Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

puranji zrezki v smetanovi omaki - recept

Nova tema
Default avatar beneška maska 14 Jun 2008 11:58

Prosim za recept za smetanovo omako.

hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Omaka 14 Jun 2008 12:02

Meso malce popečeš iz obeh strani, dodaš malce vode in pokriješ s pokrovko, da ga omehča, potem pustiš vodo da izhlapi, dodaš kislo smetano, po želji tudi sir, jaz dodam še malo popra.

Simple in dobro :-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NatašaH 14 Jun 2008 12:03

Ha, ha, ha .... sem ravno iskala ideje za jutrišnje kosilo :))))

http://www.mojirecepti.com/omake-in-prelivi/2.html


Odločila sem se, da bom poleg goveje juhe z rezanci, skuhala sirove štruklje, telečjo pečenko, gobe v smetanovi omaki, gratiniran brstični ohrovt (seveda še solata in rdeča pesa) ter orehova rulada s kislo smetano, vanilijevim sladoledom in prelita z vročimi gozdnimi sadeži.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Urša81 14 Jun 2008 12:04

Jaz popražim čebulo,česen zraven dodam zrezke(sol,poper,baziliko,preteršilj...kar ti ustreza) jih zlato rumeno zapečem,odstranim iz ponvice!Nato dodan kakšno zajemalko goveje juhe(lahko tudi kocko)prej si pripravim moko in vodo to dodam zosu da se zgosti potem pa dodam eno sladko smetano in pol kisle(prej ju premešam skupaj v lončku)!Ko se pokuha par minut,dodam še zrezke nazaj in vse skupaj kuham dobrih pet minut!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Tany 14 Jun 2008 12:47

Jaz na olju prepražim čebulo in popečem zrezke, zlatorumeno. Med tem ko se zreski pečejo dam v posodico en paket mehkih sirov (npr. Zdenka) in eno sladko smetano. Sir pretlačim in dodam še malo moke. Ko so zreski popečeni, jih prelijem z malo vode in potem čez zlijem še ta sir s smetano. Kuham še ene 5 minut.

Dober tek :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kinčka 14 Jun 2008 15:07

NATAŠA, MI DAŠ RECEPT ZA SIROVE ŠTRUKLJE?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NatašaH 14 Jun 2008 17:36

Jaz jih delam približno takole, ali kupim zmrznjene :))))


http://www.mojirecepti.com/recept/skutni-struklji.html

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gledalka123 15 Jun 2008 09:03

Zrezke popečeš z obeh strani, odstraniš in na tem olju prepražiš čebulo in česen ter zaliješ z razžvrkljano moko in kislo smetano. Ko zavre, dodaš zrezke, soliš, še začimbe in pustiš, da se zrezki zmehčajo. Jaz na koncu dodam še rezino sira na vsak zrezek ter počakam, da se malo stopi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Neja1 17 Jun 2008 15:25

Pri nas jih jemo najraši takole:

zrezke namažem z malo dijonske gorčice, popečem na olivnem olju z obeh strani, zalijem z belim vinom (kak deci), pokuham, solim, na koncu, ko že ugasnem, dodam še veliko žlico kisle smetane. Zraven pa obvezno pire krompir in kup solate.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mi pa tako 19 Jun 2008 09:01

Zrezke (puranje ali piščančje) najprej malo posolim in natrem s česnom. Nato jih popečem na olivnem olju, čisto malo zalijem z vodo ter jih nekaj časa dušim. Približno 10 minut pred koncem dodam 2 sladki smetani in 1-2 vrečki parmezana. Čisto na koncu dam na vsak zrezek še rezino sira. Mi jih imamo takšne zelo radi. Zraven pa nam paše riž, kruhovi cmoki, krompirjevi svalki, tortelini s sirom....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mya123 21 Jun 2011 14:59

Jaz zrezke malček začinim z vegeto, rdečo papriko in soljo nato jih samo popečem, potem jih dam na stran in v ponev zlijem celo sladko smetano, malo jo pustim da zavre nato dodam ene 3 liste sira (sottilette). jaz nikoli nisem moke dala, zakaj pa se jo da?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lady z 24 Jul 2011 20:42

Jaz, pa napravim tako. Zrezke popečem na maščobi, dodam malo gorgonzole, smetano za kuhanje. Malo povrem, da dobim malo več omake dodam mleka. Na koncu posujem parmezan.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinca159 26 Feb 2012 12:58

jaz naredim tako da najprej z veketo začiniš puran, daš v ponev in pustiš da porjavi z obeh strani. Dodaš vino in vodo pustiš da se malo kuha dodaš maslo in smetano za kuhanje kolikor želiš...
Po želji dodaš še sir...

JAZ zraven purana v smetanovi omaki naredim še krompirjavo torto. ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinca159 26 Feb 2012 13:02

aja zalijem z belim vinom in ga dam od 1 do 2 deci

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 151956 29 Maj 2012 23:25

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
- Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petunja 29 Maj 2012 23:27

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
- Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar puranji-piščančji 31 Maj 2012 07:34

Popečem na hitro , vzemem iz ponve, na maščobi na hitro popražim drobno nasekljan česen, premešam, dolijem malo belega vina, ko to povre, dolijem smetano,solim, popram , zrezke potopim v omako in jih še nekaj časa na nizki temperaturi pustim rahlo vreti, na koncu potresem s sesekljanim petršiljem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Janie 31 Maj 2012 09:38

Odkar sem prvič probala puranje stegno, sploh ne jem več nič drugega od perutnine.
Evo en dober recept

http://www.planet-diet.si/recepti/34-ze ... posteljici

drugač pa tud če ga pohaš res dobr pride. Uuu al pa v gorčični omaki...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pepa 06 Jun 2012 09:15

no, jaz pa meso začinim, popečem na maslu, potem pa dodam SLADKO smetano (kar v ponev z zrezki - tako se še zrezki fino prepojijo s smetano :) ). zraven pa popečene njoke ali pa kake testenine...

otroci obožujejo tako kosilo

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zan luka tomanic 15 Jan 2013 16:14

kako narediti puranje zrezke s smetanovo omako?
Odgovorite prosim hitro

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo_ 15 Jan 2013 16:14

A postov pred tvojim pa ne znaš prebrat?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pikolinno 21 Jan 2013 11:52

Jaz puranje zrezke na hitro popecem,nato na tej maščobi popražim čebulo,da postekleni dolijem vodo in začimbe po želji (poper,sol,drobnjak,timijan....)Nato dam zrezke nazaj v posodo in dolijem celo smetano za kuhanje. Kuham kake 2h da zrezki skoraj razpadejo,na koncu dodam se eno malo žličko gorčice in po potrebi se vodo, pokuham se kakih 5 min in vouala.Zraven paše krompir na vse načine razen tenstan.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh