Forum: Prehrana in kulinarika

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Povprašajte ostale udeležence foruma, ki radi razkrijejo male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov. Seveda pa vam bo svetovala tudi naša izkušena uporabnica, moderatorka , s svojimi nasveti in za vas iskala potrebne informacije. Obilo užitkov.

Moderator:

recept - SNEŽNE KEPE ali "šnelovkrle " - NUJNO !!!

Nova tema
Default avatar Mimi 03 Dec 2002 09:20

Pozdravljeni !

Lepo, lepo vas prosim za recept snežnih kep v vanilijevi omaki. V mislih imam , mislim vsaj , da je tako - stepen beljak s sladkorjem, ki ga vržeš v vrelo mleko za nekaj minut, zraven pa pripraviš neko omako iz rumenjakov in vanilijevega pudinga....

Hvala za odgovore !

lp, mimi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Modra 03 Dec 2002 10:31

Jaz poznam tak recept, kot si ga v bistvu že ti napisala: stepen beljak po žlicah vkuhavam v vrel vanilijev zelo gost puding (puding sladkam, beljaka pa ne). Vsako kepico nekajkrat obrnem, da se "obleče" v puding in serviram. Nekateri prelijejo z marmelado ali čokoladnim Sladkim grehom.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lela 03 Dec 2002 10:56

Jaz pa sladkan stepen sneg dajem s žlico pokuhat v vrelo mleko. kasneje v preostelem mleku zakuham vanilijevo maso, ki je narejena iz rumenjakov, vanilijevega pudinga, malo ruma in sladkorja v prahu. To kuham in stalno mešam ene 3 minute, potem pa polijem po kepah. Mnjami.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar misa 03 Dec 2002 11:42

Pazi, da mleko ne vre! oz. tako malo da komaj vidis. Ko so vse kepe kuhane pa iz mleka skuham puding - bolj redek (na 1liter mleka en zavitek) Koliko sladkorja gre v beljake se ne spomnim, nasla sem pa recept na kulinaricni sloveniji:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1766

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Q10 03 Dec 2002 12:28

KO SO KEPE ŽE SKUHANE, PRECEDIM MLEKO V KATERIH SEM JIH KUHALA, MU DODAM ŠE HLADNO MLEKO, VANILIJEV STROK IN SLADKOR IN V VODNI KOPELI(VODA NE SME VRETI) MED MEŠANJEM Z METLICO DODAJAM RUMENJAKE.
MEŠAM, DOKLER SE NE ZGOSTI.
POTREBNO JE PAZITI, DA NE ZAVRE, SICER SE VSE SKUPAJ SESIRI.
NA KONCU STROK VANILIJE PREREŽEM PO DOLŽINI IN POSTRGAM VANILIJO, KI JO DAM V KREMO.
NOBENEGA PUDINGA!!!!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mimi 03 Dec 2002 13:55

Hvala za odgovore !

mimi

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Miš 03 Dec 2002 15:50

Pa še ena "pravopisna", pa ne rečt, da sem picajzlasta:

Snežni žličniki so v nemščini Schneenockerl, iz tega je pa nastala "naša" beseda "šnenokerli", nikakor na ne "šnelovkrle".

Pa brez zamere!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Silvy 03 Dec 2002 20:52

Zdaj si me spomnila, da jih že res dolgo nismo jedli.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Bridget 04 Dec 2002 09:12

P.S.
Res pazi, da snežene kepe samo potopiš v mleko, obrneš in vzameš ven. Če se kuhajo predolgo postanejo "gumijasti".

Pa dober tek.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar fzttfztzgfjhtsdfghijokl 29 Nov 2010 15:18

jaz pa poznam tak recept iz beljaka stepeš sneg in ga ublikuješ v mlince na peki paper ki je v lami
pečico priklopiš na 100stopinj celzija pa jih sušiš v pečič 6 ur

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ssssssssssssssssssssssssssss 17 Feb 2012 10:56

To ni to... Je pa res, da tudi to narediš iz beljakov...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar eh 19 Feb 2012 14:21

popravit

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh