Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek sladica v kozarčkih

sladica v kozarčkih

Zdravo. Za piknik z vrtcem bomo nekateri starši spekli pecivo. Jaz sem razmišljala, da bi naredila nekaj v kozarčkih. Imate kako idejo? Semnašla na netu nekaj, ampak so kar zakomplicirane ali pa drage sestavine, jaz bi rabila oz. naredila kakih 100 kozarčkov, tako da bi nekaj cenovno ugodnega. Hvala!

Puding s smetano in mrvicami?

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Jogurtova strjenka s sadno polivko.

nova
Uredništvo priporoča

Ja, saj potem sem že to razmišljala, da bi kar plast vanilije, plast čokolade, plast smetane in mrvice .. Ampak vseeno sem rekla, da vprašam, če ima kdo kako idejo, da ne bo ravno puding. Bom pogledala zdaj zaa recept za jogurtovo strjenko, hvala 😉

Moj vrtcevski otrok bi bil presrecen, ce dobi puding v vrtcu, ce je se smetana gor in cokoladne mrvice bi bil pa sploh srecen do neba.

Tiramisu, panna cotta, cokoladni mousse …

(Lahko nardis tudi sadne raznjice)

na dno nadrobiš albert ali plazma kekse, namočiš s sokom ali recimo jabolčno čežano, prek puding in smetano z mrvicami

me pa čudi, da lahko prinesete domače pecivo, glede na to, kako strogo imajo v vrtcih to urejeno
v našem vrtcu imajo v skupini, kjer je moja mala eno punčko, ki ima hudo alergijo na mleko in imajo že ob vrtčevskih obrokih celo proceduro… da o haccp zahtevah ne govorim.
ampak verjetno imajo politiko, da če so starši poleg, starši prevzamejo odgovornost za to, kaj njihov otrok je.

ena je predlagala tiramsu. To je ena redkih zadev, ki res ne spada na otroski piknit, ne le, da so notri surova jajca, tudi kava in alkohol nista za male otroke.


Seveda ne nardis iz prave kave in niti jajca nerabi dat notri, jaz ze nevem kolko let ne dajam jajca 🙂 dam pa nutello 🙂


Seveda ne nardis iz prave kave in niti jajca nerabi dat notri, jaz ze nevem kolko let ne dajam jajca 🙂 dam pa nutello :)[/quote]

To pomeni, da ne delaš tiramisuja 🙂


Seveda ne nardis iz prave kave in niti jajca nerabi dat notri, jaz ze nevem kolko let ne dajam jajca 🙂 dam pa nutello :)[/quote]

To pomeni, da ne delaš tiramisuja :)[/quote]
Odkar imam otroka res ni vec pravi tiramisu 🙂 je pa useeno fino 😀

Narediš jabolčno čežano (dodaš po okusu malo sladkorja, limonino lupinico, malo cimeta). Navadne kekse zmelješ in dodaš jabolčni čežani, da postane vse skupaj bolj gosto (netekoče). Daš v kozarčke. Stepeš smetano in jo lepo daš v kozarčke (s pripomočkom, s katerim pišeš po torti), da dobi lepšo obliko.

Druga možnost je, da skuhaš puding in zliješ v kozarčke. Ohladiš in okrasiš s stepeno sladko smetano in povrhu še čokoladne mrvice.

Mene pri celi stvari najbolj vznemirja vprašanje 100 kozarčkov… namreč v plastičnih kozarčkih te sladice nikakor ne izgledajo, 100 steklenih kozarčkov je pa verjetno hujši problem kot tiramisu brez kave in jajc.

http://continentalicecream.com/wp-content/uploads/2013/10/best-mini-dessert-cups.jpg
čisto ok lahko zgledajo

Zdaj ne vem, če si to čisto dobro premislila.

Prvo vprašanje, kje bo piknik?

Kako boš teh 100 kozarčkov do tja transportirala? Imaš pladnje, škatle, da bodo preživeli prevoz?
Če boš delala karkoli s smetano, kremo, strjenko … vse to mora biti na hladnem, da je užitno? Je tam hladilnik, bo v njem dovolj prostora, ali se bo vse že na poti tja segrelo?

Poleg tega, če hočeš, da zadeva kolikor toliko zgleda potrebuješ kakšne fajn kozarčke (plastične), ki sicer niso nek blazen strošek, zanemarljiv pa tudi ne. Poleg tega gre potem ta embalaža v smeti, za kar moraš spet poskrbeti.

Ne vem no, jaz bi bila čisto za, če bi šlo za piknik na domačem vrtu, ampak za vrtčevski piknik se mi pa ne zdi ravno super ideja. Kakšno suho pecivo, ki se ga lažje transportita in ne potrebuje hrambe v hladilniku ter posebne embalaže, se mi zdi dosti bolj primerno.

Ni pa tko fensi, to pa res.

Ja ja…bo verjetno instant iz vrečke…ne dalaj panike…. :))))

Hvala vsem.
Ja, verjetno bo res kar puding s smetano in mrvicami. Moj otrok tudi zelo rad jé puding, ampak sem bila malo skepticna, ce bo to ok .. sicer pa tudi v pecivu je puding. super ideja, da spodaj dam namocene kekse, hvala.
Ja, pri nas smo ze lani imeli tako z vrtcem, vse smo kupili, najeli prostor, mamice smo prinesle pecivo, pekli smo na zaru itd., ni to vrtcevski prostor, ampak je bilo popoldne ..kot bi se dobili privat.
Prostor je 500 m stran, tako da bodo loncki tam iz nasega hladilnika v manj kot minuti, tako da tudi ce ga tam ni, bodo preziveli noter v prostoru …
Ja, kupila sem 50 plasticnih lonckov, bo cisto ok zgledalo po mojem, so pa prozorni, da se vidi cez.
Hvala vsem za ideje!


SKOZI … (čez se vidi tudi če niso prozorni)

New Report

Close