Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderatorji:

Smetanova omaka!!!!

Nova tema
Default avatar omakicca 21 Feb 2008 12:25

Prosim če mi poveste recept za kakšno dobro omako za testenine z kislo smetano, ampak brez mesa. Lahko je dodatek tudi sir, česen, čebula,origano,bazilka..... Samo da je dobra.

Po netu sem iskala pa nisem nič takšnega našla.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Marisha 21 Feb 2008 12:33

Jaz na čebulci prepražim na kocke narezano papriko (rdeča, rumen, zelena) dodam malce česna, sol lahko tudi malo vegete in prelijem s kislo smetano.

Lahko dodaš tudi kakšno drugo zelenjavo.

Lep pozdrav in dober tek ;-)

Marisha

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar lačnalačna 21 Feb 2008 12:35

V ponvici segrej malo mleka, in v njem raztopi sir. Moraš mešat. Če dodaš kakšno gorgonzolo je še bolje, v bistvu - več kot je vrst sira, bolje je. Na koncu, ko je sir stopljen, vmešeš smetano in to je to. Prelij po testeninah, po vrhu pa nam paše drobnjak.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar janfeb 21 Feb 2008 12:52

[quote omakicca]Po netu sem iskala pa nisem nič takšnega našla.[/quote]

slabo si iskala! na kulinariki, na RTVSLO, na gurman-u..... vse povsod polno receptov za omako po tvoji želji

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar omakicca 21 Feb 2008 13:16

Naredla bom omako od lačnalačna, ker se mi zdi da je ful po mojem okusu.
Marisha tvoja je tudi doba, bo pa na vrst naslednji teden. Hvala vsem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ja to je 21 Feb 2008 13:41

Sej to je prava smetanova omaka, kar naredi od lačne. Pa trikotne sirčke lahko tudi nov vržeš kakšnega.Pa sladko smetano tudi,pa parmezan.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar TF 21 Feb 2008 15:27

pa tuno iz konzerve

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh