Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:
NOVA TEMA Izberi forum
X
Zdravstvene posvetovalnice    Darovanje organov    Dermatologija    Družinska medicina (mapa)       Družinska medicina       ED - želiva si spolnosti       Prva pomoč       Urgenca    Farmacija (mapa)       Zdravila in zakonodaja       Farmacevt svetuje    Fizioterapija (mapa)       Elektromagnetna terapija       ARTHRON - fizioterapija       Fizioterapija in masaže    Genetska posvetovalnica    Ginekologija in porodništvo (mapa)       ABC ginekologije in porodništva       Bioidentični hormoni       Darovanje spolnih celic       Intimna nega in zdravljenje vaginalnih okužb       Fetalna kardiologija       Klimakterij       Matične celice       Kontracepcija       Neplodnost    Hujšanje    Interna medicina (mapa)       Alergije       Astma in druge pljučne bolezni       Bolečine v križu       Bolezni prebavil (gastroenterologija)       Bolezni ledvic       Hormonske motnje       Inkontinenca       Kako živeti z boleznijo ščitnice - Metuljčica       Kardiologija       Proktologija       Revma       Sladkorna bolezen       Srčno popuščanje    Kirurgija (mapa)       Radiologija       Klinika dr. Fabjana       Urologija       Žilna kirurgija       Estetsko preoblikovanje telesa       Abdominalna kirurgija       Estetska in plastična kirurgija    Manualna medicina - zdravljenje gibalnega sistema    Nevrologija (mapa)       Multipla skleroza       Kronična utrujenost    Onkologija (mapa)       Pravna pomoč bolnikom z rakom       Limfom in levkemija       Kako živeti z rakom?    Optika    Ortopedija in travmatologija (mapa)       ARTHRON - Sklepne in športne poškodbe       ARTHRON - Zdravstveno svetovanje v športu       Nevrokirurgija       Ortopedija       Zdravljenje obolenj in deformacij stopala    Otorinolaringologija in ustna higiena    Pediatrija (mapa)       Pediatrija       Neonatologija    Prehrana in varnost živil    Preventivna medicina (mapa)       Cepljenja       Oksidativni stres       Kajenje    Psihiatrija in terapevtska pomoč (mapa)       Demenca       Depresija, anksioznost in razpoloženjske motnje       Psihoterapija       Psihiatrija    Stomatologija (mapa)       Ortodontija - čeljustna in zobna ortopedija       Ustno zdravje in higiena       Maksilofacialna in oralna kirurgija       Zobna protetika       Otroško in mladinsko zobozdravstvo       Endodontija       Parodontologija       Splošna stomatologija    ARHIV - zdravstvo Zdravo življenje in alternativne vede (mapa)    Duhovnost, meditacija in joga    Homeopatija    Medex – zdravi z naravo    Preventivni pregled dojk    Prehrana in kulinarika    Masaža    Zdravilstvo    Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa    ARHIV - alternativa in zdravo življenje Starševstvo in medsebojni odnosi (mapa)    Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi    Enostarševske družine    Obporodno obdobje    Ljubezenski nasveti    Ločitev, nezvestoba in varanje    Mejna osebnostna motnja    Mejna in narcistična osebnostna motnja - svojci    Mladi, ljubezen in spolnost    Nosečnost    Partnerska in družinska posvetovalnica    Sex v mestu    Starši, učitelji in učenci    Starševski čvek    Starejši so modrejši    Starši in otroci    Vrnitev k sebi    Vrtci in varstvo otrok    Vzgoja otrok in družine    Ženski in Moški čvek    Življenje, ah to življenje Sociala, delo, izobraževanje in pravo (mapa)    Bolni otroci - svetovanje    Delovno pravo in zaposlitev    Iščete delo, delavca?    Motnje hranjenja    Duševno zdravje    Otroci s posebnimi potrebami    Pomoč starejšim in bolnim    Posvojitev otroka in rejništvo    Pravni nasveti    Stres    Varna hiša    V svetu tišine    Zasvojenost in pomoč    Za ženske v stiski    Žalovanje in slovo    Žensko podjetništvo    Arhiv - sociala Dom, tehnika in prosti čas (mapa)    Al' prav se piše ...?    Domače živali in veterina    Glasba, film in fotografija    Gradimo, opremljamo in urejamo dom    Knjižni molji    Nepremičnine    Politični čvek    Računalništvo, telefonija, internet in televizija    Skrinjica idej!    Slovenci po svetu    Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice    Arhiv - prosti čas Mali oglasi    Vse za malčke in mamice    Ostali oglasi    Menjave Zavarovanja in finance (mapa)    Financiranje    Računovodstvo    Pokojninsko zavarovanje    Poravnave in odškodnine    Prostovoljna zdravstvena zavarovanja    Zavarovanja Avto.Over.Net: Avtomobilizem (mapa)    Avtomobilizem in F1    Avtomobilska zavarovanja    Pomoč voznikom v prometu Style.Over.Net: Moda, ličenje in nega    Poroka in poročno potovanje    Nega, ličenje in style Travel.Over.Net: Počitnice in potovanja (mapa)    Izleti po Sloveniji    Praktični nasveti in popotovanja    Kam in kako na počitnice O omrežju Over.Net (mapa)    O omrežju Over.Net    Tehnična podpora    Zdravstvo pri nas?    TEST - Testni forum 3 (148)    TEST - Minister za zdravje obvešča       Podforum - TEST    TEST - Testni Forum 2 (153)    TEST - Testni forum 4 (62)    TEST - Testni forum 5 (127)    Varna pot    Estetska dermatologija
Odgovori

puranji zrezki v smetanovi omaki - recept

Default avatar beneška maska 14 Jun 2008 11:58

Prosim za recept za smetanovo omako.

hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Omaka 14 Jun 2008 12:02

Meso malce popečeš iz obeh strani, dodaš malce vode in pokriješ s pokrovko, da ga omehča, potem pustiš vodo da izhlapi, dodaš kislo smetano, po želji tudi sir, jaz dodam še malo popra.

Simple in dobro :-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NatašaH 14 Jun 2008 12:03

Ha, ha, ha .... sem ravno iskala ideje za jutrišnje kosilo :))))

http://www.mojirecepti.com/omake-in-prelivi/2.html


Odločila sem se, da bom poleg goveje juhe z rezanci, skuhala sirove štruklje, telečjo pečenko, gobe v smetanovi omaki, gratiniran brstični ohrovt (seveda še solata in rdeča pesa) ter orehova rulada s kislo smetano, vanilijevim sladoledom in prelita z vročimi gozdnimi sadeži.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Urša81 14 Jun 2008 12:04

Jaz popražim čebulo,česen zraven dodam zrezke(sol,poper,baziliko,preteršilj...kar ti ustreza) jih zlato rumeno zapečem,odstranim iz ponvice!Nato dodan kakšno zajemalko goveje juhe(lahko tudi kocko)prej si pripravim moko in vodo to dodam zosu da se zgosti potem pa dodam eno sladko smetano in pol kisle(prej ju premešam skupaj v lončku)!Ko se pokuha par minut,dodam še zrezke nazaj in vse skupaj kuham dobrih pet minut!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Tany 14 Jun 2008 12:47

Jaz na olju prepražim čebulo in popečem zrezke, zlatorumeno. Med tem ko se zreski pečejo dam v posodico en paket mehkih sirov (npr. Zdenka) in eno sladko smetano. Sir pretlačim in dodam še malo moke. Ko so zreski popečeni, jih prelijem z malo vode in potem čez zlijem še ta sir s smetano. Kuham še ene 5 minut.

Dober tek :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kinčka 14 Jun 2008 15:07

NATAŠA, MI DAŠ RECEPT ZA SIROVE ŠTRUKLJE?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NatašaH 14 Jun 2008 17:36

Jaz jih delam približno takole, ali kupim zmrznjene :))))


http://www.mojirecepti.com/recept/skutni-struklji.html

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gledalka123 15 Jun 2008 09:03

Zrezke popečeš z obeh strani, odstraniš in na tem olju prepražiš čebulo in česen ter zaliješ z razžvrkljano moko in kislo smetano. Ko zavre, dodaš zrezke, soliš, še začimbe in pustiš, da se zrezki zmehčajo. Jaz na koncu dodam še rezino sira na vsak zrezek ter počakam, da se malo stopi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Neja1 17 Jun 2008 15:25

Pri nas jih jemo najraši takole:

zrezke namažem z malo dijonske gorčice, popečem na olivnem olju z obeh strani, zalijem z belim vinom (kak deci), pokuham, solim, na koncu, ko že ugasnem, dodam še veliko žlico kisle smetane. Zraven pa obvezno pire krompir in kup solate.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mi pa tako 19 Jun 2008 09:01

Zrezke (puranje ali piščančje) najprej malo posolim in natrem s česnom. Nato jih popečem na olivnem olju, čisto malo zalijem z vodo ter jih nekaj časa dušim. Približno 10 minut pred koncem dodam 2 sladki smetani in 1-2 vrečki parmezana. Čisto na koncu dam na vsak zrezek še rezino sira. Mi jih imamo takšne zelo radi. Zraven pa nam paše riž, kruhovi cmoki, krompirjevi svalki, tortelini s sirom....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mya123 21 Jun 2011 14:59

Jaz zrezke malček začinim z vegeto, rdečo papriko in soljo nato jih samo popečem, potem jih dam na stran in v ponev zlijem celo sladko smetano, malo jo pustim da zavre nato dodam ene 3 liste sira (sottilette). jaz nikoli nisem moke dala, zakaj pa se jo da?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lady z 24 Jul 2011 20:42

Jaz, pa napravim tako. Zrezke popečem na maščobi, dodam malo gorgonzole, smetano za kuhanje. Malo povrem, da dobim malo več omake dodam mleka. Na koncu posujem parmezan.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinca159 26 Feb 2012 12:58

jaz naredim tako da najprej z veketo začiniš puran, daš v ponev in pustiš da porjavi z obeh strani. Dodaš vino in vodo pustiš da se malo kuha dodaš maslo in smetano za kuhanje kolikor želiš...
Po želji dodaš še sir...

JAZ zraven purana v smetanovi omaki naredim še krompirjavo torto. ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinca159 26 Feb 2012 13:02

aja zalijem z belim vinom in ga dam od 1 do 2 deci

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 151956 29 Maj 2012 23:25

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
- Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petunja 29 Maj 2012 23:27

-Puranje zrezke opečem na malo olja, zalijem z belim vinom dodam 2,5 dcl sladke smetane in 3 velike žlice kisle smetane. To je za 4 zrezke recept.
-Posolim, popram in počasi na blagem ognju še malo povrem omako.Puranji zrezki so hitro pečeni.
- Posebej pa v ponvi prepražim 3 žlice na lističe narezanih mandljev in primešam k omaki. SUPER!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar puranji-piščančji 31 Maj 2012 07:34

Popečem na hitro , vzemem iz ponve, na maščobi na hitro popražim drobno nasekljan česen, premešam, dolijem malo belega vina, ko to povre, dolijem smetano,solim, popram , zrezke potopim v omako in jih še nekaj časa na nizki temperaturi pustim rahlo vreti, na koncu potresem s sesekljanim petršiljem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Janie 31 Maj 2012 09:38

Odkar sem prvič probala puranje stegno, sploh ne jem več nič drugega od perutnine.
Evo en dober recept

http://www.planet-diet.si/recepti/34-ze ... posteljici

drugač pa tud če ga pohaš res dobr pride. Uuu al pa v gorčični omaki...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pepa 06 Jun 2012 09:15

no, jaz pa meso začinim, popečem na maslu, potem pa dodam SLADKO smetano (kar v ponev z zrezki - tako se še zrezki fino prepojijo s smetano :) ). zraven pa popečene njoke ali pa kake testenine...

otroci obožujejo tako kosilo

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar zan luka tomanic 15 Jan 2013 16:14

kako narediti puranje zrezke s smetanovo omako?
Odgovorite prosim hitro

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Yo_ 15 Jan 2013 16:14

A postov pred tvojim pa ne znaš prebrat?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pikolinno 21 Jan 2013 11:52

Jaz puranje zrezke na hitro popecem,nato na tej maščobi popražim čebulo,da postekleni dolijem vodo in začimbe po želji (poper,sol,drobnjak,timijan....)Nato dam zrezke nazaj v posodo in dolijem celo smetano za kuhanje. Kuham kake 2h da zrezki skoraj razpadejo,na koncu dodam se eno malo žličko gorčice in po potrebi se vodo, pokuham se kakih 5 min in vouala.Zraven paše krompir na vse načine razen tenstan.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh