Forum: Prehrana in varnost živil

Kako pripraviti, obdelati, shranjevati živila in pripravljeno hrano? Kako kombinirati živila glede na posebne prehranske zahteve, dietno prehrano in zdravilne vplive? Vse o HACCP standardu in alternativnih načinih prehranjevanja.

Moderator:
iva verbnik
mag. Iva Verbnik
 

MANGOSTEEN

Nova tema
Default avatar manca39 08 Nov 2008 22:35

ZANIMA ME ČE KDO POZNA TA SADEŽ KI MENDA ZELO POMAGA PRI RAKAVIH BOLNIKIH? ZANIMA ME ČE KDO VE KJE SE GA DA PRI NAS KUPITI?HVALA

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 09 Nov 2008 19:26

Pozdravljeni,
Tega sadeža ne poznam, zato sem se malo pozanimala in našla stran, kjer lahko preberete več informacij o njem.

http://www.mangosteen-zdravje.si/

Zanimivo, gre za zelo "bogat" sadež, ki izvira iz Azije.

mag. Iva Verbnik

Svetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar BostjanX 14 Dec 2008 11:44

Pozdravljeni,

za mangosteen trdijo, da je najboljši naravni antioksidant. Pri nas lahko dobite naravni sok iz mangosteena: http://www.xango-sok.si .


Lep pozdrav,
Boštjan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mishika 18 Dec 2008 16:34

A ga niso enkrat celo pri Šparu imeli? Ne morem se spomniti, v katerem prospektu sem ga videla...

Je pa res okusen sadež in bi ga tudi jaz z veseljem kupila, če bi se kje pri nas dobil.

Lp, mishika

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar izzy12 28 Maj 2009 20:54

Pozdravljeni,

Vidim, da je tema že nekoliko zastarela, toda napisal bom vseeno, saj vem da marsikdaj iščeš informacije in jih težko dobiš, posebaj takrat ko jih najbolj potrebuješ.
Da odgovorim na prvotno vprašanje, zaradi katerega je bila ta tema odprta:
Sam poznam osebno enega, preko prijateljice pa še nekaj več primerov ozdravitve raka. Trenutno spremljam in stojim ob strani mojemu znancu, ki je po 10 mesecih kemoterapije po mojem prepričevanju naj le poskusi Vemmo (prehrambeni dodatek, katerega osnovna sestavina je mangosteen), saj vem in sem prepričan da mu bo stvar pomagala, saj so ksantoni katere vsebuje mangosteen (vsebuje jih 45, vsaj toliko so jih do sedaj odkrili) res neverjetni v boju proti raku in seveda še našteto drugim bolezni. Priporočam Vam, da si ogledate tale intervju z zdravnikoma, kjer govorijo o dosedanjih raziskavah in odkritjih o mangosteenu: http://video.google.com/videoplay?docid ... +templeman

Osebno Vam priporočam prehrambeno dopolnilo Vemma, saj vsebuje največ ksantonov, poleg tega pa še celi spekter vitaminov in mineralov, ki so seveda bistvenega pomena za Vašo zdravje in počutje.
Pripel sem tudi neodvisno raziskavo primerjave med Vemmo in Xangom, katerega so priporočali moji predhodniki.

Na internetu je ogromno gradiva na temo Vemme in ostalih prehrambenih dodatkov. Iz osebnih iskušenj Vam priporočam, da pri izberi prehrambenega dodatka dobre premislite kaj dajate v Vaše telo. Vemma je 100% naravna, brez konzervansov in ostalih umetnih (kemičnih) dodatkov.

Upam, da sem s tem sporočilom marsikomu razširil obzorje in odgovoril na vprašanja, na katere pred branjem ni imel odgovora. Če odgovora niste našli, me lahko kadarkoli kontaktirate in skupaj bomo našli odgovor. Vse podatke dobite na naslednji strani: http://www.my.vemma.eu/iztok55/

Lep pozdrav,
Iztok

Priponke
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar vemma 07 Jul 2009 19:53

VEMMA – ZLATO ZA VAŠE TELO!

Najverjetneje najpopolnejši multivitaminski, mineralni in antioksidantni program v tekoči obliki, odličnega okusa. Tekočino telo z lahkoto absorbira! Vitamini, Esencielni Minerali, Mangosteen in Aloa.

VEMMA je največje ameriško wellness podjetje s staro družinsko tradicijo, ki je svetu ponudilo revolucionarno prehrambeno dopolnilo iz MANGOSTEENA. Nenehno izpopolnjujejo svoj doprinos v dobro človeštva, v sodelovanju z največjimi svetovnimi strokovnjaki na vseh področjih zdravljenja in preventive. Na podlagi starodavnih vzhodnjaških zdravilskih znanj nenehno proučujejo nova odkritja in nove možnosti, ki bi človeku ohranjali in omogočali zdravo in srečno življenje in čim daljšo aktivno življenjsko dobo.
Zaradi današnjega hitrega tempa življenja je včasih težko zaužiti vse za telo nujno potrebne vitamine in minerale, ki jih priporočajo zdravniki. Dandanes se bojujemo za vsak mineral, vitamin,... ki ga lahko zaužijemo, saj je zaradi hiper proizvodnje hrane, le-ta postala izropana hranljivih snovi, ki jih nujno potrebujemo za dnevne potrebe fizičnega in psihičnega delovanja našega telesa in njegovega obnavljanja. Vsako sekundo odmre milijone celic in se izgradijo nove. Kakšne in koliko, pa je odvisno od tega, kako svoje telo hranimo, ali ima vse elemente, ki jih potrebuje. Ravno zato so strokovnjaki oblikovali 'Vemmo': vaše dodatno zagotovilo, s katerim boste zapolnili svoje vrzeli v prehrani.

Vaših 63 milijard celic v telesu vsak dan bombardirajo 'prosti radikali', ki se nahajajo v zraku, ki ga dihate, v hrani, ki jo jeste, in vodi, ki jo pijete. Zato je pomembno da uspešno ščitite svoje celice in zaščititi vam jih pomaga Vemma; 12 esencialnih vitaminov, popoln spekter 65-ih glavnih mineralov, aloa, zeleni čaj in mangostin.
Mangostin lahko pomaga pri: srcu in ožilju, mišicah, kosteh, koži, infekcijah, diabetesu, vidu, raku, ledvicah, sečnemu traktu, čustvenemu zdravju, zdravju zob, zdravju pljuč, menstrualnih bolečinah, alergijah…. Morda se zdi neobičajno da ima eno samo naravno dopolnilo moč in sposobnost v boju za preprečitev tolikšnega števila zdravstvenih stanj, dokler ne razumemo, da ima veliko bolezni pravzaprav isti vzrok; poškodbe prostih radikalov in kronična vnetja. Mangostin je tropski sadež ki so ga v Aziji stoletja uporabljali zaradi njegovih prehranskih in zdravilnih lastnostih, v njem se skrivajo ksantoni, ki našemu telesu pomagajo da se okrepi in pomladi na povsem naraven in varen način.

Veliko gradiva je v angleškem in nemškem jeziku, ni pa še prevedeno. Če te članke in objave želite, sporočite: [email protected] in prejeli jih boste.

Več na www.my.vemma.eu/issa1502

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar vemma/i 07 Jul 2009 19:55

Zelo pomaga. Če želiš ti lahko priskrbim informacije iz prve roke (bolnic z rakom). Lahko si malo pogledaš mojo spletno stran: www.my.vemma.eu/issa1502

Za dodatna vprašanja sem na voljo.

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mandura 15 Apr 2010 15:36

Pozdrav,

res je tema malo zastarela, vendar novosti in nove informacije ne škodijo.
Priporočam Xango in Vemma sok, ker sta res odlična.

Zdaj je odvisno od osebe do osebe kaj si želi, kateri okus je boljši,...

Priporočam pa novi sok, ki je 100% sestava "kraljevskega sadja" bogatega z antioksidanti.

Iz osebnih izkušenj povem, da je sok odličen, odličnega okusa in že po treh tednih sem čutil, da se mi je izboljšalo zdravstveno stanje.
100% naraven, brez konzervansov in ostalih umetnih dodatkov.
Moja žena je Tajka in imava okoli najine hiše Mangosteen i Durian sadež.
Seveda še boljša sta sveža ;) ... vsak Tajec ali Tajka vam bodo povedali, da je Durian najboljše sadje na svetu..
Še nekaj.. zanimivo je da v ženini družini vsi živijo dlje od 95 let pa vse do 105 let..

Durian se smatra kot kralj sadja in Mangosteen (Mangostan) kot kraljica sadja.

Sok sem naročal preko online trgovin, dokler se podjetje ni začelo širiti na evropski trg.
Tako, da bo sok možno naročiti od junija naprej.
Sestavljen je iz Mangosteena, Durian, Acai Berry in ameriške borovnice.
Od tod tudi ime MANDURA.
Več si lahko pogledate tukaj..in tudi naročite svoj sok: www.mandura.si
Vabljeni..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 18 Apr 2010 22:11

Zanima me ali je ta sok pasteriziran in kakšen je rok trajanja?
Kot mi je znano povzroča uživanje sadeža durian zelo neprijeten telesni vonj. Ali se pojavi tudi ob pitju tega soka?
Kakšne so vaše izkušnje z uživanjem tega soka?
Vsi bomo veseli kakšne informacije več.

mag. Iva VerbnikSvetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zarj 20 Apr 2010 11:08

Veliko na temo mangosteena si lahko preberete tudi na mangosteen blogu
Sama imam dobre izkušnje s pitjem soka in do zdaj še nisem zasledila kakšnega neprijetnega vonja. Izkušnje so pozitivne.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zarj 20 Apr 2010 11:14

Vidim da objavljate tudi kje se da te sokove dobiti. Jaz ga kupujem pri Naravni sokovi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar marjanca44 24 Apr 2010 15:54

Ja, sok od sadeža mangostin je res super, vendar je sok imenovan MANDURA še boljši saj je v bistvu sestavljen iz štirih sadežev iz Mangosteena, Durian, Acai Berry in ameriške borovnice.
Več pa lahko preberete na tej strani http://www.marjanca-1.mandurarep.com

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 02 Maj 2010 13:41

Spoštovani,
Vesela sem vsakega vašega prispevka, ki nekaj doprinese temu forumu in nam, ki to beremo.
Želela pa bi opozoriti na dve stvari:
1. Ne želim, da se izkorišča v marketinške namene, ker je predvsem svetovalen in za izmenjavo mnenj (vsi ki ga soustvarjamo smo prostovljci) , takšne objave pa so predvsem za širitev vaše prodajne mreže, spletne trgovine...........to je zelo očitno, Dodajte svoje mnenje, izkušnje, znanje, naj bo neka dodana vrednost v vašem sporočilu, to se pričakuje, če v njem sodelujete in v tem ste zelo dobrodošli. Izključno taka marketinška sporočila ne bom več objavljala.
2. Razmišljajmo širše in zares ekološko. Vsaka dežela ima sadeže, plodove, rastline, zelišča, ki imajo veliko vrednost za zdravje prebivalcev. Mi živimo v določenem okolju in predvsem poiščimo te sadeže v tem našem okolju, ki jih je zagotovo veliko, veliko antioksidantov imata naprimer tudi borovnica in brusnica, rasteta pri nas, pa še zdravo je, če jih nabiramo sami, saj smo v naravi in v gibanju ob tem. Predelani sokovi in pripeljani od daleč, za kar smo porabili veliko goriva, pač ne more biti ekološko povsem opravičljivo. Morda se s tem ne strinjate, želim le vzpodbuditi širše razmišljanje in zavedanje.

Torej dobrodošli vsi vaši konstruktivni prispevki.

mag. Iva VerbnikSvetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mandura 15 Maj 2010 20:14

Pozdrav,

se opravičujem za pozen odgovor..Citiram in odgovarjam..
Zanima me ali je ta sok pasteriziran in kakšen je rok trajanja? Sok je polnjen na aseptični način, tako da vsebina ni uničena ob postopku. Postopek si lahko ogledate na naši spletni strani in razlago zakaj se poni tako...http://www.mandura.si/Proces-polnjenja.php
Rok trajanja pa ne bi vedel, bom pa preveril...
Kot mi je znano povzroča uživanje sadeža durian zelo neprijeten telesni vonj. Ali se pojavi tudi ob pitju tega soka? Neprijeten zadah izhaja iz uživanja svežega sadeža, tudi malo telesnega vonja, vsaj jaz sem izkusil na Tajskem.
Kakšne so vaše izkušnje z uživanjem tega soka? Sok sem probal na Tajskem januarja letos, mi ga je američan Daniel dal za probati v hotelu, ker me je zanimalo kaj pije zraven zajtrka.
Okusa se ne da opisati, vonj in okus sta fantastična. Eden izmed razlogov zakaj sem šel v ta posel. Pri uporabi soka tega vonja ni ker je dodano naravno sladilo, ki to uniči..koncentrat belega grozdja in prečiščena voda..

Lep dan..

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mandura 03 Dec 2010 14:48

Pozdrav,

rok uporabe soka je 24 mesecev, ko se prvič uporabi, se hrani v hladilniku, ena steklenica 948 ml je dovolj za 32 dni uporabe po 2 veliki žlici na dan.

Se pa že dostavlja v Slovenijo..;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MOJCA1 11 Dec 2010 14:10

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali lahko ta sok uzivajo nosečnice? Zasledila sem namreč na njihovi strani, da ga priporočajo po porodu.
A ve morda kdo kaj o tem.
Sama sok ze imam doma, pa ga iz gornjega razloga ne upam piti. Moti me zelo, ker zraven ni prilozenih nobenih slovenskih navodil.

Hvala.

LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar spela_ 23 Dec 2010 14:01

izzy12 napisal:Vidim, da je tema že nekoliko zastarela, toda napisal bom vseeno, saj vem da marsikdaj iščeš informacije in jih težko dobiš, posebaj takrat ko jih najbolj potrebuješ.
Da odgovorim na prvotno vprašanje, zaradi katerega je bila ta tema odprta:
Sam poznam osebno enega, preko prijateljice pa še nekaj več primerov ozdravitve raka. Trenutno spremljam in stojim ob strani mojemu znancu, ki je po 10 mesecih kemoterapije po mojem prepričevanju naj le poskusi Vemmo (prehrambeni dodatek, katerega osnovna sestavina je mangosteen), saj vem in sem prepričan da mu bo stvar pomagala, saj so ksantoni katere vsebuje mangosteen (vsebuje jih 45, vsaj toliko so jih do sedaj odkrili) res neverjetni v boju proti raku in seveda še našteto drugim bolezni. Priporočam Vam, da si ogledate tale intervju z zdravnikoma, kjer govorijo o dosedanjih raziskavah in odkritjih o mangosteenu: http://video.google.com/videoplay?docid ... +templeman

Iztok


Jaz pa poznam primer, ko tale "čudežni" preparat ni prav nič pomagal.
Predlagala bi, da pobrskaš glede stranskih učinkov. Tega, da ti lahko zaradi tega sadeža odpovedo jetra (sploh če pač ta niso zdrava), ti namreč noben prodajalec ne bo povedal. Nasprotno, tudi če ve, da ima oseba npr. raka na jetrih, ji bo sok vseeno prodal.
Odgovornost? Hvala lepa, ne.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Katy_the_Cat 29 Dec 2010 10:56

Pozdravljeni,

again odpiram zastarelo temo, ampak...na osnovno vprašanje nismo odgovorili, kje se kupi sadež, ne sokovi iz njega. Sama sem ga jedla v Aziji in zame je to najbljši in najbolj zanimiv sadež, kar jih obstaja (o durianu raje ne bi zgubljala besed, res preveč smrdi, da bi ga lahko dala v usta) :) Videla sem ga nekoč (mangostne, ne duriana) v Leclercu za 24 EUR, ampak domnevam, da je bil poskus preboja na trg neučinkovit, saj ga od tedaj dalje ni več videti. Bi drevo Mangostina pri nas uspevalo? :) Resno razmišljam, da ga začnem kar gojiti :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Žigaa 02 Feb 2011 15:17

Kje se lahko kupi oziroma naroči ta sok MANDURA?

Hvala in lp,

Žiga

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar KristinaR 22 Feb 2011 15:09

Spoštovani Žiga,

sem zastopnica mandure, zato ti pri nakupu lahko pomagam, v kolikor še nisi prišel do njega.
Ravno tako sem na razpolago za vsa ostala vprašanja.

LP, Kristy

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ederin 17 Mar 2011 15:59

Kakšna je pa razlika med mangosteen-om in germanium ge 132

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar iva verbnik 21 Mar 2011 13:28

Mangosten je sadež iz katerega se pripravlja sok.
Ge 132 pa sem zasledila samo kot dietni pripravek.

Sicer pozdravljam vse kar je dobrega in novega, toda naj vas malce usmerim na bolj "domača" živila. Pozabljamo na zelenjavo, ki je prav tako bogata z antioksidanti (naprimer brusnice), pri rakavih obolenjih naj bi zelo dobro delovali tudi beluši, regrat pomaga pri obnovi hrustanca, čemaž (ki že pridno kaže svoje prve liste) je močan čistilec strupov v telesu, limone delujejo na telo bazično..... in še in še.
Osebno se bolj nagibam k takšni prehrani, a to je pač stvar vsakega posameznika.

mag. Iva VerbnikSvetovanje, izobraževanje, poslovne storitve Ivica Verbnik s.p.

[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar RobiD 18 Maj 2011 14:47

Pozdravljeni.

vem, da je malo pozno a vseeno me zanima ali ste že naročili mandura sok ali ne?
Če ne, se lahko kontaktirava in vam razložim način, kako to narediti ter če vas zanima mogoče tudi sistem zaslužka v podjetju Mandura.

več informacij dobite pri meni na [email protected]

Lp, Robi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar RobiD 19 Maj 2011 08:43

Pozdravljeni.

Če še nimate dostopa do Mandura soka (antioksidanti) oz. še nimate informacij, se mi javite na [email protected]

Lahko vam povem kje in kako si ga naročite, ter če vas posledično zanima še posel okrog tega produkta (produktov imamo še več), se javite, da vam razložim način, kako začeti celo z dobičkom.

Lp, Robi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar beyba78 31 Mar 2012 21:19

[b][u]Kljub temu, da je tema že zastarela pa vseeno bi povedala iz lastnih izkušenj kako in kaj deluje sok mangostin.
[*] ...
Prvo bi omenila kolegico, ki ga pije 3 mesece in se počuti izvrstno, preden je začela piti sok je bila skozi brez energije, pojavljali so se ji herpesi skratka imunski sistem čisto porušen. Sedaj je polna energije in ko gre teči preteče 20 km brez bolečin v nogah.
[*] ...
Drugi primer je pa moj primer namreč prekomerno sem se potila po celem telesu, herpesi, beli tok, nenehna utrujenost,........
Sok pijem 5 mesecev in nisem nič več utrujena kljub pomladi, potenje se mi je zmanjšalo za 50%, herpesa še od takrat nisem imela, belega toka tudi nimam več skratka sem čisto prerojena.
[b]Moram reči, da vsakemu ta sok ne pomaga škoduje pa tudi ne, odvisno od človeka do človeka. Eni čutijo 100% razliko prej in potem eni pa nič.
Najbolje je, da stavr preizkusite in se sami prepričate kako deluje.


Za več informaciji pišite na : [email protected]
z veseljem odgovorim na vsa vprašanja.
Poldka

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silvanao 28 Maj 2012 13:52

Če koga zanima sok MANGOSTEEN,ga lahko naroči na mail:
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Shipman 04 Sep 2012 12:37

Pozdravljeni,
Ce koga zanimajo VSE in PRAVE informacije naj se javi na spodnji mail. Posredujem informacije in vase kontakte posredujem zastopniku, ki je odgovoren ta sloveski trg- je samo eden uraden zastopnik!
Zadeva deluje, vsekakor je dodatek in ni zdravilo, da je jasno o cem govorimo.
[email protected]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Xan-maX 06 Feb 2013 21:06

Pozdrav!
100% Mangosteen juice lahko naročite na www.xan-max.com
Brez kakršnih dodatkov. 40 različnih antioksidantov, vitamini...
Več informacij tudi na [email protected]

lp, Xan-maX

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Zoya xxxxxx 24 Feb 2013 16:25

Spoštovana ga. Iva
popolnoma se strinjam z vami glede prehranjevanja z "domačimi" živili,kar jaz tudi počnem (na žalost verjetno ne v dovolj velikih količinah). Ker sem zadnji dve leti precej utrujena in brez energije, sem se odločila, da bi mogoče poskusila z kakšnim "močnejšim" prehrambenim dopolnilom, npr. z Vemmo.Ker pa sem dokaj skeptična do zadev, ki se prodajajo preko neta in mrežnega marketinga, vas prosim za sledeče pojasnilo: ali mora imeti takšen izdelek kakšen certifikat oz. ali ustreznost teh dopolnil preverja kakšna SLO institucija v okviru Ministrstva za zdravje ? Pa tudi s trditvijo, ki sem jo nekje prebrala, da ni vse varno, kar je naravno, se strinjam. Kdo mi zagotavlja, da ni neko čudodelno prehransko dopolnilo rastlinskega izvora onesnaženo z težkimi kovinami, pesticidi, mikroorganizmi .......
Pa tudi glede prevoza in primernega skladiščenja "internet" prehranskih dopolnil imam pomisleke.........
LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ALjaž Rupar 27 Okt 2013 13:45

Zivjo!
Vemmo lahko kupite na tej spletni strani: http://energyon.vemma.eu/
Priporočam jo tudi jaz !

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh