Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

Krompirjevi rostini

Nova tema
Default avatar Mija 22 Apr 2005 12:13

Pri Bo frostu sem opazila zgoraj omenjene rostine. Ali se kateri sanja, kako se jih pripravi? Hvala in lep pozdrav, M.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar sonce rumeno 22 Apr 2005 12:49

Misliš kako se pripravi Bofrostove? Pogreješ jih v pečici ali na olju ;-))

Če pa si mislila, kako bi kaj podobnega naredil doma - pobrskaj z iskalnikom, opisana je priprava krompirjevih polpetov - to je približno to. No, vsaj zelo podobno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mija 22 Apr 2005 13:25

Ne, mislila sem, kako bi jih lahko sama naredila. Z iskalnikom sem brskala za rostini, pa zadetkov ni bilo, bom poskusila še s polpetkami. Hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ALEKSANDRA 22 Apr 2005 13:33

SICER MI BOFROSTOV ROSINI NISO POZNANI.
ČE JE IZGLED ROSINIJEV IZGLED NARIBANEGA KUHANEGA
KROMPIRJA MI JE NA TA NAČIN POZNANA ŠVICARSKA NARODNA JED
PO IMENU ROSTI (BERI RŠTI).
PRIPRAVA JE ENOSTAVNA. ZVEČER SKUHAJ CEL KROMPIR, KO JE KUHAN
(NE ČISTO DO KONCA) ODLIJ VODO IN PUSTI STATI DO NASLEDNJEGA DNE.
KROMPIR NATO OLUPIMO IN NASTRGAMO NA STRGALO (KOT JABOLKA).
SEGREJEMO MAŠČOBO (ŠVICARJI UPORABJAJO MARGARINO) V TEFLON PEKAČU (KOT ZA PALAČINKE) NA NE PREVEČ VROČO TEMPERATURO.
OBČASNO MEŠAJ, DA NE ZAŽGEŠ. VMES POSOLI PO OKUSU IN PO PRETEKU CCA POL URE JE ŽE KROMPIR LEPO PORUMENEL. NATO GA SKUHALNICO
OBLIKUJEŠ V OBLIKO GLOBINE GLOBOKEGA KROŽNIKA, S KATERIM ROSTI
POKRIJEŠ. NATO GA DO KONCA ZAPEČEŠ (PO OBČUTKU,KER GA NE VIDIŠ)
OBRNI KROŽNIK (JE ZELO VROČ) IN ROSTI JE.. MMMMMMM..ZELO,ZELO
DOBER.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar sonce_rumeno 22 Apr 2005 13:45

Evo, to je to, niso polpeti ;-))



Preizkušeno, zelo dobro!

-----------------------------------------------
http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Kate* 23 Apr 2005 16:13

Midve s prijateljico sva pekli rostine v osnovni šoli:) Pa nisva vedeli, da je to, ker sva kar sami nekaj pogruntali:)

Naribali sva krompir, ga posolili, zmešali jajce in ga dodali zraven in dajali z žlico v olje. Čisto preprosto:))))

Danes delam nekaj variant, ki pa niso vse samo iz krompirja:
1- je že Sonce rumeno povedala
2- naribam krompir, naribam sir, dodam malo moke ali drobtin, sol, poper, česen, v vse skupaj zamešam dobro zžvrkljano jajce.
3- bučke naribam, solim in jih ožamem, dodam nariban sir, poper, česen ter odvisno od trenutne želje različne začimbe - peteršilj, origano, baziliko... Zmešam z malo prirejeno maso za palačinke - eno jajce,moka, malo mleka - da je bolj gosto.
3- na isti način, samo, da je kombinacija krompir+bučke ...

...včasih zamešam še nariban korenček, malancane, kuhano koruzo ...
Dobro je tudi s koruzno moko. Vedno dajem z žlico v olje.

Sem pa začela ponovno peči te zadeve ravno po navdihu Bo Frostovih rostinov:)))

<http://kate.moj-album.com/>



Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh