Najdi forum

Prestrogi starši

Sem star 16 let in starši mi ne dovolijo da hodim vsak dan ven. Imam vredu družbo nobeden ne dela problemov, ne kadijo in itd. Ko sem jih vprasal zakaj mi to ne dovolijo so mi rekli ker tisti ki so skoz zunaj so slabi in delajo prevec problemov. Jaz se jim rekel da imam vredu družbo in eden izmed njih je celo 18 let star. Njih to ne zanima. Dajo mi ure kdaj moram biti doma. Zdaj pa me zanima ce prav ravnajo ali ne?

ko sem bila stara 16 let med počitnicami sem morala bit ob 11 zvečer doma – družili smo se pa itak samo pred blokom – drugam nismo hodili
če je bil kak disko med vikendom- tisto je bilo pa izjemoma kdaj dovoljeno in posebno dogovor…
dnevno pa tako kot napisano med počitnicami.

Ne vem, si premalo o sebi napisal.
Kako pa ti dokazuješ svojo zrelost, odgovornost itd.? Kaj počneš razen tega, da bi hodil ven?

Bodi vesel, skači od sreče – iam starše, ki si jim mar, ki te imajo radi. To je – še posebej tukaj na monu – redkost.

No, mi smo bili vsak večer zunaj, ker smo bili v bližnji soseščini, med hišami … ni bilo lokalov oz. nismo šli ven, bili smo pač zunaj.
Če sem šla ven pri teh letih, sem morala biti doma načeloma ob 22, razen če je bilo kaj posebnega. Običajno sem šla ven enkrat ali dvakrat na teden.
Moji otroci – srednješolci – ne gredo vsak dan ven. Načeloma pridejo domov z zadnjim busom, če je kak poseben žur, koncert, pa takrat, ko je konec in gredo vsi skupaj na taksi ali pa jih gre kdo iskat.

Meni se tvoji starši ne zdijo prestrogi, kar se tiče količine izhodov, edino malo smotano razmišljajo za moje pojme.

Pozdravljen, tudi jaz sem star 16.. ce je vse kar pravis resnica, da ne kadite, ne povzrocate problemov itd potem menim da se moras s starsi pogovoriti… tudi sam imam namrec vredu druzbo, nihce naceloma ne kadi in ne povzroca problemov, pa nimam ure kdaj moram biti doma… starsa mi zaupata in vesta da sem zrel in odgovoren… dokazi to tudi ti svojim starsem in zagotovo se bosta malo “omehcala”

Srečen bodi, da imaš starše, ki te imajo radi in jim je mar. Mnogi namreč nimajo takšne sreče in ravno zaradi tega zabluzijo, ker se nihče ne briga za njih.

Ja pogovoril sem se z njimi. Ampak pravijo da nisem polnoleten da delam kaj hočem. No to se je zgodilo da sem se začel z njimi družit šele pred 1 tednom. Moja mama mi jih je predlagala da se družim z njimi ampak mi pravijo da ne smem iti ven vsak dan. Njim je to velik preobrat da se vsak dan družim z njimi. Prej sem se zelo malo družil z enim prijateljem ki ni mogel oz. hotel iti ven vsak dan.

zdaj mi pa povej kje bi ti raje videl otroka: 1. 24h na računalniku, 2. Hodi ven s prijatelji in kot starš veš da je vredu družba, se giba, ne delajo problemov, ne kadijo…

Men se tut zdi da malo smotano razmišljajo.

Ne sovražim jih. Absolutno jih imam rad. Samo mal so glede izhodov ven malo strožji. Zanima me kaj bi ti hotel: 1. 24h na računalniku 2. Da hodi ven in kot starš veš da je vredu družba da ne kadijo, ne delajo problemov se gibajo itd.

Prav,skrbno in odgovorno ravnajo. Ko bos starejsi jih bos razumel. Ko ima nekdo prevec casa in se druzi v nedogled slej kot prej pridejo tudi kake ideje,ki ti ne bi bile v dobrobit. Lepo otrostvo/mladostnistvo ti zelim!

Pojasni malo, kaj to pomeni, da ne smeš vsak dan ven.
Ne smeš ven dopoldan, na igrišče igrat košarko?
Ne smeš ven popoldan, na igrišče igrat nogomet?
Ne smeš ven čez dan, na bazen recimo?
Ne smeš vsak dan zvečer ven? Kam in kaj počnete?
Ne smeš vsak dan ponoči ven? Kam in kaj počnete?

Prežurala sem ga še pa še in še več, pa nisem hodila vsak večer in noč ven. Sem bila pa cele počitnie zunaj, čez dan, do večera. Pogosto tudi zvečer, a žurali smo ga čez vikend.
Moji hodijo na bazen, na Šmarno, na košarko, na Metelkovo, na pribat piknike, žure, itd., niso pa zunaj cele noči. Kljub vsej moji liberalnosti, razumevanju in prilagajanju, mi ne bi bilo všeč, če bi bili zunaj cele noči, niti ne bi imela dobrega mnenja o družbi, ki to počne.

No lahka grem samo enkrat ven. To pomeni da lahko grem seveda podnevi kadarkoli samo zvečer ne. Neglede ali se ukvarjam s športom ali grem na pijačo imam samo na voljo enkrat na dan oz. Dvakrat na dan. Ce sem pa popoldan zunaj moram biti do 21h doma.

A veš kaj bi pa jaz naredila na tvojem mestu? Tstare bi tko zafrklna, da bi si zanalašč čez počitnice našla popoldanski šiht vsaj do 22. ure. Troli stari, kaj pa mislijo da so!

A veš kaj bi pa jaz naredila na tvojem mestu? Tstare bi tko zafrklna, da bi si zanalašč čez počitnice našla popoldanski šiht vsaj do 22. ure. Troli stari, kaj pa mislijo da so![/quote]

Dobra ideja. Sam zdej je prepozno vse je zasedeno.

A veš kaj bi pa jaz naredila na tvojem mestu? Tstare bi tko zafrklna, da bi si zanalašč čez počitnice našla popoldanski šiht vsaj do 22. ure. Troli stari, kaj pa mislijo da so![/quote]

Dobra ideja. Sam zdej je prepozno vse je zasedeno.[/quote]

To pa ne bo držalo! Meni je življenje dokazalo, da za zdravega in pridnega človeka še nikoli ni dela zmanjkalo, in ga tudi nikoli ne bo.

Drugo pa je, če si usmsko, čustveno ali fizčno invaliden.

Drugo pa je, če si usmsko, čustveno ali fizčno invaliden.[/quote]

Sem 100% popolnoma zdrav.

Sem 100% popolnoma zdrav.[/quote]

No, če je pa tako, pa le pogumno v lajf tastarim dokazat, da nimajo prav glede časovnih omejitev. To ti je v tvojih letih ne samo pravica temveč tudi ali pa predvsem dolžnost! Le pogumno, boš za plačilo dobil občutek sreče, ko boš v roki imel prvi pošteno zaslužen denar v lajfu. Tega občutka se boš spominjal celo življenje.

Imam 16 letnika doma in me bi vsekakor skrbelo, će bi hodil vsak večer pozno domov, tako da čisto zadtopim tvoje starše. Dvomim res dvomim pa da v tvoji družbi nihče ne kadi in pije na videno, ki se dogaja naokoli. Moj sin gre zjutraj na košarko in se vrne okrog 12 domov ko je prevroče, potem gre pa še zvečer ven, vendar je do 21 ure doma. Pa še to ne gre vsak dan ker se mu ne da. Če prideš pozno domov pomeni tudi da do 12 h spiš in da nič ne postoriš doma. Zate je življenje en sam žur in počitnice pa to ni res. Vesel bodi, da imaš starše ki jim je mar zate in morda še danes ne strinjaš iz tem se pa boš zagotovo čez 10 let.

New Report

Close