Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek lj porodnišnica – je res?

lj porodnišnica – je res?

Sama sem rodila v manjši porodnišnici. Bila sem sama v porodni sobi (celih 12 ur). Partner je bil seveda zraven.

Z kolegico iz faxa imava pribilžno isto stara dojenčke in sva se ravno pred dnevi ulovili na kavi. Ona je rodila v Ljubljani. Me je kar debelo gledala, ko sem rekla da sem bila ves čas sama v porodni sobi itd. Ko je ona rojevala (in naj bi bila običajna praksa) da so bile v sobi 2 (ne na oddelku po porodu ampak prav v porodni) in sta istočasno rojevale. Babica naj bi samo skakala od ene postelje k drugi. Je rekla da vmes so dali neko plahko da videli se nista ampak slišali pa jasno vse glede na to, da sta bili 2 metra narazen. Vsaka zraven tudi svojega partnerja.

Si sploh ne predstavljam. A se to res dogaja? Tudi jaz nisem bila z vsem čisto zadovoljna (sploh kasneje na oddelku) ampak očitno sem jo še dobro odnesla pa tako so me bila polna usta da bom šla v lj, potem se je žal zakompliciralo… očitno še sreča, ali kaj?

no to kar ti je povedala je čudno. lani sem rodila drugič in še vedno je bil princip enak. Ko so me sprejeli na oddelku, so mi vse razložili in mi celo razložili, katere porodne sobe so trenutno prazne (po barvah) da si jih lahko izberem (itak mi je bilo vseeno, ker mi je bilo edino pomembno, da otroka rodim varno in da bo z nama vse ok) In v katerih porodnih imajo nove porodne mize in v katerih stare. Nikoli, pa tudi od drugih nisem slišala za to kar se je zgodilo njej. Edino, če so res imeli gužvo, pa da ni rojevala na hodniku-razmišljam pač.

Je pa tako, v LJ , če si sam v porodni, dobiš zraven nekoga da je ob tedi, vedno je nekdo ki je lahko ob tebi, občasno se lahko zgodi da skoči za par min kam, a nikoli nisem imela občutka, da sem sama. Pri prvem porodu, sem celo noč preležala v porodni, in vsaj vsako uro so prišli k meni.

Sem 3X rodila v Ljubljani pa se ni nikoli zgodilo da bi bili dve v sobi. Ena porodna soba mislim da je res večja in če bi bili ne vem kakšna gužva bi lahko bili notri 2 porodnici. Ampak pri meni je bila 2X gužva, saj tako so rekle babice pa sem bila vedno sama v porodni sobi.
Tako da težko verjamem da je ta tvoja kolegica naletela na tako situacijo. Sploh pa da bi bila to praksa.
Tudi jaz si ne predstavljam da bi imela v porodni sobi še kakšno osebo. Je pa res da babca pa hodi od ene porodnice do druge, ni ves čas s teboj, ampak ok jaz se imela partnerja ob sebi vse pa je potekalo brez zapletov.

nova
Uredništvo priporoča

jaz sicer prvič nisem rodila v LJ, ampak v manjši porodnišnici in sva bile istočasno v porodni dve hkrati.
Če povem iskreno, mi je bilo tisti trenutek popolnoma vseeno kaj je okoli mene, samo da čimprej rodim in da bo/je vse ok z otrokom.
Vse ostalo mi je bilo nepomembno,…

Brez zamere, samo prav moram.Z kolegico iz faksa bi morali iti nazaj v OS, ce ti ne znas slovnice in to z univerzitetno izobrazbo, madona ja, kaj bo s tvojimi potomci.

Rodila sem v tujini, kjer so imeli predporodno oziroma sobo za popadke 🙂 in porodno sobo. V prvi sva bili dve, kar niti ni bilo tako slabo, ker je čas hitreje minil. V porodno sobo se je šlo skoraj čisto pred samim porodom.

Jaz sem pred skoraj tridesetimi leti v povsem na novo odprti porodnišnici rodila starejšo hčerko v veliki porodni sobi, v katerimi sva bili dve. S tem da sem jaz takrat, kot mlada deklica z zadevo opravila res hitro, in sem potem tiste tri ure poslušala izza zavese, kako se je ona reva zraven matrala. Pa čeprav me to takrat ni nič kaj posebej motilo ali natravmiralo.
Mlajšo sem potem čez dobro desetletje rodila v manjši porodni sobi, kjer sem bila kot porodnica sama, a je bila ob meni ves čas poleg moža tudi pripravnica.


Se ti zdi, da je tvoj zapis slovnicno popoln?
Ce se ze postavljas za sodnika drugim in jim meces take ocitke in zalivke v obraz, bi clovek pricakoval, da si vsaj ti sama popolna v tem kar ocitas.

Pred petimi leti rodila v Celju. V porodni sobi so 3 postelje, rojevali sva dve. So pa pred cca letom dni obnovili porodnišnico, tako da ina sedaj vsaka svojo sobo.

Oj deklice zlate, jaz sem prvega otroka rodila še v stari ljubljanski porodnišnici
in tam je bilo v veliki porodni sobi osem postelj!! Ko sem rojevala, sva bili dve,
ločeni s plahto. ona je rodila prva in so jo potem z otrokom odpeljali, tik preden
sem rodila jaz, so v naslednjo posteljo pripeljali tretjo porodnico , priznam pa, da me
v tistem trenutku ni preveč zanimala 🙂
Tudi po porodu nas je bilo po sobah najmanj šest do osem porodnic, otroci so
bili pa posebej in so nam jih na dolgih vozičkih kot štruce kruha pripeljali parkrat
na dan.
Drugega otroka sem potem rodila v kliničnem in sem bila sama v porodni sobi,
v poporodni pa še vedno skupinsko.

Dvakrat sem rodila v Ljubljani in edina rojevala v tisti sobi. Res pa je, da sem slišala iz druge sobe kako je ena druga rojevala, je bila zelo glasna.

New Report

Close