Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek kulinarika: kako skuhat kurje želodčke in jetrca?

kulinarika: kako skuhat kurje želodčke in jetrca?

Eno kulinarično vprašanje: kako pripravit kurje želodčke in jetrca?
Oboje je bilo skupaj zamrznjeno, tako da moram porabiti in želodčke in jetrca. Iz tega bi rada dobila neko samostojno jed, ampak kar sem iskala po spletu, se uporabijo ali samo želodčki ali pa samo jetrca.
Kako torej iz obojega naredit nekaj dobrega za kosilo?

Hvala vnaprej!

vse skupaj na nareži na manjše kose, posebej želodčke. prepraži na čebuli, dodaš lahko še papriko in paradajz in bučke ipd. zraven pa polenta ali kuskus … ali pa narediš rižoto.

Prepraži nasekljano čebulo, dodaj na manjše kose zrezane želodčke in jih duši. Popraši z moko, dodaj paradižnikovo mezgo, mleto papriko in zalij z vodo ali juho. Posoli, popopraj, dodaj malce majarona in skuhaj do mehkega. Želodčki se kuhajo bistveno dlje kot jetrca, ki so narejena v dveh minutah, zato tega dvojega pač ne moreš kuhat skupaj. Če vseeno želiš, jetrca posebej prepraži in dodaj želodčkom, ko so kuhani.
Za prilogo lahko narediš pire krompir, polento ali testenine. Vse lepo postrezi, ne pozabi lepo pogrniti mize, servietko.
Za konec odpri okno in kurje želodce in jetra s krožnikom vred zabriši skozi okno.

hehe, najprej tako lepo napisan recept, in potem….zadnji stavek je vse pokvaril 🙁

Naš pes bi bil zadovoljen s tem jedilnikom.

Si ti sigurna, da imaš jetrca in želodčke skupaj? Da niso želodčki srčki?

New Report

Close