kulinarika: kako skuhat kurje želodčke in jetrca?
Eno kulinarično vprašanje: kako pripravit kurje želodčke in jetrca?
Oboje je bilo skupaj zamrznjeno, tako da moram porabiti in želodčke in jetrca. Iz tega bi rada dobila neko samostojno jed, ampak kar sem iskala po spletu, se uporabijo ali samo želodčki ali pa samo jetrca.
Kako torej iz obojega naredit nekaj dobrega za kosilo?
Hvala vnaprej!
Prepraži nasekljano čebulo, dodaj na manjše kose zrezane želodčke in jih duši. Popraši z moko, dodaj paradižnikovo mezgo, mleto papriko in zalij z vodo ali juho. Posoli, popopraj, dodaj malce majarona in skuhaj do mehkega. Želodčki se kuhajo bistveno dlje kot jetrca, ki so narejena v dveh minutah, zato tega dvojega pač ne moreš kuhat skupaj. Če vseeno želiš, jetrca posebej prepraži in dodaj želodčkom, ko so kuhani.
Za prilogo lahko narediš pire krompir, polento ali testenine. Vse lepo postrezi, ne pozabi lepo pogrniti mize, servietko.
Za konec odpri okno in kurje želodce in jetra s krožnikom vred zabriši skozi okno.