Forum: Splošna stomatologija

Imate težave z zobmi in iščete rešitev? Vse o zobobolu, sklenini, zdravljenju zob in negi.

Moderator:
Natasa Prebil
Nataša Prebil,
dr.dent.med. 

vnetje dlesni

Nova tema
Default avatar curasept 04 Feb 2009 14:29

Spoštovani!


Leta 2006 sem končno zbrala pogum in si poiskala novo zobozdravnico, saj z prejšnjo nisem bila zadovolnja ter si končno uredila zobovje. Zobozdravnica mi je takrat rekla kontrola čez eno leto.

Vseskozi sem imela čudne bolečine po vsem zobovju, glavobole, bolečine v ušesih vendar, ker so mi decembra leta 2007 postavili diagnozo Vnetje čeljustnega sklepa bila sem na Medrolu in Olfenu in je bilo potem vredu sem mislila da so bolečine zobovja, ki so se še pojavljale pač posledica vnetja čeljustnega sklepa. Predvidevala sem da je zobovje urejeno kot mi je zobozdravnica pojasnila 2006 in sem ob močnih bolečinah vzela olfen po katerem se je stanje po nekaj dneh umirilo.
Ko sem že mislila iti na kontrolni pregled k zobozdravniku sem zanosila in žal v 12. tednu imela spontani splav.

Včeraj sem se odpravila k zobuzdravniku Šok: karies, vnetje dlesni, odstopanje dlesni od zobovja. Poleg tega sem prvič izvedela, da mi raste modrostni zob vendar žal v sinuse, prejšna zobozdravnica mi tega ni povedala.
Zelo sem šokirana in me je sram saj mi je zobozdravnica rekla,da je moja ustna higiena slaba. Vedno sem siredno umivala zobe 2 krat / dan, uporabljala zobno nitko večkrat, a žal trdo zobno ščetko. Sramota stara sem 30 let, delam v zdravstvu pa do včeraj nisem vedela, da trde zobne ščetke niso primerne za nego zob. Zakaj jih potem sploh delajo? Jaz sem mislila ravno obratno.

Sedaj sem si po nasvetu zobozdravnice kupila od curaprox ščetko, curasept 205 ustno vodo in curasept zobno kremo, nabavila sem izdelke za celo družino. Vem da je po toči zvoniti prepozno ampak vse bi naredila da bi ohranila karseda "zdrave" zobe.

Zanima me kaj mi storiti, da se začetni karies ne bi širil saj so nekateri zobje samo za opazovanje.
Ali se moje delsni dajo pozdraviti.
Razmišljam tudi da mi nekatere bolečine bolečine v ušesih in glavobole povzroča modrastni zob ali so operacije modrostnega zoba če raste v sinuse zapletene?
Pripravljena sem storiti kaj tudi samoplačniško.
Kam naj se obrnem ?Lep pozdrav; Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nataša Prebil 04 Feb 2009 16:41

Pozdravljeni,

naj najprej odgovorim glede modrostnika; najpametneje bi bilo iti k spec. oralnemu kirurgu, z napotnico, ki jo dobite pri izbranemu zdravniku in ortopantomogramsko rtg sliko. Glede odstranitve modrostnika vam bo najbolje svetoval on, saj bo ocenil stanje glede na rtg sliko. Seveda izraščajoč modrostnik lahko povzroča tudi bolečine.

Kar zadeva stanje dlesni in pojavnosti kariesa, vam lahko omenim to, da se le to spreminja z obdobji. Nosečnost je že razlog za spremenjene razmere zaradi delovanja hormonov, pojav gingivitisa, novih karioznih procesov. Tako so v različnih obdobjih primerna različna sredstva za uporabo oralne higiene, tudi trde ščetke. Najbolje vam bo svetoval vaš zobozdravnik ob pregledu, ko bo ocenil stanje dlesni, zob in prisotnost oblog.
Curasept ustna voda in zobna pasta sta zaradi vsebnosti klorheksidina primerni za zdravljenje vnetih dlesni. Če boste ob uporabi teh preparatov uporabili še fluorovo kremo, boste zagotovo dosegli zmanjšano nalaganje oblog, protikariozni učinek in remineralizacijo sklenine.
Samoplačniških ordinacij imate na razpolago kar nekaj, tudi mojo.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.
Zobna ordinacija Prenadent
Draga 1, IG pri Ljubljani
tel. 040 934 000

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar veverrca 06 Feb 2009 14:06

Pozdravljena ga. Nataša!

Stara sem 22 let, redno sem hodila do pred enega leta k mladinski zobozdravnici. Že nekaj let opažam, da imam na spredaj (zgoraj in spodaj) temnejšo barvo dlesni in sem se odločila, da bi rada vsaj nekaj malega naredila glede tega do mojega prvega obiska pri drugi zobozdravnici, ki ga imam čez en mesec. Pri spodnjih zobeh se mi pa zdi kot da mi odstopajo dlesni. Zobozdravnica mi tega ni nikoli omenila in jaz nisem mislila, da je to pomembno. Me je pa vedno skrbelo tudi krvavenje dlesni. Ščetkam se 2x na dan, sedaj pa se zvečer oskrbim še z zobno nitko in ustno vodico brez alkohola. Bo to pomagalo na dolgi rok za moje dlesni?

Najlepša hvala in lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nataša Prebil 07 Feb 2009 13:25

Pozdravljena,

po opisu sodeč imate znake parodontalne bolezni in če se prejšnja zobozdravnica ni posvetila omenjenim problemom, je zelo dobro, da ste odšla na pregled k drugi. Vsekakor je pri omenjeni bolezni higiena zob in dlesni izjemnega pomena, vendar brez rednih kontrol pri zobozdravniku ne bo šlo. Zobozdravnik bo poskrbel za redno odstranjevanje trdih zobnih oblog; zobnega kamna, ki ga sami ne boste uspeli očistiti. Prav tako bo poskrbel za vse, kar boste nemara še potrebovali.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

Draga 1, IG pri Ljubljani

tel. 040 934 000

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar veverrca 21 Feb 2009 14:02

Pozdravljena ga. Nataša!

Bila sem pri zobozdravnici, ki mi je sedaj odstranila zobni kamen... Omenila mi je, da če se v enem mesecu ne izboljša stanje dlesni, da bom morala iti na operacijo na Stomatološko kliniko. Zanima me, kako zgleda približno ta operacija in kako je s prehranjevanjem po operaciji?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nataša Prebil 21 Feb 2009 17:43

Pozdravljeni,

če želimo odpraviti vnetje dlesni in parodontalnih tkiv, ne zadostuje enkratno čiščenje zobnih oblog. Verjetno bo potrebno ponoviti ambulantno čiščenje zobnega kamna z UZ, luščenje in glajenje zobnih korenin, kiretaža parodontalnih žepov, ob tem pa izdatna ustna in zobna higiena. Če se po vsem tem vnetje ne umiri, parodontalni žepi pa secenirajo gnoj in so globji od 5 mm, je potrebna pomoč spec. parodontologa in morebitna operacija. Za kakšno operacijo se bo spec. odločil ne vem; odloča se na podlagi rtg diagnostike, stanja obzobnih tkiv itd. Verjetno bo napravil ti. reženjsko operacijo, kar pomeni zmanjšanje globine parodontalnih žepov in s tem omogočil boljše čiščenje zob. Operacija se izvaja v lokalni anesteziji. Rano se zašije. Dlesen se lahko pooperativno zaščiti z oblogo, ki zmanjša bolečine in pospeši celjenje. Glede čiščenja in prehranjevanja po operaciji dobite navodila specialista, navadno je v prvih dneh priporočljiva tekoča, hladna, pasirana hrana, kasneje manj začinjena in iritabilna prehrana, nato postopno normalna hrana. Šivi se odstranijo po enem tednu.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

Draga 1, IG pri Ljubljani

tel. 040 934 000

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar katkak 25 Feb 2009 12:20

halo

mene pa zanima ali dobiš za to operacijo bolniško ali lahko greš v službo
hvala
vam

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nataša Prebil 26 Feb 2009 20:26

Pozdravljeni,

odvisno od vrste operacije. O tem presoja zobozdravnik specialist.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

Draga 1, IG pri Ljubljani

tel. 040 934 000

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Danilo 24 Sep 2010 12:19

Zdravo,

star sem 32 let. Imam vnetje dlesni in sicer v ombočju modrostnega zoba. Zobe si čistim min. 2 x na dan z zobno ščetko philips sensodine (električna), mehke ščetine. Uporabljam ustno vodo in zobno nitko. Sedaj sem bil po hudih bolečinah pri zobozdravnici in me je napotila za slikanje (ortopan).
CCa 1x na dve leti dam odstraniti zobni kamen.
Ali je možno, da imam pod modrostnim zobom tudi gnoj in ni vzrok za bolečino le vnetje dlesni. Namreč če se modrostnega zoba samo dotaknem čutim hudo bolečino.

Zobozdravnica mi je svetovala še zobno ščetko za med zobe, katero sem kupil. Ko grem z njo med zobe se mi sedaj ulije kri. Je sploh pametno dražiti, sedaj ko imam vneto?

Pravijo da je potrebno čakati vsaj 2 meseca za slikanje. Je možno opraviti tudi samoplačniško?

Lp Danilo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 04 Okt 2010 20:23

Pozdravljeni,

težave, ki jih opisujete imajo zagotovo vzrok v vnetju gingivalnega žepa okoli modrostnika. Slikate lahko tudi samoplačniško, takoj, nato pa na posvet k zobozdravniku oz. spec. kirurgu.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.
Zobna ordinacija Prenadent
tel. 040 934 000
www.zobozdravstvo-prenadent.si
www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ice 12 Nov 2010 13:59

Spoštovani!
Že približno en mesec me skelijo določeni zobje in opažam da se mi je pri teh zobeh dlesen umaknila nižje. Zobe si redno umivam pri tem pa mi tudi že vas ta čas krvavi dlesen. Seveda se bom naročila pri zobozdravniku, vendar bom kot ponavadi najbrž čakala na pregled nekaj mesecev. Stanje me malo skrbi...kaj lahko naredim,da se mi stanje izboljša? Poleg tega,pa me zanima ali je možno da so mi vnetje dlesni povzročile kontracepcijske tablete, ki sem jih začela jemati pred 3 meseci, saj kot redek stranski učinek navajajo tudi to v navodilih? Prej namreč nisem nikoli imela problemov s skelenjem zob,niti s pomikanjem dlesni,so mi pa seveda že od nekdaj občasno krvavele. Sprašujem zato ker ne vem ali naj raje opustim jemanje kontracepcijskih tablet,saj ne želim da bi zaradi njih imela dolgotrajne posledice na mojih zobeh...torej sprašujem koliko je verjetno, da so za to krive kontracepcijske tablete?
Hvala za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 18 Nov 2010 12:05

Pozdravljeni,

hormoni vplivajo na dlesen, izločanje sline, metabolizem; torej so kontacepcijske tablete lahko vzrok za opisane težave. Sicer je pojavnost skelenja zob in vnetja dlesni v tesni povezavi z zobno higieno (o tem je že veliko napisanega v tem forumu), stresnimi dejavniki... Bilo bi pametno razmisliti tudi o drugih vzrokih (malce pobrskajte po forumu).

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar bolrcina 30 Nov 2010 09:17

pozdravljeni,prejsni teden mi je zobarca odstranilA ZOBNI KAMEN,IN POVEDALA DA IMAM VNETE DLESNI,UPORABLJAM GINGIGEL RASTOPINO,VENDAR KO UMIVAM ZOBE ME DLESNI GROZNO BOLIJO,TAKO DA JE UMIVANJE ZOB NEZNOSNO KAJ LAHKO STORIM,STARA SEM 27 LET

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 05 Dec 2010 23:28

Pozdravljeni,

ko se bo vnetje pomirilo, bodo tudi bolečine pojenjale... seveda ob rednem umivanju in izogibanju faktorjem, ki slabo vplivajo na dlesni. Gengigel bo pomagal h hitrejšem celjenju gingive.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Nea25 08 Dec 2010 20:47

Spoštovani!

Sem v 7. mesecu nosečnosti in imam težave s krvavečimi dlesni ter rahlo vnetimi dlesni. V lekarni sem kupila ustno vodo Octenidol, uporabljam mehko ščetko in si zobe ščetkam redno 2 krat na dan. Zobozdravnika obiskujem redno (nazadnje pred 3 meseci).
Zanima me, če ravnam pravilno, če je izbira ustne vode ustrezna za čas nosečnosti in katero zobno pasto mi priporočate.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Nea

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 16 Dec 2010 00:50

Pozdravljeni,

glede na to, da so dlesni pod vplivom hormonov prek cele nosečnosti, ne morete kaj dosti spremeniti stanja; jaz bi izbirala med najmanj agresivnimi geli in vodami za ustno higieno ( Multi Oral gel, Gengigel ipd.) in zobnimi pastami, ki so čimbolj naravne.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar janez1234 27 Feb 2012 20:27

pozdravljeni,

imam eno vprašanje. moj sin ( ima 14 let ,septembra 15) ima probleme z dlesnijo na spodnji čeljusti saj se mu je zelo stanjšala (3. gledajo zelo ven)ter odmaknila in mu občasno krvavi , na zgornji dlesni pa se mu nabira kot nekakšna obloga ki se je lahko odstrani že z rahlim drgnenjem s prstom. uporablja pa pasto vademecum in občasno parodontax.

ali je to že začetek kakšne bolezni ali ne jaz nevem zato vas uprašam saj nemore k zobozdravniku zaradi poškodbe čeljustnega sklepa tako da bi bil vesel če bi mi lahko pomagali kako naprej

že vnaprej hvala

janez

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 01 Mar 2012 20:10

Pozdravljeni,

glede na napisano ne morem odgovoriti na vaše vprašanje; že kratek pregled pa bi verjetno razkril vzroke. Kakšne poškodbe čeljustnega sklepa ima? Svetujem pa natančno zobno higieno in pregled pri zobozdravniku.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar blakica 02 Dec 2012 22:18

pozdravljeni,

že 2 tedna imam bolečine na desni strani čeljusti, ki sevajo v uho. Nosim zobni aparat, na desni spodnji 6 in 7 na notranji strani se mi je začel nabirati zobni kamen in dlesen je rahlo pordela in ne krvavi. Vedno sem pazila na ustno higieno, sedaj ko pa nosim fiksni zobni aparat še toliko bolj. iz stare slike ortopan pa je razvidno da mi modrostni zobje rastejo pod kotom 45 stopinj v 7 ... zanima me, ali je vzrok modrostni zob, ali imam dlesni vnete in če je lahko vzrok bolečin vneta dlesen? in ali lahko zobe slikam kjub fiksnemu zobnemu aparatu? naročila se bom k zobozdravniku, težavo pa bom omenila tudi ortodontu drugi teden.

zahvaljujem se za odgovor

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 05 Dec 2012 18:03

Pozdravljeni,

bolečine lahko povzroča izraščajoči modrostnik, vneta dlesen, prisoten karies ali pa vlek ortodontskega aparata. Zobe lahko slikate kljub ortod. aparatu. Priporočam zobozdravniški pregled.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hokejistka 18 Dec 2012 09:13

Ponovno pozdravljeni,

Pri prejšni objavi sem še pozabila omeniti, da sem dobila tudi dve škatlici eflorana.

Lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pet3ja 18 Dec 2012 18:25

Pozdravljeni. Tudi jaz imam vprašanje glede ustne votline in zob. Zadnje čase imam pogoste težave v ustni votlini. Pojavljajo se mi vnetja dlesni in afte. Priznam, zadnja leta nisem bila ravno dosledna v čišenju (nisem uporabljala nitke in čistila preveč površno). Mesec dni nazaj sem šla na čiščenje zobnega kamna, vendar se mi zdi, da imam po čiščenju kamna še večkrat vnete dlesni. Vneti predeli se mi selijo (en teden na eni strani, potem na drugi, itn.). Dlesni ne krvavijo ob čiščenju, oziroma zelo malo, so pa pordeli. Odšla sem tudi do osebne zobozdravnice, ki je rekla, da ne potrebujem napotnice za paradontologa in da naj uporabljam električno ščetko (povsod drugje mi svetujejo Curaprox - sama uporabljam Curaprox ščetko, pasto in ustno vodo), da samo tako lahko izboljšam stanje dlesni?? Katera ščetka je najbolj primerna? Kako izboljšam stanje dlesni?
Poleg tega imam na vseh osmicah karies, ker težko pridem zraven pri umivanju. Ali lahko tudi karies vpliva na dlesni in afte? Dobila sem napotnico za puljenje, vendar so čakalne dobe dolge. Ali lahko nezdravljen karies čaka več mesecev, lahko tudi leto?

Hvala za odgovor!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 06 Jan 2013 23:56

Pozdravljeni,

glede vnetja dlesni vam natančneje ne morem svetovati kot so vam že svetovali vaši zobozdravniki na pregledu; ne morem namreč opraviti kliničnega pregleda. Svetovala bi vam le dosledno ustno zobno higieno. Bilo bi morda pametno ugotoviti zakaj se vam pogosto pojavljajo afte; pozornost posvetite splošnemu zdravstvenemu stanju oz. dvigovanju odpornosti organizma.
Nezdravljen karies naj bo čimprej saniran.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar enadečva 07 Feb 2013 09:52

Pozdravljeni,

Lani sem po dolgih letih odlašanja končno zamenjala zobozdravnika, ma zgleda, da prepozno. Namreč, zdajšnja zdravnica mi je odkrila več kariesov (kljub rednim pregledom). Pred kratkim mi je odprla najprej en zob in dobila spodaj pravo leglo gnoja, po mesecu zdravljenja le-tega pa ob močnih bolečinah še sosednji zob, ki je bil tudi katastrofa - spet gnojno.

Spomnim se, da mi je prejšnji zobozdravnik to plombiral kar na hitro, važno, da je bila bela plomba in gremo. Ko je končal, je še enkrat pogledal in rekel Ah, sej bo. Če ne, pridi nazaj.' Žal obstajajo tudi taki, zdajšnja zobozdravnica pa je špica :-). Kot že napisano, moji zobje pa niso špica. Zob (oz. dlesen nad njim), ki je bil najprej odprt, se kljub zdravljenju večkrat zagnoji, od odprtja sosednjega zoba je zdej 4 dni, hodim na čiščenje obeh, rahla oteklina na vrhu dlesni pa ostaja.

Zdravnica mi je že dala napotnico za pregled te otekline, do kirurga pa nisem še prišla, ker je bil v tem času odsoten. Če ne dobim takojšnjega datuma za pregled otekline (kar dvomim) je smiselno iti privat na čiščenje korenin? Mogoče je samo psiha, vendar mene bolijo vsi zobje na tej strani, kjer imam oteklino. In še to, lahko svojo zdravnico prosim za samoplačniško plombiranje ostalih zob, kjer so kariesi, da se izognem podobni situaciji, kot jo preživljam zdaj?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 15 Feb 2013 00:01

Pozdravljeni,

možno je, da čutite bolečino v več zobeh, saj se le ta prenaša. Sicer pa je pri stanju kot ga opisujete smiselno pohiteti s popravilom zob, morda tudi samoplačniško.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Matjazt 23 Feb 2013 18:22

Pozdravljeni!

Pred dobrim letom mi je moja zobozdravnica zamenjala zob 5 z umetnim zobom. Od takrat opažam, da se mi pogosto zatika hrana okoli zoba in med umetnim in zdravim zobom. Najnovejše pa je to, da me je začelo boleti z notranje strani dlesni med 4 in 5 in bolečina se premika odvisno kako pritiskam z jezikom. Samo od sebe sicer ni bočeče, če pa se dotaknem z jezikom se bolečina pojavi, če pa jem trdo hrano ali recimo jabolko pa je občutek, kod da sem zarezal v tkivo.
Na pogled koliko sem lahko opazil je tkivo normalno rdečkaste barve, ki prehaja v bolj svetlo...
Kaj menite da je to oz ali je potreba za obisk k zobozdravniku.

Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 03 Mar 2013 23:57

Pozdravljeni,

verjetno gre za vneto dlesen, pa bi priporočala obisk pri vašemu zobozdravniku, ki bo ocenil stanje in izvedel potrebno terapijo.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aly_ 11 Mar 2013 18:58

Pozdravljeni!

Zanima me ali veste koliko stane reženjska operacija dlesni? Oziroma ali je samoplačniška ali gre z koncesijo?

Hvala,

Lp.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Natasa Prebil 24 Mar 2013 15:21

Pozdravljeni,

reženjsko operacijo izvajajo spec.parodontologi in tisti, ki imajo pogodbo z ZZZS jo delajo v breme zavarovalnice.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med.

Zobna ordinacija Prenadent

tel. 040 934 000

www.zobozdravstvo-prenadent.si

www.informacija.net/zobna-ordinacija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Barbiiiii 29 Apr 2015 08:54

Pozdravljeni...
Imam tezavo in sicer imam vneto/oteceno dlesen samo okoli enega zoba-zadnjega spodaj. Vendar me boli celotna desna stran glave. Tudi ce vzamem protibolecinsko tableto(nalgesin, lekadol) bolecina ne izgine popolnoma. Jesti trde hrane sploh ne morem. Kaj je to ? Zakaj se je pojavilo? Lahko ukrenem kaj glede tega? Hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh