Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderatorji:

slano pecivo

Nova tema
Default avatar mihana 14 Jun 2005 09:50

vedno pečemo samo sladko...kaj pa slano pecivo...
razen slanih palčk in pitulic...

prosim za kak recept...
hvala

mihana

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar -misa- 14 Jun 2005 10:12

- pitulice
- slani rogljički (gosence)
- listnato testo (razvaljano, narezano na poljubne oblike, premazano z jajcem in posipano z razlicnimi posipi (sezam, mak, parmezan)
- slane pite
- kruh marjetica
- pizzete

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mihana 14 Jun 2005 10:22

kaj so to pizzete???

recept bi prosila

hvala

mihana



Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Zoya 14 Jun 2005 10:44

Picete so mini pice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Babi 14 Jun 2005 10:57

Za vse zgoraj nasteto najdes ze vpisana navodila - iskanje- za tri leta nazaj.

Potem so tu se peciva - testo na bazi skute, jogurta. Razvaljas, prerezes na kvadrate, polnis z mesnimi ali zelenjavnimi nadevi in prepognes v zepek ali izrezes z okroglim obodom polunice - pecene piroske. So pa tudi ocvrte piroske ( recepti vpisani).

Meni pa so absolutno najboljsi slani rogljjicki iz kvasenega testa, namazani s skutino mesanico in peceni. Skuta se potem vpije v testo, se je ne vidi, le testo dobi nekaksne plasti in krasen okus. Tudi vpisano.

Lep pozdrav Babi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jzst 14 Jun 2005 15:56

Pizzete so lahko na več načinov. Eden je na starem kruhu. Rezine starega kruha naložim, kot običajno pizzo in popečem. Drugi način: testo za pizzo razvaljam, namažem s paradižnikovo mezgo in origanom, posujem z zmiksanim sirom, kateremu dodam po želji tudi malo zmiksane šunke. To zvijem v rulado, ki jo režem na rezine in polagam v pekač. Potem spečem. Dobre so tople, pa tudi mrzle.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh