Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderatorji:

bikova jajca

Nova tema
Default avatar njami 23 Feb 2004 08:17

Pozdravljene!

Imate kakšno idejo, kako jih pripraviti, razen po dunajsko?

Lep pozdrav iz mokre Gorenjske, Aleksandra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mica 23 Feb 2004 08:30

Ne boš verjela, a naaaaajboljše so pripravljene po dunajsko. Kakor koli jih pripraviš na drugačen način, spustijo sok, in so kot žaganje. Da se jih pripraviti kot možgane z jajci, a so na dunajski način boljša. Upam, da jih ne kuhaš prej. Trba jih je samo ojupit, narezat na kolobarčke, malo bolj posolit, poprat, spanirat in ocvret. postrežeš lahko s tatarsko omako. Takšna so zakon, verjemi. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petra 23 Feb 2004 08:32

naredi jih v omaki- neke vrste "golaz" !! lp petra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar njami 23 Feb 2004 08:37

Ooooo, sta pa hitri, hvala :)

Po dunajsko so res najboljša, toda imam žolčne kamne, pa dobim po cvrtju takoj napade tako, da to nikakro ni zame :(

Hvala in lep pozdrav, Aleksandra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Hinko 23 Feb 2004 09:05

Ubogi bikec, le kaj je naredil, da je ostal brez prašnikov?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petra 23 Feb 2004 09:40

poglej se na kulinariko...mislim,da je tam recept za prazene... lp petra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tinkarca 23 Feb 2004 13:04

Zdravo! Meni je malo bolj ohlapen recept zaupal gostinec, a moram priznati, da sem jih raje nesla njemu, da jih je naredil in potem prišla le jest... So v omaki in zelooo dobri. Mislim, da je rekel malo čebulice ter malo ostale zelenjave zelo na drobno narezano - potem pa dušeno,- začimbe in malo vinčka. Upam, da sem kaj pomagala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Babi 23 Feb 2004 14:29

Hej! Priznam,da jih se nisem jedla,niti kupila-enako z mozgani.
Verjetno sem res prikrajsana za dobro jed!

Sem pa pred leti vprasala mesarja,kaj so to prasniki(videla na ceniku),ki sem jih do tedaj poznala samo v zvezi z botaniko. Vsi v mesnici so se nasmejali moji nevednosti in mi zatrjevali,kako je dobro. Pri tem je ostalo.
Lp Babi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petra 23 Feb 2004 14:39

.:) ne bos verjela-delala sem jih samo 1x ! ponavadi jih je delal moj oce. nikoli mi niso bili vsec...mogoce predsodek!? enkrat pred leti sem jih kupila na trznici....teoretisno sem vse vedela,a kaj ko se niso hoteli lupiti!!! poklicala sem oceta,kaj naj sedaj!? se enkrat mi je razlozil....no,saj potem je slo....jedel jih je pa samo moz!! :) za tiste v omaki mi je povedala znanka.
lp petra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tejcap 23 Feb 2004 14:46

a se lupijo na isti način kot jetra?
Pozdravček Mateja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar petra 23 Feb 2004 14:48

bolj kot mozgani,bi rekla!! kolikor se se spomnim...das jih za nekaj minut v vroco vodo,potem zarezes na vrhu in kozica se kar potegne. lp petra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar njami 23 Feb 2004 16:01

Lupijo se čisto enostavno, ko jih poparim se že same na pol olupijo, kožico, ki je kar debela pa enoastavno potegnem dol in vržem v smeti.

Danes sem jih pripravila na žaru, kaj vem od kje me je prešinilo. Poprej sem jih dala v marinado olivnega olja, soli, zelišč in začimb.
Povem vam, da so odličana. Mmmm, moj dragi bos pet vesel :)

Za vse tiste, ki jih še nisete poslusili, ne vesete kaj zamujate. Najboljša so po dunajsko, toda očitno to ni edini način.
Kupim jih vedno v mesnici, ali šaparu, saj se mi tam zdijo najbolj sveža. Pa še poceni so. V trgovinah jim vedno poidejo zaloge, pravijo mesarji, da je veliko več povpraševanja, kot ponudbe.

Lep pozdrav in vsem najlepša hvala za pomoč. Lep dan želim, Aleksandra

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar njami 23 Feb 2004 21:09

Saj niti ne vem, ali je to kosilo, ali je bila že nočna malica, toda ob takšnih, ali nekoliko zgodnejših urah imava glaven obrok, žal :(
Služba in obveznosti, nama pač ne dopuščajo nič svobode.
Včasih se vprašam, kako bi bilo če bi imela otroke, uff.

Prašniki so bili odlični, božanski. Pekla sem jih v mikrovalovki, na krožniku s funkcijo žara. Na koncu sem dodala malo česna in marinada je naradila božanski okus.
Zdraven sva mljaskala solato in poparjeno zelenjavo.
V folijo sme zavila rumenesko, malo brokolija in na pol centimetra narezane kolute korenčka, pokapljala z olivnim oljem in zelišči. Vse sem dala za 15 min v pečico. MMMMmmmm :)

Lahko noč deklice! (pa je šel še en dan)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mini 24 Feb 2004 03:49

Nekateri prašnike pripravijo kar s praženimi jetrci. Baje je zelo dobro.
Mi jih še nismo, predsodek pač, žal.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar polonaS 26 Feb 2004 10:34

Dokler jih nisem provala, so mi bila ''ogabna'' Jesti bikova jajca??? Ne, nikoli! Zdaj, ko vidim bika, pa se mi že cedijo sline :-))

V glavnem, samo to sem hotela dodati, da jih moja mama ''pajca'' v mleku, da pobere ven njihov vonj/okus. 'Pajca' pomeni, da jih že zrezane nekaj časa (tudi par ur) namaka.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh