi šla nikoli čez in četudi bi imeli še kar nekaj časa, nikoli ne bi bilo podobno solidnemu izdelku. Pač, izkoristili bodo gužvo in to, da se jim je posrečil nek stavek in so se mentorju zasmilili, saj mogoče pa le obstaja nek potencial….

Kaj ima čas veze s tem? Dejstvo je, da je ogromno takih, ki so blizu 40im letom in bi radi dobili diplomo. Ampak ko so se vpisali jim ni pisalo, da ima diploma časovno omejitev.

Aja? Kako pa to veš?

Džizs….

Lahko je pametovati koliko časa so že imeli. Nekateri 20 let drugi 4. Letos maja je bil zadnji rok za prijavo diplomske po starem programu. Z več kot dvema manjkajočima izpitoma je nisi mogel prijaviti.V tem delu fakultete niso pristopile študentom naproti, da bi dovolile prijavo teme z več kot dvema manjkajočima izpitoma.Torej imajo nekateri študenti za izdelavo diplomske samo 4 mesece, čeprav je sklep izdan za eno leto? Ne posplošujte prosim.

a izpite je bilo mozno sele letos spomladi prvic delati, ali ze prej… kako to,d a so se imeli dva manjkajoca izpita


Če prav razumem, praviš, da je mogoče v štirih mesecih napisati diplomsko nalogo in zraven opraviti več kot dva izpita?

Kot običajno so drugi krivi, kajne?


Če prav razumem, praviš, da je mogoče v štirih mesecih napisati diplomsko nalogo in zraven opraviti več kot dva izpita?[/quote]

To je vprašanje za vodstvo faksa.

Kdaj so zaključili s svojimi predavanji?

Barca nerelevantno je kdaj so zaključili s predavanji. Za prvi letnik že pred leti. Tudi na izpit ne moreš preden so predavanja zaključena. Za zaključek je bistvena diploma. V konkretnem primeru se tu namenoma ustvarja časovno stisko in vrši povsem neprimeren pritisk na študente.

Vsaka fakulteta po svoje ureja postopke za dokončevanje študija (v okviru zakonodaje seveda). Zato je nesmiselno razlagati, kako si lahko imel samo dva izpita, pa kako profesorji dobijo/ne dobijo plačano, pa kako je bilo treba prijaviti ali celo oddati do maja… Kot rečeno, fakultete to urejajo samostojno in študenti, ki dokončujejo stare programe se naj oglasijo v referatih svojih fakultet oziroma naj sprenmljajo obvestila svojih fakultet.

Predlagam, da greste v skupinsko tožbo, saj je to gotovo kršenje pravic študentov, ki kot šibkejša skupina vsekakor niso imeli možnost ustrezno reagirati.

Pri nas vas sprejmemo, v kolikor se vas zbere vsaj 10.

Seveda je pomembno, kdaj so zaključili s predavanji – ali so imeli možnost za prvi pristop k izpitu pred pol leta ali pred petimi/desetimi leti in do sedaj niso naredili nič.
In če bi rok podaljšali za eno leto, bi bilo po enem letu v precejšnjem delu kar enako.

Študij boste lahko dokončali po novem bolonjskem sistemu, no!!! Z nekaj dodatnimi izpiti. Ni konec sveta!!! Dalo se bo dokončati no.

Ne se smešit, lepo te prosim.

Končni rok za diplomiranje po starem študijskem programu, ki je ukinjen že več let, je bil znan že vsaj dve leti.

Cel kup študentov in “študentov” je odlašalo do zadnjega možnega momenta in zdaj v naglici delajo izpite in pišejo diplome. Ampak to časovno stisko so si sami ustvarili, nihče jim je ni povzročil.

Dajmo bit pošteni. Tisti 40-letniki, ki do zdaj niso diplomirali, trenutno diplomo pišejo samo zato, ker jim voda v grlo teče, drugače je še vedno ne bi. Torej ne bi bilo nič drugače, tudi če bi bil končni rok 30. 9. 2017, 30. 9. 2018 ali 30. 9. 2030. Vedno bi eni odlašali do zadnje minute in bi se jim zdelo blazno nepošteno, da jih nekdo priganja.

Zafrknili jih bodo?! A to, da se od mentorjev pričakuje, da v enem mesecu popravijo 10x več diplom kot katerikoli drugi september je pa ok? Pa da so to študentje, ki so si mentorja včasih izbrali pred 5+ leti in se niso v vsem tem času niti oglasili?! Mentorji jih bodo zafrknili, ker bodo zahtevali, da se popravi, kar je narobe? Ker diploma, napisana tako na hitro in 10 let po tem, ko je študent končal s študijem bo zelo redko neoporečna. Bi vi kar spustili standarde, pa naj bodo letošnje diplome pač manj kvalitetne od vseh ostalih?

New Report

Close