Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Delo varnostnika ni za vsakega

Delo varnostnika ni za vsakega

Razumem po eni strani, da so ljudje raje na borzi, kot da bi šli za varnostnike. Jaz en azslužim tako slabo, samo delam pa cele dneve. Za varnostnika privat lajfa ni. Če hočeš delat na izi, pa dobiš ravno tisti minimalac. Delamo petke, svetke, vikende. Babe nimam, ker bi samo trpela zraven mene. Biti moraš strog a prijazen in dosleden. Varnostniški lajf je kot zaporniška celica. Ko s eljudje zabavajo, ti najbolj delaš. Ko so ljudje v službi, ti spiš, da greš lahko potem v nočno. Vse na galvo obrnjeno. Včasih se sprašujem, kako s emi ne zmeša. Malo moraš biti asocialen za ta poklic.

Lahko ti povem, da ce se orzganiziras lahko imas tudi privat lajf. 🙂

Ker ce ne, mene nebi blo na svetu 😀

Eh, delala tako cca 1 leto. Pač premostitev do neke bolj normalne službe. V bistvu mi je bilo dolgčas, čisti obup. Postaneš kar malo mimo, ja, po določenem času.

Tudi jaz jemljem kot premostitev, ker še vedno upam na kako normalnejšo službo, izobrazbo imam.

Zelo dober kolega je že nekaj let varnostnik. Pravi, da samo dokler ne najde kaj boljšega. Ni niti malo asocialen. Dela samo nočne, to je res. Plačo ima okrog 800€. Pa ženo tudi ima 🙂

Pri nas v službi se je še vsakemu zmešalo. Bogi reveži. Za sedet tam v uniformi in gledat v luft cel dan je pomoje predpogoj iq manj kot 50, da ne razmišljaš kaj je tvoje poslanstvo v življenju.

Tudi drugi poklici imajo nočne izmene. Veliko jih je.
Da ne omenjam raznih gasilcev, zdravstvenega osebja, policije… ti morajo ponoči še delati in to pogosto tudi kaj zelo neprijetnega (med drugim tudi gledati mrtve ljudi, razmesarjenje, ohraniti pri življenju na pol razbite ljudi). Ne samo postopati tako kot varnostniki.

V vsakem poklicu se najdejo lenuhi. Tako je tudi pri varnostnikih-posebno tistih , ki jemljejo to delo kot premostitveno.
Dober varnostnik ne more biti vsak- za to moraš biti rojen in primerno usposobljen. Vsak se zaveda poslanstva svojega poklica in tisti, ki jemljejo ta poklic kot izhod v sili so slabi varnostniki, ne vidijo dela in zaradi tega se jim meša, ker kradejo bogu čas, firmi ugled, naročnika pa bolj ogrožajo kot varujejo.
Ko ste na kakšni prireditvi , nogometni tekmi ali v diskoteki pa bodite veseli, če vidite, da varnostniki tam samo stojijo in nič ne delajo, ker ko oni samo stojijo in gledajo v zrak pomeni, da ste varni, ampak nekateri tega ne boste nikoli razumeli, da je poslanstvo varnostnikov VAROVATI ŽIVLJENJA ,PREMOŽENJE IN SKRBETI ZA RED IN VAŠO VARNOST NASPLOH, ko ste na varovanem območju.

Moja kolegica dela več ali manj samo dopoldne, redko ponoči ali ob praznikih. Očitno si je izborila dober delovni čas.

Ha ha… To govorite nam varnostnikom, ki uživamo v svojem delu in smo zato še plačani.
Ne govort neki kar ni res.. Vi ste sam ljubosumni, ker nimate takega delovnega mesta….Ko da ne bi vedela…. zato bodte tiho…

No, zdaj pa še povej, kaj delate v službi tisti resni varnostniki, ki svojo službo jemljete kot sveto poslanstvo? V čem se razlikujete od lenuhov? Na kakšen način vi bolj intenzivno varujete ljudi in premoženje?

Dober varnostnik je zlata vreden. Ni to samo čičanje. So razlike med njimi. Bi morali biti pa vsi bolje plačani.

No, saj to sprašujem. Pojasni malo te razlike med njimi.

Kaj točno pa delaš, brate?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

No pojdi delat v Mercator na Bavarski dvor, da vidimo kako bi uživala v temu.

Tisti, ki pravi kako je to zakon šiht, je mogoče par dni delal na recepciji, zagotovo pa ni varoval lokalov, javnih prireditev, trgovin, ali delal na obhodni.

    Zdravo imam uprasanje trenutno delam licenco za varnostnika ker se vidim v tem poklico , in me res ne veseli v ziuljenjo kaj drugega kot to da bi postal varnostnik in se izobrazo do najvecje stopnje kar je mozno pa me zanima ce mi lahko gdo pove koliko priblizno dobi varnostnik s dodatki itd placo bil bi res vesel kakrsnega koli odg lp

Odgovor na objavo uporabnika
Trololo, 08.12.2021 ob 14:23
    Zdravo imam uprasanje trenutno delam licenco za varnostnika ker se vidim v tem poklico , in me res ne veseli v ziuljenjo kaj drugega kot to da bi postal varnostnik in se izobrazo do najvecje stopnje kar je mozno pa me zanima ce mi lahko gdo pove koliko priblizno dobi varnostnik s dodatki itd placo bil bi res vesel kakrsnega koli odg lp
Ne si mislit, da boš z izobraževanjem kaj dosti dobil? Razen seveda če nisi kakšen žlahtnik od direktorja, ali glavnega operativca. Plača varnostnika  pri tistih novih, najmanj zahtevnih delovnih mestih se začne že pri 430e bruto osnove.Nek receptor dobi od 950-1000e, vključno z dodatki. Pri delu varnostnika je najbolj pomemben sam objekt varovanja, oziroma zahteve naročnika. Od tega je odvisno tvoje delo, in razpoloženje na delovnem mestu.Vedno si med dvema ognjema med naročnikom, in delodajalcem. Če ti, delo na posameznem objektu odgovarja, hitro prideš do spoznanja, da je tvoj odnos z naročnikom pomembnejši od tistega, z delodajalcem.Dokler ni  nobenih problemov,  sploh ne veš za delodajalca, razen na plačilni dan, ali pa  z odhodom  na razna izobraževanja.Mnogi v mladi fazi ,želijo dinamično delo intervencija, prevoz gotovine, ob staranju, pa jim vedno bolj odgovarja kakšna vratarnica.

Predlagam se kaksen tecaj slovenscine. Kako bos pisal porocila s tako slovnico? In se izobrazil do najvisje stopnje (za kar potrebujes minimalno VI. stopnjo izobrazbe)?

New Report

Close