Forum: Domače živali in veterina

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje ali povprašajte za nasvet veterinarja. Vse o vaših hišnih ljubljencih, razvoju, prehrani in težavah.

Moderator:
vice.zaninovic
Vice Zaninović
dr. vet. med. 

oddam 4 mačje mladičke

Nova tema
Default avatar andreja 07 Jul 2006 10:29

Naša Miška je skotila 4 prelepe mladičke, zdaj so stari 2 meseca in pripravljeni za oddajo.

Prva mucika je whiskas lepotička, sivo progasta, druga je želvovinasta, pol obrazka ima rumenega, pol pa črnega, tretji je oranžen medo, četrti, črni, pa je najbolj plašen in gleda kot mali gremlinček.

Želeli bi jih oddati ljubeznivim lastnikom, najraje po dva skupaj, ker se tako muce najbolje počutijo. Pri nas jih imamo že šest, tudi mama Miška gre zdaj v sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka.

Smo v Lj., muce so zaenkrat vajene le stanovanja (nismo jih še spustili iz hiše), prav tako mačjega WC-ja.

GSM 031 54 77 69

lp
andreja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo 07 Jul 2006 10:32

Muce bodo pripravljene za oddajo čez 1 mesec, še bolje 2. Zdaj so še čisto premlade.

-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aha 07 Jul 2006 10:38

Ja a ne, res bi blo to skoda, ceprav se iz muc drek dela na cestah, in to najvec je takih, kot jih je imela vasa mama muca in ne najdejo doma, so brezdomne, osamljene, lacne in bolane....in vi optimisti, najprej producirate mladice, kljub poplavi mack, potem pa mislite, da boste nasli dobre lastnike, oz sploh kogarkoli za vase muce, glede na to, da na milijone macjih mladicev isce dom v tem casu.Poglejte si malo forume in prestejte muce , ki iscejo dom---preseneceni boste. Skoda je edin to, da je sedaj nacrtno rojenih novih 4 muc...kako bodo koncale pa sam bog ve.....iz teh 4 muc, se lahko razvije ne vem koliko mack, ker sem prepricana, da ne boste poskrbeli oz. razcistili z bodocimi lastniki glede sterilizacij in kastracij. In kako zmotno je tako razmisljanje,...samo eno leglo.....iz enega legla nastane cel kup mackov.
Sram naj vas bo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aha 07 Jul 2006 10:44

Mogoce vam tale clanek ne bo skodoval, pa se zamislite kaj ste naredili. Ce v googla vpisete **** one litter, vam veliko vrze ven na to temo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar sisy 07 Jul 2006 11:09

Danes mi je samo še to manjkalo. Včeraj ponoči sem lazla po bregu Ljubljanice, kamor je nek ****** odvrgel mačje mladičke. Slišala sem slabotno mijavkanje, ker pa je breg čisto obrasel s šavjem nisem mogla odkrit od kod to prihaja. Dva dni prej me je klicala prijateljica, da je na tržnici v Mostah mala lepa črno-bela mucka. Doma imam na dudi mačjega mladiča, ki se ga je nekdo skušal znebiti. Na vrtovih in smetiščih je kup mačkov, zavetišče je prenapolnjeno,
ampak važno je domače Miške veselo kotijo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar maja01 07 Jul 2006 12:24

Tudi jaz se ne morem zadrzat ... v Gmajnicah je trenutno okrog 100 (ja, sto) mack za oddajo - od tega vecina mladicev. Polona jih ima v Horjulu okrog 20, ce pobrska po forumu (se res ni treba trudit) je oglasov za macje maldice malo milijardo ..
No, zelim vam uspesno oddajo :-/
m.

-------
www.kosovir.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Tanja! 07 Jul 2006 15:08

Na DPMZ Trbovlje vsak dan dobivamo klice ljudi, ki bi radi oddali ali svoje ali pa najdene macje mladicke. Ze vec kot en mesec oglasujemo precejsnje stevilo mladih muck, pa nihce ne poklice zanje.
Na forumih se oglasuje cela grmada malih muckov....le kam bodo sli revcki?
Vceraj sem na cesti spet videla povozenega, komaj kaksna dva meseca starega mackoncka.
Sosedi so pred dobrim tednom zastrupili dva macka. Potrjeno s strani veterinarja.

Jebela cesta ljudje! A vam res ne gre v glavo, da je mackov nekajkrat prevec, da vecina nikoli ne bo nasla toplega doma, da je produciranje novih legel neeticno v taksni situaciji? Vse macke so lepoticke, tudi tiste z iztaknjenim ocesom in tremi nogami. Kje pise, da morajo biti mame? Zakaj na svet spravljati nove mladice iz tako sebicnih razlogov? Zakaj potem vi vseh stirih ne obdrzite, ce je mama taksna lepoticke, potem morajo biti tudi mladicki ljubki. Upam, da so vsaj razglisteni in cepljeni in da jih boste oddali v varne domove, kjer bodo novi lastniki poskrbeli, da se ne bodo vec razmnozevali in da jih ne bo ze cez en mesec povozila avto. lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Biba 07 Jul 2006 16:39

Tanja! in ostale

enkrat za spremembo povejte konkretno ,kaj storiti z vsemi prevečimi mucami, če poznate čarobno formulo in odpirajte posebne teme ravno na to problematiko, saj starejših tem nihče ne bere.

Tu pa se odajajo muce in še dobro, da jih odajajo sami, kajti prav lahko bi pristale v kakšni vreči in vodi, posledično pa v kakšnem zavetišču.
Upam, da muce dobijo lep dom.

LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gea 07 Jul 2006 17:01

Saj že veš čas trobijo čarobno formulo! Poskrbite, da ne bo več novih mladičkov, da bodo že obstoječi lahko našli nove domove!!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aussie 07 Jul 2006 17:03

Čarobna formula: KASTRACIJA / STERILIZACIJA!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Biba 07 Jul 2006 17:10

mislila sem čarobno formulo glede, že skotenih muc.

za osveščanje pa odpirajte nove teme!!!!!!!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simona 07 Jul 2006 17:18

Konkretno bom odgovorila kaj naj ljuddje storijo:

- NAJ ZA BOŽJO VOLJO IN V IZOGIB VSEM TEM BOLJ ALI MANJ LJUBKIM, SREČNIM IN NESREČNIM MAČJIM MLADIČEM DAJO SAMICE STERILIZIRATI IN SAMCE KASTRIRATI DO VSAJ 5. MESECA STAROSTI.
TO JE ČAROBNA FORMULA!

- pozabite na tisto že zdavnaj preživelo ˇmuca mora imeti vsaj enkrat leglo", "naš maček mora vsaj enkrat skočit", "naša muca si želi biti mamica ... in smo ji zato omogočili materinstvo". Dajte se zavedat da gre pri živalih za nagon in ne čustovanje.

- in če se že zgodi, da se mačja samica obreji, če nimate dogovorjenih 10000% domov za bodoče mačje mladiče, kjer bodo poskrbeli za vsaj osnovno oskrbo in preprečili nadaljno produkcijo, odpeljite tudi brejo mačko na steilizacijo.

- dajte se zavedati, da pet ali 6 tednov ljubkih in prisrčnih igric ne odtehta mizernosti življenja, ki ga bo večina teh 'mačjih srčkov' imela.

In ne - vsekakor sedaj ne bom glasno ploskala od same vzhičenosti, ker je Andreja (in njej podobni) dala oglas na ta in morda še en forum in poskuša oddati te tako lepe mladiče in tako zaželjene mladiče.
Če so tako zaželjeni, jih naj obdrži in poskrbi za njih do njihove naravne skmrti, čez 13-15 let.

Kaj le mislite, da se zgodi z vsemi temi mladički, ki se oglašujejo in se jh ne more oddati? V najboljšem primeru bodo doživeli eno, morda dve leti in poskrbeli za nadaljni zarod 'zaželjenih' mladičev, kje v kaki luknji, pod avtom, grmovjem ... .

In biba - to kar bereš po forumih je le vrh ledene gore, mladičkov ki se skotijo in ki vsako leto na bolj ali manj grozljiv način že takoj ob rojstvu ali malo kasneje, ko niso več tako ljubki in zanimivi končujejo v vrečah, vodi, smeteh, bolj ali manj zmasakrirani, je 100x, 1000x in še kaj več.

Ne zatiskaj(te) si oči, da so ti mladiči, ki se pojavljajo po forumih edini, ki so se letos skotili.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simona 07 Jul 2006 17:23

Biba - čarobne formule za skotene mladiče ni. Ne obstaja!

V njihovem primeru bo čarobno le to, če bodo doživeli in dočakali več kot eno leto in še bolj čarobno bo, če bo vsaj 10% po forumih in morda zavetiščih oglašanih mladičev dobilo novega lastnika.

Pa kaj mislite, da se zgodi z vsemi temi številčnimi mački po zavetiših? Ali res mislite, da so zavetišča sposobna vzdrževati tako finančno kot prostorsko invazijo 100, 200 in več mačk...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Biba 07 Jul 2006 17:29

simona

jaz osebno sem, kar dobro seznanjena s to problematiko, saj imam dva posvojena muca in si ne zatiskam oči pred resnico, hotela sem samo povedat, da je na tem forumu navada napasti vsakogar, ki želi odati mucka, ampak mucki so že tu in bolje je da jih odajo sami, kot da ti mačoni pristanejo v kakšnem zavetišču ali celo ...... Zato predlagam, da se za osveščanje lastnikov mačk odpirajo nove teme, kjer se jih lahko konkretno opozarja na že tako preveliko število le teh, saj starih tem tako nihče več ne prebira.
Upam, da smo se sedaj razumeli.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simona 07 Jul 2006 18:04

Biba - vem kaj želiš povedati.
Ne, ne bo držalo, da se napade vsakega, ki želi mucke oddati -- velikokrat se ljudem pomaga, še posebaj, kadar gre za brezdomne mačke.

Se pa ljudem, ki se iz dneva v dan, tedna v teden, iz meseca v mesec .... ubadajo, trudijo, skorajda nimajo več svojega življenja, financirajo iz lastnih denarnic, ... ko rešujejo problematiko prekomerne populacije in razmnoževanja, preprosto zamalo zdi, ko preberejo post s tako vsebino.

Ko nekomu 10x lepo poveš o prednostih S/K, ko je na forumih že 1000x napisano - ja tudi nove teme so se odpirale, kaj potegne za sabo nekontrolirano množenje in da ne gre tukaj več za 'naravnost', temveč človeško sebičnost, neumnost in ko ljudem realno poveš kaj čaka te njihove igrive, ljubke mucke, ki so bile zanimive 5 tednov in pol, se ljudje takoj počutijo napadeni ...

Oprosti, ampak jaz (pa verjetno še kdo drug tudi ne) res ne morem ahati in ohati, kako so srčki in cukri, in kako upam, da bodo RES kmalu našli nov dom, če vem, da je realnost popolnoma drugačna.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mia_2006 07 Jul 2006 18:40

Že en teden non-stop visim na forumih in čekiram, ali se je že kdo javil za 4 ljubke zaželene mucke, ki so prišli na svet zaradi tega, ker je pač NARAVNO, da se mačke parijo... in ker ljudje "ne moremo" nič za to, ker je "vedno bilo tako" oz. je to neke vrste tradicija... In ker za mačke prav res vedno zmanjka denarja.

Vedno upam, držim pesti, ampak se nihče ne javi - nihče! To pomeni, da bo ta človek še kar nekaj časa ali pa kar za vedno imel okoli 7 mačk. Seveda jih ne bo mogel oskrbeti, o sterilizaciji in kastraciji lahko le sanjam oz. se, kolikor bom pač sposobna, izprsim sama in plačam. seveda se mi bodo potem vsi smejali za hrbtom... Če tega ne bom naredila, bodo te mačke prepuščene same sebi, veselo se bodo parile po vasi in prenašale kužne bolezni. Iz nedolžnih pikic bo nastala cela mačja vojska.

Upam, andreja, da si spoznala, da si ga pošteno usekala mimo. Mladiče cepi in steriliziraj preden gredo v nove domove (če jih boš našla, seveda). Enako oskrbi mačke, ki so pri hiši, potem pa lahko mirno spiš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar andreja 07 Jul 2006 18:50

dragi moji velepametni: tudi jaz bi lahko napisala, da so muce najdenčki, pa bi me vsi trepljali po ramah, kako sem dobra, ker skrbim zanje. Pa sem - za razliko od mnogih tukaj - pošteno napisala, da so naše.

Našim mucam gre prav dobro in če se ne bo našel kakšne nov lastnik, bodo pač ostale doma. Vseh naših 6 (odraslih) muck so najdenke in res ne vidim razloga, da stresate svoje frustracije na tiste lastnike, ki skrbijo za svoje živali (in za tiste, ki se pritepejo k njim), namesto na tiste, ki jih neodgovorno postavljajo na cesto, ko prerastejo fazo igračk.

skratka, ne pametujte. mislite, da imajo samo najdenčki s ceste pravico do prijaznega doma?

Sicer pa: par ljudi je danes že poklicalo in se zanimalo za mladičke.

Kaže, da je na tem forumu več ljubeznivih kot agresivnih obiskovalcev....
andreja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo 07 Jul 2006 19:00

No, andreja, ko boš oddala svoje, mi pomagaj oddati še zavrženega mladiča, ki sem ga dohranila na dudo. Ne boš verjela, do sedaj, v 2-eh mesecih je prišel od vseh zainteresiranih samo eden na ogled, ostali so "odpadli", ker zame žival ni stvar, ki jo podariš in potem ostane tam nekje pozabljena. Muc je testiran in negativen, pa še 1x cepljen. Pa še vedno nima lastnika. Hm ja... Res jih je lahko oddati. Naslednjič, ko si boš zaželela čudeža življenja te lepo naprošam, da pomagaš kateri od forumovk, ki ne zmore več konstantnega vstajanja na 2 uri, masiranja in futranja na dudo.

-----

Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simona 07 Jul 2006 20:06

Našim mucam gre prav dobro in če se ne bo našel kakšne nov lastnik, bodo pač ostale doma. Vseh naših 6 (odraslih) muck so najdenke in res ne vidim razloga, da stresate svoje frustracije na tiste lastnike, ki skrbijo za svoje živali (in za tiste, ki se pritepejo k njim), namesto na tiste, ki jih neodgovorno postavljajo na cesto, ko prerastejo fazo igračk.

Boš poskrbela, da bodo mladički pri tebi do dopolnjenega 12. tedna starosti?
Boš poskrbela da bodo testirani, razčrvičeni ter dvakrat cepljeni proti nalezljivim mačjim virusnim boleznim in proti levkozi?
Boš poskrbela, da bodo od tebe šli sterilizirani in kastrirani?
Boš poskrbela da bodo pravilno socializirani in bodo v tem času, ko so pri tebi pridobili vse tiste značajske lastnosti, ki bodo naredili mačka res hišnega družabnika?

Vse to se namreč razume pod 'pravilna oskrba mačjega mladiča', preden ga oddaš v novi dom.

In - zakaj se potem za njih išče nove domove, če že imajo dom (pri tebi) in lahko ostanejo pri tebi?
Ne bi bilo bolj prav, da se morebitni dom nameni tistim, ki ga res nujno in krvavo potrebujejo?

O tem, da smo pa vsi tisti, ki ne ohamo in ahamo in se ne strinjamo z vsemi neumnosti, baje agresivci, pa smo že tudi slišali ... Nič novega torej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aussie 07 Jul 2006 22:13

Me prav zanima, kako so te klicali... Že nekaj časa se trudimo oddati n-mačkov in n-psov (pa imamo, za razliko od tebe, na voljo tudi veliko možnosti za brezplačne oglase v časopisih), pa ne gre in ne gre. Zadnjič me je en možakar klical za enega od kužov in ko sem rekla, da mora zanj plačati 14.000 sit (cepljen, čipiran, pregledan, razglisten), mi je rekel, kaj se ga gremo, da pes ni prašič!!!??? Ja, toliko o odnosu do živali, sterilizaciji, kastraciji in še o čem.... In o naših frustracijah!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simba 08 Jul 2006 12:50

Če bi tej ubogi punci na malo bol prijazen način priporočili, naj da muco sterilizirat, bi velik več nardili, kot pa da ste jo skor raztrgal.

Se strinjam, glede sterilizacije, ampak mucki so zdej pač tukaj, nimaš kej, punca se pa vsaj trudi, da bi jim našla nov dom.Lepo od nje, kolk maš takih osebkov (na žalost), ki se jih znebijo po hitrem postopku. Nima smisla jo zdej napadat, kaj bi blo, če bi blo, pa če neb blo...
Mal bol se spoštujte med sabo, pa boste več nardil, kot pa na tak način.

Andreja, upam, da boš našla dom za mucke, muco pa najbolje, da pelješ sterilizirat - kot si že sama napisala - da ne bo več mladičkov. Jih je že tko preveč, kot lahko vidiš.

Pa tud za vse revčke po zavetiščih...žal mi je, da so tam končal in jim želim vse najboljše.

lp vsem, respect !

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Simona 08 Jul 2006 15:01

O.K., o:k. - ni problema .. lahko še enrkat zelo lepo povem (čeprav v svojem in pisanju drugih nisem ravno) zasledila da bi jo raztrgali. Navajanje dejstev je daleč stran od 'trganja'.

Draga Andreja,

glede na tvoje pisanje, navajam:
".... sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka ..."

so ti mladički prišli na svet na tvojo/vašo željo, ker je pač mačja mamica tako zelo lepa, zato te prosim, da bodi tudi sedaj dovolj odgovorna in prevzemi nase posledice svoje želje in odločitve, oskrbi te mladičke , kot sem navedla v zgornjem postu in jih zadrži doma in zanje skrbi naslednjih 10-15 let.

Morebitne nove domove pa lepo, lepo prosim prepusti tistim, ki so na svet prišli neželjeno, neplanirano ter ne na željo njihovih lastnikov in ki resnično potrebujejo dom.
Sočasno, ko boš na sterilizacijo peljala mamo muco, pa vzemi s sabo še njene mladičke in pri njih prav tako poskrbi, da kljub njihovi lepoti in edinstvenosti, ne bo več potomcev, za katere bi morala v prihodnje iskati nov dom.

Bo tako bolje?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silent 09 Jul 2006 10:12

Zgrožen sem nad vašim brezmejnim sovraštvom do vseh, ki ne ravnajo natanko po vaših navodilih, celo takrat, ko se vedejo odgovorno (in poiskati dom živalim je odgovorno dejanje). Iz vaših zapisov pa bi sklepal, da imajo pravico do novih lastnikov samo zavržene mačke, ne pa tudi tiste, ki se skotijo znanim lastnikom. Absurd!

Če so tovrstne izpade prebirali tisti, ki odločajo o dodeljevanju sredstev na razpisih, se ne čudim, da so tole spletno stran tokrat spregledali. Škoda je, da s takimi izpadi kvarite ugled sicer odlične in potebne spletne strani.

Podpihovanje nestrpnosti do tistih, ki ravnajo drugače kot vi, spoštovani ljudje, je na tej (in drugih spletnih straneh) prepovedano, preberite si pravila uporabe, blatenje ljudi pa je kaznivo dejanje...

Predlagam vam, da spremenite naslov tega foruma v : Zasebni forum zavetišč!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar buča 09 Jul 2006 10:43

Silent, če bi bolj spremljal tale forum (in ne samo, ko se prikradeš s svojo zgroženostjo v neko temo) bi vedel, da se ODGOVORNOST začne malo prej, ne z oddajanjem doma sproduciranih lepih muck. Dejstvo, da ste tako slepi in zaprti v razmišljanju je zgolj dokaz, da ne spadate na forum ljubiteljev živali. Forum je dovolj poučen, da reši svet, če ga le znaš brati. In če ti je, kot resničnemu odgovornemu ljubitelju živali, sploh kaj do tega, seveda. Prikladno si je namreč poskus oddaje svojih muck tolmačiti kot "odgovornost", vendar ali je sploh odgovorno poskrbeti za to, da so te mucki na svetu?? Ozri se okoli sebe, poglej za smetnjake, pod avtomobile, na ceste... boš videl, kaj pomeni tvoje tolmačenje odgovornosti. Za določena živa bitja popolnoma nič lepega...

Maša

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Biba 09 Jul 2006 10:48

silent

ja, to kar si ti sedajle napisal, se jim jaz trudim, že kar lep čas dopovedati, saj s svojimi posti samo škodijo živalim in še najmanj pomagajo, čeprav se imajo nekatere za izredne ljubitelice le teh.
Namreč ta forum je namenjen vsem ljubiteljem živali, tudi drugače mislečih, in če že želijo osveščati ljudi naj v ta namen odpirajo prav posebne teme, kjer naj bi se na nekem normalnem pogovornem nivoju, utemeljevalo zakaj je potrebna kastracija in ster.mačk, kajti z takimi napadi dosežejo le nasprotno, normalen človek se enostavno umakne iz foruma in ne polimizira z njimi.
Čudi me pa, da lastniki tega foruma dovoljujejo tako ravnanje nekaterih in se moderator ne umeša niti takrat, ko gredo žalitve že čez vso mero.
Včasih imam opčutek, da ta forum izkoriščajo za čiščenje svojih frustracij, kajti na ostalih forumih jim to preprosto ni dovoljeno.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo 09 Jul 2006 10:54

Jaz imam pa eno vprašanje. Ni provokacija, me pa resnično zanima.

Glede na to, da imajo/te nekateri očitno veselje do nege, vzgoje, oskrbe itd. mladičkov, glede na to, da se zanje odločajo/te zavestno sklepam tudi, da imajo/te primeren prostor, čas in denar, da jim nudijo/te vse, kar mladiči potrebujejo... Glede na vse to me zanima, zakaj k svojim mladičkom ne vzamejo/te še kakšnega od zavrženih in na ta način pomagajo/te tistim, ki včasih resnično s težavo skrbijo zanje? Res bi bila vesela odgovora. Upam, da ga bom dočakala?

-----

Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Biba 09 Jul 2006 10:55

buča

jaz ga spremljam, že kar nekaj časa, pa razmišljam enako, kot silent, seveda z presledki, ker nimam časa noč in dan sedeti za računalnikom in debatirati, za razliko od nekaterih, raje pomagam bolj konkretno.
Kaj si pa mislim, sem pa napisala že v zgornjem postu.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silent 09 Jul 2006 12:31

Ker vaše (napadalne) diskusije ne želim nadaljevati, bom odgovoril le še na tole - provokacijo.

Yo, spet ravnaš po istem kopitu. Ti si se odločila, da boš pomagala zavženim živalim. Prijazno od tebe. Ampak, to je tvoja izbira. Zakaj bi drugi morali ravnati enako kot ti? Pusti ljudem pravico do izbire in ne obsojaj jih.

Če bi lastniki živali sami poskrbeli za namestitev mladičev, potem zavrženih mladičev ne bi bilo. Logično, kaj ne? Zakaj pa bi morali še popravljati neodgovornost drugih? Da bi se sami sebi zdeli dobri in da bi jih drugi trepljali po ramenih? Da bi bili odgovorni namesto drugih? Odgovornost se začne pri sebi, preden se odločiš soditi druge.


lep dan vsem

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aussie 09 Jul 2006 12:33

To!!! :)
Poglej, kolikim iščemo vsaj začasni dom, pa nikjer nobenega z "dolgim gobcem"....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silent 09 Jul 2006 12:34

Še to - ali tudi od ljudi, ki imajo svoje otroke (in skrbijo zanje) pričakuješ, da bodo skrbeli tudi za tiste otroke, ki takih staršev nimajo, samo zato ker imajo prostor in denar za to?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh