Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderatorji:

Jetrca v omaki

Nova tema
Default avatar MojMED 27 Jan 2006 11:54

Kako pripraviti jetrca v omaki, da bodo mehka in sočna.

Hvala in lep pozdrav! S.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tišek 27 Jan 2006 12:13

Moj recept- najprej prepraši čebulo da postekleni, dodaj narezana jetrca in pokrito malce popraži cca3 min. Odkrij, posuj z moko, na hitro pomešaj (ne smeš je zažgati) in zalij s hladno vodo, dodaj kumino, sol, poper, timijan (po okusu še kakšno začimbo), ponovno pokrij in pusti počasi vreti cca 1/2 ure. Dober tek

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar -binka- 27 Jan 2006 12:45

Bistvo mehkih jetrc je v tem, da jih soliš tik preden jih postrežeš, pa naj bodo samo prepražena s čebulo ali v omaki.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mimi N. 27 Jan 2006 14:35

Prvi predpogoj je sicer, da kupiš mlada jetrca. Iz nekaterih se ne da narediti mehkih, pa če se na trepalnice postaviš. In ne praži jih predolgo.
LP Mimi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar maika 27 Jan 2006 15:43

Ne praži na največji toploti

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar proxima 27 Jan 2006 17:35

Telecja, puranja ali piscancja so zmeraj mehka, ce jih ne prazis predolgo, kakor pravi Mimi N; prav tako jih moras solit sele tik pred serviranjem. Baby ali svinjska so pa loterija - vcasih rata, vcasih ne.

Jaz jih delam takole: veliko cebule preprazim na mesanici olja in masla, ko zacne rjavet, jo poberem iz ponve s tisto sitasto lopatico in odcedim mascobo nazaj v ponev; nato ponev se enkrat razgrejem in na hitro preprazim tenko narezana jetrca, nato pa vrnem v ponev preprazeno cebulo, dodam malo cesna, timijan, majaron in cisto malo zalijem - z juho ali toplo vodo. Pokrijem, dusim le se nekaj minutk in odstavim. Solim, kot sem ze povedala, cisto nazadnje ali celo na krozniku.

lp, proxima

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar rumenka 27 Jan 2006 22:51

Domača vedno uspejo, samo kaj, ko so na krožniku samo parkrat na leto... In samo domača si upam na kratko pocveti, samo toliko, da niso krvava. Taka so najboljša. Kupljena pa kakor dobiš in včasih so tako trda, da jih dam še v ekonom skupaj s čebulo in na koncu izgleda zadeva kot nekakšen golaž. Sploh ni slabo, posebej, če je kakšna dobra priloga zraven.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Modri dirkač 28 Feb 2015 13:48

Meni so najboljš svinjska. Olje, čebula, jetra, na koncu sol in poper. Kos kruha, kozarec rdečega in smo.

Prvič sem začel razmišljati o jetrih, ko sem jih jedel zjutraj pred smučanjem - cel dan sem bil brez občutka lakote...

Še malo branja za tiste, ki se zgražate:
http://www.naturalnews.com/037808_liver ... amins.html
http://www.thenaturalcarnivore.com/blog ... -superfood

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh