Forum: Življenje, ah to življenje

So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo preživeti. Vprašajmo, svetujmo in poklepetajmo o stvareh, ki se nam zdijo pomembne.

Eurospin in Hofer

Nova tema
Default avatar jure 26 Feb 2007 20:08

Mene zanima če je tud že kdo od vas dobil občutek, da prodajalke v teh dveh trgovinah niso čist normalne? Ne poznajo nobene kulture, mudi se jim 500 na uro, stvari pri blagajni samo mečejo in so včasih celo namerno žaljive. V nobenih drugih trgovinah se to ne dogaja razen če ima prodajalka pac hudo slab dan v teh dveh pa vedno. Imajo mogoce tak zajebane sefe ki jim non-stop tezijo al je tu kaj drugega vmes? Poleg vsega sem opazo da je pri vsakem Eurospinu v okolici en kup svinjarije ko da prides na Bronx. Ta novi v MB na Teznem se je komaj odprl, baje se nima niti uporabnega dovoljenja pa je okolica taka da se kar malo zamislis.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar resna1 26 Feb 2007 21:22

Vem le, da prodajalkam ni z rožicami postlano, v nobenih teh dveh trgovskih verigah...Jih kar nekaj poznam, ki intenzivno iščejo novo službo. Se ne vprašaš, da ni logično, da bi bile vse prodajalke čudne, slabe volje, nenormalne? Ne bi pa konkretno komentirala, saj to ni moja izkušnja... Morda se pa anonimno oglasi katera prodajalka. LP!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 200 27 Feb 2007 06:12

Ko ugotovim kaj podobnega odidem drugam.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar maja_b 27 Feb 2007 08:11

kar se tiče svinjarije okrog teh centrov, je možna samo ena razlaga: notri večinoma nakupujejo ljudje z nizkim standardom in posledično - žal! - z nizko kulturo. pazi, rekla sem večinoma, niso vsi taki. da me ne bo kdo po grbi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar 200 27 Feb 2007 09:27

Ahaaaaaaaaaaa, zdaj pa vem kako se delijo štacune.

Maja ti si butnjena!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sigota 27 Feb 2007 10:10

zaposleni tam so najbrž zadovoljni zasposleni... :-p

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gorazd 27 Feb 2007 10:23

Veliko hodim okrog strank in opažam, da imajo dosti več nereda v stanovanjih tisti z visokim standardom, kot revnejši skromni ljudje. Pa pri drugih pogosteje dobim kakšen sok, kar se pri prvih ne dogaja. Toliko o neredu in svinjariji...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Resna 27 Feb 2007 10:24

V našem Hoferju so prijazne, je pa res, da ful hitro vlečejo stvari čez blagajno, ampak jih ne mečejo nazaj v voziček temveč se vmes malo ustavijo in počakajo, da jih lepo zložiš in potem spet vlečejo dalje.

Z Evrospinom pa nimam izkušenj.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Brigita 27 Feb 2007 10:26

Zadovoljna sem z obema trgovinama, tako z osebjem kot s čistočo. Ob mojem zadnjem nakupu v ljubljanskem Hoferju me je prijetno presenetila urna prodajalka pri blagajni. Rekla sem ji, da bi jo morali zaposliti v Mercatorju, pa je odvrnila: "Ali pa naj njihove prodajalke pridejo k nam za kakšno uro na prakso!"
Skratka, ni vse tako črno kot morda zgleda. Lahko pa se posamezne poslovalnice tudi razlikujejo. Osebje seveda ni isto.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Eden, ki razume 27 Feb 2007 10:31

Nizkocenovne trgovine so namenjene tistim ki si ne morejo privoščiti kvalitete in tistim, ki so preškrti, da bi si jo privoščili. Zato morajo biti cene nizke, marže nizke, stroški nizki, torej tudi plača nizka.

Če kdo misli, da bo torej deležen enake postražbe v nizkocenovni štacuni ali pa dobri trgovini ima pa res probleme. S svojimi možgani, da ne zna pogruntati, zakaj nivo usluge ni isti.

Še nikoli nisem bil v Hoferju in še nikoli v Eurospinu. Prisegam na višjo kvaliteto in s tem posredno na višji nivo usluge. Na koncu meseca pa ugotovim, da me je ta luksuz stal dodatnih nekaj tisočakov. Cena VEČERJE ZA DVA.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar maja_b 27 Feb 2007 11:57

malo pazi na besede!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Resna 27 Feb 2007 12:11

Kaj pa je zate višji luksuz? Mercator, mogoče Interspar v katerem so pa res zaposlene same retardirane prodajalke, ki morajo najbrz ob prosnji za zaposlitev prilozit se potrdilo, da so motene, ker v nobenem Intersparu ni normalne prodajalke. Da o Mercatorju niti ne govorim. Imajo 10 blagajn, konstantno delata samo 2, vrsta čez pol trgovine, ostale zaposlene pa se sprehajajo gor in dol in "kao" polnijo police.

Ali mogoce nakupujes v Harrodsu?? Me res zanima kaj je zate VIŠJA KVALITETA. haha Vse trgovine v Sloveniji so isi ku--- in roba je v vseh trgovinah drugorazredna, ker ljudje izven naših meja Slovenijo tretirajo kot drugorazredno državo.

In naša Milka že dolgo nima niti malce istega okusa kot ga ima tista, ki mi jo foter prinese iz Nemčije.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Brigita 27 Feb 2007 12:39

Še en hochštapler :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jure 27 Feb 2007 13:37

Sam hodim v Hofera in Eurospina samo po dolocene zadeve in skoraj nikoli ne rabim vozicka ker vzamame stvari za vzorec. V Hoferu mi je dobra ena čokolada, mesana srbska solata, pa marcipan pa mogoce se kaka malenkost, v Eurospinu pa recimo slaniki ki so vsaj 2x cenejsi kot v drugih trgovinah in niti malo slabsi pa mogoce se Croccantini ali kaka druga slana/sladka stvar. Nikali tam ne opravljam masovnih nakupov, za to grem v Špar ali Tuš, redko Mercator. Res je, tud sam sem opazo da v topicu omenjeni trgovini hodi vecinoma folk z nizjim standardom ampak nekako enako velja tudi za Hardi, kljub temu pa cesar podobnega tam se nisem NIKOLI dozivel. Po drugi strani sem pa v Hoferu s polnim vozickom videl svojo nekdanjo sefico ki je bogata tak da se ven ne vidi. Sploh pa to v koncni fazi nima NOBENE veze! Vem zakaj so slabe volje in tecne - zato ker vecinoma stojijo, sploh v Eurospinu. Ampak to ni MOJ problem. Sam sem bil pred leti varnostnik. Na dan sem mel vcasih krepko cez tisoc "strank", pogoji dela totalno obupni, sredi zime sem moral bit oblecen v kratko majico, bil sem cisto brez glasu in vedno na prepihu, cel cas na nogah, blo je tud ogromno nocnega dela, na mrazu pri minus 25...placa? 85 do 95k z dodatki pa marsikaj za oblect (sluzbene srajce, kravate) sem si mogo kupit SAM, noben ni tega ni vrnil. Pa mi zato ni NIKOLI padlo na pamet bit nesramen do ljudi razen ko mi je kdo resno grozil. In v koncni fazi, ce ti delo ne disi ali pa ti ne disijo sami pogoji dela kot bi si upal trdit za vsaj 70% populacije mas tri moznosti: drugi delodajalec (tezko? vem), borza ali pa...trpi, kot marsikdo. Ampak NIKOLI, res NIKOLI ne delaj budale in samega sebe ce te majo ze drugi za to.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar alemba 27 Feb 2007 15:15

Se strinjam z Majo!

Tudi sama ugotavljam podobno. Si bila kdaj v Jagru?.........??

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar fre 27 Feb 2007 15:33

Višji nivo usluge v trgovini s hrano? v kateri trgovini? V Mercatorju in Sparu sigurno ne. Za interspar vič vem, da so prodajalke ful pridne ampak nekih uslug mi pa ne nudijo.

Kar se tiče kvalitete pa ima Hofer zelo dobro kvaliteto. v Eurospinu sem bila samo enkrat in nisem nič kupila.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar bbc 27 Feb 2007 16:33

Hm, tudi mene iskreno zanima, katero trgovino s prehrambenimi izdelki smatrate za "trgovino za višjim nivojem"????
Oziroma trgovino za dobro situirane, lepo vzgojene, čiste, inteligentne moške in ženske? Hahahahaha, ne morem si pomagat, no.
Dobro, glede na napisano sta Hofer in Eurospin za neuko, primitivno, revno rajo.
Le katera pa je pol štacuna za visoko družbo?
Prmejduš da si ne znam predstavljat, je to mogoče Tuš? Ali Mercator? Ali Interspar?
Ker, katere druge trgovine pa sploh še so? Prosim, razsvetli me, Eden, ki razume? Kje nakupuješ in se počutiš med sebi enakimi :))))) ?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar annabelle 27 Feb 2007 21:20

Maximarket je za hohštaplerje

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Eden ki razume 27 Feb 2007 22:09

1.Nikoli nisem podpiral kritiziranja delavcev, ki morajo za peščico drobiža stati po 8 ur in biti prijazni s kreteni, ki od njih terjajo postrežbo kot da so zaposleni v Harrodsu, ne pa v Hoferju. Problem večine vas je, da preveč resno jemljete geslo "kupec je car" in se tako tudi obnašate.

2.Delavci s zadovoljivo plačo za svoje delo in z urejenimi delovnimi pogoji imajo motivacijo za korektnejši odnos do strank. V kolektivu, kjer med zaposlenimi in vodstvom obstaja konstantno trenje, šikaniranje in izkoriščanje, človek ne more biti več tisto, kar bi sicer lahko bil. Poglejte že samo sebe, kako ste skočili v luft in bili nesramni, ker sem si drznil napisati kakšni ljudje hodijo pretežno v omenjeni trgovini in vi ste očitno med njimi. Zaradi parih stavkov ste pripravljeni linčati človeka, obenem pa terjate od prodajalcev da so uro za uro, dan za dnem do vas prijazni, celo pokorni vaši visokosti.

3.Produkti z blagovno znamko proizvajalca so definitivno kvalitetnejši (ne mešajte kvalitete in okusa!), saj je proizvajalec življenjsko odvisen od zadovoljstva strank z omejenim izborom njegovih proizvodov. Omenjene trgovine prodajajo izdelke pod različnimi umetnimi blagovnimi znamkami, za katerimi ne stoji posamezno podjetje, ampak grupacije podjetij, ki so pripravljena po posebnem naročilu narediti karkoli, za kakršenkoli denar. Tako lahko dobiš recimo pašteto umetne znamke XYZ vsak teden od drugega proizvajalca. Ti proizvajalci naredijo izdelek tak, da se vklopi v izsiljeno ceno. Na zahodu, kjer so nizkocenovneži prisotni že desetletja, poznajo zaradi izsiljevanja najnižjih cen že nešteto hudih težav - primer mešanja minija (svinčev oksid - hudo strupen, barve paprike in zelo težak) v mleto papriko v Grčiji, primer mešanja strojnega olja v jedilno olje v Španiji (katastrofalne posledice za redke preživele), mešanje metanola (uniči jetra, povzroči slepoto) v sladolede v Italiji in v alkoholne pijače v Avstriji, švercanje napol zastonjskega mleka iz Ukrajine med nesrečo v Černobilu itd. Preprosto se imam preveč rad, da bi kupil kozarec vložene zelenjave popolnoma neznanega izvora za 500 Sit, če dobim lonček enake od ETE za 550 Sit. Ali pa nakup slanih ribjih filejev, ki izvirajo iz z živim srebrom zastrupljenega japonskega konca, ko pa lahko kupim kvaliteten hrvaški proizvod za 15% višjo ceno. Šparanje na sebi in svojih najbližjih s hrano neznanega porekla, pa ko na koncu meseca vse skupaj predstavlja zanemarljivo razliko, ki jo brez problema in šparanja zapravimo za cigarete ali jutranjo kavico, se mi zdi absurdno.

Potem sem pa jaz hohštapler, vi ki bi radi da vam prodajalci čistijo čevlje in vas čohajo po hrbtih, ste pa krasni ljudje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silvy 28 Feb 2007 00:29

Ti, ki imaš nick, da razumeš, v bistvu nimaš pojma.
Napisala bom za Hofer, ker njegovo delovanj in proizvode poznam, Eurospina in Hardija pa ne.
Hofer je veriga, ki prihaja iz Avstrije in Nemčije, tam je znana pod imenom Aldi.
Nikakor ne prodajajo proizvodov vedno drugega proizvajalca. Njihovi porizvodi so vedno od istega proizvajalca in to nemalokrat od zelo renomiranih proizvajalcev višjega cenovnega razreda. (sladoled je recimo od shollerja). Seveda jih prodajajo pod svojo oz. drugo blagovno znamko.
V tujini, predvsem v Nemčiji, potrošniške organizacije redno testirajo prehrambene izdelke. Izdelki Hoferjevih blagovnih znamk se praviloma uvrščajo v zgornjo tretjino. Tako, da kar na pamet govoriti o Ukrajinskem mleku in strojnem olju, je popolnoma mimo. Tudi v naše trgovine pride ista roba kot v avstrijske in nemške (razen lokalnih izdelkov). Tako, da je njihov pralni prašek boljši in ekološko manj sporen od renomiranega Ariela narejenega na Poljskem ali v Romuniji za vzhodni trg.
In niti slučajno Hofer ni trgovina za ljudi s socialnega dna. V njem nakupujejo tudi premožnejši, ki pa niso hohštaplerji in tudi v cenovno ugodnih izdelkih znajo prepoznati kvaliteto.
Drugače pa tudi mene zanima, kje so trgovine s hrano višjega cenovnega razreda?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jure 28 Feb 2007 00:36

Aha, mislim da sem dojel. Point vsega skupaj je torej, da nas prijazni prodajalci v sodelovanju s Svetovno zdravstveno organizacijo zelijo na nek posreden nacin odvrnit od kupovanja v teh trgovinah ker jih resno skrbi za nase zdravje. Sami ocitno ze imajo prve znake konzumiranja te nevarne hrane, ki jo v Avstriji ze dolga leta poznajo. In to nasi severni sosedje, nam nekdaj tak ideal. Svaka jim cast, pa sem ze bil preprican da ni vec postenosti na tem nasem svetu.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jure 28 Feb 2007 00:46

Glede pralnega praska lahko potrdim iz prve roke, ti pa priporocam da kdaj in kdaj vzames v roke tudi revijo VIP. Ja ti, Eden, ki misli da razume.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pikapoloneza 28 Feb 2007 07:39

no, da še jaz povem svoje. Jaz obožujem Hofer. Sem bila tudi že v Spinu in Hardiju, pa me tja ne nese več, ker tam nimam kaj izbrat. Hofer pa mi je res všeč, ker ponuja dobre izdelke za ugodno ceno. Saj ne rečem, kupujem tudi drugod, imam pač iz par štacun svoje priljubljene izdelke in te vedno kupujem. In meni JE všeč, da so blagajničarke hitre, pa čeprav me mora včasih počakat, da zložim blago v voz, ker je ne dohajam. Kadar že moram v Mercator, dobim skoraj ošpice, ko se blagajničarke premikajo tako po polžje, da me mika, da bi jo vprašala, če rabi pomoč. Da ne govorim o postrežbi na oddelku delikatese ..tam doživiš skoraj živčni zlom preden se kdo primiga, da ti postreže. Sem pa opazila ja, da v Mercator se hodijo ljudje "pokazat"... gospe v krznenih plaščih in ovešene z vsem zlatom, ki ga premorejo, ki so cepljene proti brzini. Ne vem, mene ne gane, če me zato, ker hodim v Hofer, kdo okarakterizira za bedno, neuko, umazano in nevzgojeno. Sama vem, kdo sem in kakšna sem, na ostale se pa ne oziram:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar fre 28 Feb 2007 09:50

Ne govori, če še nikoli nisi bila tam.
Kar se tiče Hoferja tam hrana niti pod razno ni poceni, mogoče je malo cenejša zaradi lastne blagovne znamke za katero so predvsem marketinški stroški veliko manjši kot od znanih znamk, ki se zelo reklamirajo. Kar pa niti malo ne pomeni, da je ta stvar kvalitetna. Mislim, da je bolj malo ljudi, ki ne loči kvalitete od okusa. Pojdi enkrat za foro pogledat pa malo deklaracije poglej.

In pa verjemi mi, da situiranost človeka-kupca nima nobene veze z njegovo prijaznostjo. Ponavadi so prav tisti, ki želijo "malo višji nivo uslug" najbolj zateženi. Plače pa se po moje ne trgovsev razlikujejo veliko. Še najmanj prijazni so v Merkatorju, kjer imajo trgovci najbolj pošlihtane delovne razmere.

Slaba volja trgovcev izhaja najbrž iz slabih pogojev dela (mogoče prehiter tempo, prenizka plača). To pa ne pomeni, da moraš zato gledati zoprne prodajalce, ampak hkrati niti ne pričakuješ dobre volje. V bistvu so trgovci po novem kot prej delavci za tekočim trakom, hkrati se morajo pa še z ljudmi ukvarjat. jaz jih nič ne zavidam.

V maximarketu pa razen višjih cen ne nudijo nobenih dodatnih uslug na višjem nivoju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar fre 28 Feb 2007 09:56

Pardon, bil (ne bila).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar belanna 28 Feb 2007 10:13

vprašala sm prodajalko v hoferju zakaj tako hitro potegnejo izdelke cež blagajno, oz pohvalila, pa mi je povedala da so placane na cas tudi, da dobijo vec denarja ce v najkrajsem casu poklikajo vec izdelkov,
prov zasmilile so se mi res,drugace ne kupujem v hoferju v sloveniji, nekako mi je cudno vzdusje,nevem zakaj, mogoce samo ene cokoladice bounty ki jih obozujem in so dosti ceneje kot drugje, potem jih kupim enih 20 in to je to, delala pa sem tudi v sparu prek studenta 2 meseca, obup, na wc gres lahko enkat do 2krat stemplat se mors ko gres na malco, boh ne dej da bi ti placali cas ko jes ali cas ko se oblacist v njihove uniforme, prov nazjajo te ce se stemplas kasneje kot obleces, torej najprej se obleces vzames blagajno in nato stemplas, res uno boh ne dej dab ti placal teh 10 minut in kako ne bos ob tem cist nevroticen

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kosmata ovčka 28 Feb 2007 10:31

Mene pa zanima, zakaj je v Hoferju tako hladno? Zakaj me vedno v njihovih trgovinah zebe?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Cokolada 28 Feb 2007 11:07

Se do dolocene mere strinjam z "Eden, ki razume": zaposleni v Hoferju (za Europsin ne morem podati mnenja, ker ga ne obiskujem), glede na sistem in pritisk, ki vlada v teh trgovskih verigah, razumljivo - ne morejo strank nositi po rokah in jih tretirati kot bi jih v trgovinah Harrods...

V marcu se v Sloveniji odpira tudi trgovinska veriga Lidl in v slovenskih medijih je bilo opaziti ze veliko kritik in podtikanj, se preden so se Lidlove trgovine dejansko odprle in zacele delovati. Tista zadeva z nosenjem rdecih trakcev okrog zapestja prodajalk, ki imajo menstruacijo, da si s tem od vodje trgovine pridobijo "blagoslov" in dovoljenje za veckratni obisk na wc-ju, je bil se en dokaz, da konkurenca in nenazadnje tudi novinarji, ki novico razprsijo, velikokrat gredo cez vse zdrave meje, z namenom da bi ze v kali zatrli morebitni uspeh novega trgovca in ga ocrnili se pred odprtjem novih trgovin.

Vsi se zavedamo, da izbira taksnih podlih in primitivnih komentarjev s strani medijev lahko pri ljudeh povzroci zmedo, nezaupanje in slab vtis, se preden trgovine sploh posteno pricnejo funkcionirati.

Trgovine Hofer in Lidl so v sami osnovi trgovine - diskontnega tipa in zaradi tega imajo temu primerne tudi cene. V Avstriji in Nemciji so oboje trgovine najbolj obiskane od vseh ponudnikov na trziscu. Prodajalke "obdelajo" stranko z neverjetno hitrostjo, saj frekvenca obiska v omenjenih drzavah dosega vrtoglave stevilke in s tem tudi zavidljive cifre prodaje...

Politika omenjenih trgovin narekuje, da se v cim krajsem casu proda cim vec, tako da je zdravemu umu samoumevno, da v principu ne gre in nikoli ne bo slo za "nosenje stranke po rokah", temvec za "stancanje" - za industrijo!

Nenazdanje - roko na srce: ali so v Intersparu oz. Mercatorju res toliko prijaznejse prodajalke, da bi zaradi tega padali v nezavest??? Morda ena, dve, tri... nenazadnje, vsepovsod se najdejo tako prijazni prodajalci(ke), kot tudi "konstantne tecnobe". Pa se res je ne?

Vglavnem jaz bom hodila se naprej v Hofer, ker se mi produkti sploh ne zdijo slabi ali nekvalitetni in ker sem naletela ze tudi na prijazne prodajalke. Pa tudi v Lidl bom sla konec marca 2007 po dejanski prvi vtis in jim dala moznost, da pridobijo novo stranko. ;-)
Nenazadnje bo na njihovih policah mozno najt ob veliki izbiri znanih svetovnih zivilskih znamk, tudi veliko slovenskih produktov po bistveno nizjih cenah, kot pri drugih trgovinskih ponudnikih, ki ponujajo nekatere svoje blagovne znamke po celo vecjih cenah, kot produkte znanih znamk iz istega ranga.
Presodite in prepricajte se sami.
Lep dan se naprej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Resna 28 Feb 2007 12:10

Ena informacija za tiste, ki mislijo, da so v Hoferju pod njihovo blagovno znamko neki ceneni izdelki: določene čokolade za Hofer dela LINDT, ampak to na izdelku seveda ne piše. In ni je boljše stvari kot Choco ELEFANTI iz Hoferja. Lahko bi jih požrla 4 pakete naenkrat. Čokolada Milka iz Maximarketa jim niti do kolen ne seže.

Aja, pa mi smo doma tudi dobro situirani (veliko bolše od povprečnih prebivalcev naše republike), pa kupujemo v Hoferju, Eurospinu, Lidlu (zaenkrat še v Avstriji), Intersparu, Mercatorju in Tušu. Vsaka trgovina ima določen izdelek, ki nam je všeč in v vsaki trgovini kupujemo točno določene produkte. Nekje čokolado, drugje praške, nekje kruh, obožujem male čokoladne lučke in kornete iz Eurospina ....... Stvar okusa.

Je pa res, da še nikoli nismo prestopli vrata Hardija. Za katerega sem pa itak mnenja, da s Hoferjem, Eurospinom in Lidlom ni primerljiv ni primerljiv.

Aja še tole: v Lidlu imajo najboljši kuhan pršut:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ni vse zlato 28 Feb 2007 13:23

ne vem koliko poznaš delovanje podjetij, ampak če nekdo dela pod svojo znamko, ali pa brez znamke za nekoga po posebnem naročilu, to ABSOLUTNO ne pomeni, da gre za isti izdelek. Pač nudijo delovne stroje in delavce za naročnika in z njimi delajo produkt, kot ga je naročnik naročil. Sam sem iz branže, kjer so trgovske verige pogosto naročale izdelek namenjen novoletnim "poustom". Ti izdelki niso imeli z našimi originalnimi ničesar skupnega, saj so bili sklamfani skupaj iz najcenejših komponent, pač po želji naročnika. Sicer je pa tudi Lado Samaro dizajniral Pinninfarrina (ki sicer dizajnira najprestižnejše avtomobile), motor pa so razvili pri Porscheju. In s tem so se pri Ladi tudi hvalili pri reklamah. Ampak niso povedali, kakšne pogoje so dali Pininfarrini in kakšne Porscheju. Rezultat dogovora pa itak poznamo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh