Forum: Politični čvek

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem.
Forum je nemoderiran in uredništvo ne odgovarja za komentarje, si pa pridržuje ppravico tudi do izbrisa tem brez obrazložitve.

Izmišljeni komunistični »dan upora« proti okupatorju

Nova tema
Default avatar komunističi golaž 26 Apr 2012 11:26

Končno so nekateri uvideli, da je z našim »znamenitim« praznikom 27. aprilom nekaj hudo narobe. Ta Kidričeva izmišljotina v Vidmarjevi rezidenčni vili se vse bolj kaže kot velika prevara.

Kidrič in Vidmar sta začutila, da je treba dejavnost komunistov v času med 6. aprilom in 22. junijem 1941 čim bolj zamaskirati. Ob kavici in v družbi nekaterih sta se odločila ustanoviti fronto, ki bo podpirala socializacijo države in hkrati se obrnila proti zahodnim zaveznikom, predvsem proti Angliji. Do Nemcev, kljub njihovi agresiji, je veljalo kazati spraven in naklonjen odnos. Zato kakršno koli osvobajanje izpod Nemcev, ni prišlo v poštev. To je tiho nagovarjal že sam sporazum o nenapadanju med Nemčijo in SZ. Slovenska partija je videla sovražnike na zahodni strani Evrope. Zahodnjaki bi jim lahko prekrižali načrte, saj bi morali z njihovim prihodom namesto sovjetizacije sprejeti demokratično družbeno ureditev. Prav tega pa so se komunisti močno bali, saj na demokratičen način ne bi prišli nikoli na oblast. Zato je bilo logično in nujno, da sta omenjena modreca ustanovila Protiimperialistično fronto (PIF) in ne Osvobodilno fronto (OF). Šele ko se je prijateljstvo med Nemčijo in SZ končalo, so PIF smeli preimenovati v OF. Takrat je slovenska partija slišala in upoštevala le klic internacionale, klic domovine Slovenije je ni zanimal. Takrat so začeli padati mladi in verni Slovenci, največ iz kmečkih družin. In takrat so za ohranitev svojih življenj in imetja odšli po orožje k manj nevarnemu sovražniku.

Tudi preostali del zgodbe okrog 27. aprila sodi bolj v neposrečeno in umazano preračunavanje, kot pa v resno, korektno in pošteno prizadevanje, usmerjeno v prid ljudstvu. Okrog tega nenavadnega, nelogičnega in zlaganega praznika je še danes veliko neznank. Velikokrat je bilo že napisano, da je bil ustanovitveni sestanek 26. in ne 27. aprila. No, tudi za to zadrego stojita v ozadju dva močna razloga: 26. aprila je prišel v Maribor Hitler in bi bilo ustanavljanje OF nespodobno in za Hitlerja preveč oporečniško, hkrati pa so 26. aprila praznovali svoj praznik fašisti. Če tu dodamo še izmišljanje in menjavanje samega imena (enkrat PIF drugič OF), je bilo dovolj razlogov za takratno partijsko mešetarjenje. Podobno je z današnjim preimenovanjem v Dan upora.

Že večkrat sem v različnih časnikih postavil javno vprašanje: Kdo in s kom se je 27. aprila uprl?! Simbolično opravičevanje upora ni opravičilo, zgodovina mora sloneti na dejstvih. Čas od aprila do junija 1941 je zanimiv tudi po tem, da je v rokah partijcev in njihovih simpatizerjev marsikje na Dolenjskem plapolala nemška zastava. Tudi zahteve po priključitvi k Nemčiji je bilo slišati. (V literaturi prof. dr. Metoda Mikuža je marsikaj pojasnjeno.) Seveda, tovrstno takratno partijsko povezovanje z nemškimi agresorji poznejši komunistični oblasti ni ustrezalo, zato je temeljito počistila vse arhive, da vendarle ne bi resnica prekmalu pokukala na dan. Mnoga partijska početja so bila tako »neoporečna in neomadeževana«, da jih je bilo potrebno nujno in temeljito skriti oziroma uničiti. Morala je priti nova vlada, da je omogočila svobodnejše razmišljanje.

Danes, po dvajsetih in več letih samostojne države Slovenije, je bil vendarle storjen korak naprej. Že vnaprej znanega in vsako leto ponavljajočega obreda »zmagovalcev«, ki temelji na lažni podstati, ne bo. Čestitam vsem, ki ste se uprli takemu »uporu« in ponarejevalcem zgodovine rekli odločno NE!

Ive A. Stanič

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar refr 26 Apr 2012 11:34

Domobrančke spet zvija, so imeli fižol za večerjo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar en glas 26 Apr 2012 11:35

Bogi narod, kateri pljuva po lastni zgodovini, pa naj bo taka ali drugačna. To smo mi taki in drugačni z napakami in vrlinami. Zelo slabo pa je, če se dajemo v nič in to delamo sedaj. Vsi so boljši od nas, vsi so pametnnejši, bogi, bogi mi. Dajmo potegnimo črto pod vsakim obdobjem in seštejmo minuse in pluse. Kaj dobimo?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kaj pa božič, pa velka noč, pa Marija... 26 Apr 2012 11:35

Najprej se opravičujem za dolg nick, ampak me je malo pogrelo!

Izmišljen praznik ali ne, me zanima pa kaj je potem z vsemi cerkvenimi prazniki ala božič, velika noč, Marijino vnebovzetje, dan mrtvih itd????? To pa niso izmišljeni prazniki?????? Od kje ti dokaz za rojstvo in kaj šele za vstajenje Kristusa??????????!!!!!!!!!!!

Praznik je in ima da bo! Zaradi mene si lahko še kakšnih 5-6 izmislimo, vedno bodo dobrodošli!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Avatar BMW 540 26 Apr 2012 11:37

Jao domobrančki.....

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hemoglobin 26 Apr 2012 11:38

2012 je, če ste pozabili na kurčev datum, duhovi preteklosti pa še vedno strašijo, politika se kot veliki satan futra iz vaših čustev, ste samo olupek čigar sredico posrkajo vase spretni manipulatorji katerim edina čast je sejanje razdora med ljudmi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar butnskalca 26 Apr 2012 11:41

komunističi golaž napisal:Končno so nekateri uvideli, da je z našim »znamenitim« praznikom 27. aprilom nekaj hudo narobe. Ta Kidričeva izmišljotina v Vidmarjevi rezidenčni vili se vse bolj kaže kot velika prevara.


vse je ena sama izmišljotina. ukinit vse komunistične praznike s 1.5. vred, podreti vse spomenike in spominske plošče posvečene II sv. vojni in prisluhniti "komunističnemu golažu" kaj in kako se je v resnici dogajalo

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar no, ja 26 Apr 2012 11:43

duhovi preteklosti pa še vedno strašijo...//quote


"duhovi" preteklosti..? nekateri strašijo že 2000 let ? kaj pa to?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar no.comment 26 Apr 2012 11:46

Pa ukinimo še prvi maj, ki se je začel v spomin na Haymarketski izgred1886, do tega pa je prišlo, ko so se delavci uprli bogatemu zgornjemu sloju in zahtevali pravice zase. Hudo sporno v današnjem času.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Rok-1 26 Apr 2012 11:46

Pa mater vam... no!

Leto 2012 je! Zgodovina je minila - je točno to - zgodovina. Če je kaj zlagano, je treba to vedeti - ampak kar naprej težiti s tem je pa anahronistično.

Vsi vemo da je kar nekaj različic zgodovinskih dejstev - vendar je to mešanje že davno minule megle.
Se ne bi raje ukvarjali s sedanjimi problemi, namesto da jih zamegljujemo z davno minulimi zadevami?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hemoglobin 26 Apr 2012 11:49

no, ja - očitno nisi razumela mojega sporočila kajne?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar loliittaa 26 Apr 2012 11:57

Ja bogi domobrančki. Ne odnehajo!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cgklđp 26 Apr 2012 12:03

A ni bil Virantov pogoj vstopa v vlado ta, da se SDS ne bo ukvarjala s preteklostjo?

Te plačane provokacije so očitna kršitev koalicijske pogodbe. Me prav zanima, ali bo Virant mož beseda.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ajajajaj 26 Apr 2012 12:10

en glas napisal:Bogi narod, kateri pljuva po lastni zgodovini, pa naj bo taka ali drugačna. To smo mi taki in drugačni z napakami in vrlinami. Zelo slabo pa je, če se dajemo v nič in to delamo sedaj. Vsi so boljši od nas, vsi so pametnnejši, bogi, bogi mi. Dajmo potegnimo črto pod vsakim obdobjem in seštejmo minuse in pluse. Kaj dobimo?


Naši pogumni predniki se obračajo v grobu. Ni dovolj, da kregamo med seboj, nič pa ne naredimo, da bi bilo bolje, zdaj se je treba spraviti še na zgodovino! Eni ste popolnoma destruktivni

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Boom 26 Apr 2012 12:29

Že na začetku je treba stvari malce popraviti. Zadnje raziskave, ki sem jih opravil, kažejo, da so na ustanovnem sestanku, tako namreč priča letak Centralnega komiteja (CK) KPS s konca aprila 1941, najprej govorili o Osvobodilni fronti Slovenskega naroda in šele naknadno se je pojavlja v nekem dokumentu izraz Protiimperialistična fronta (PIF).

Moja razlaga je, da so nekateri vodilni (morda Edvard Kardelj) s tem skušali uskladiti naravo organizacije s trenutnimi mednarodnimi razmerami, ki jih je še zmeraj obvladoval pakt Hitler –Stalin. Kljub veljavnosti tega pakta pa je bila vsaj od omenjene konference jeseni 1940 KPS oz. KPJ odločno protiosno usmerjena.

Tako lahko rečemo, da je bila organizacija vse od ustanovnega sestanka protiokupatorsko tj. protiosno usmerjena, a hkrati pa tudi še proti Britancem. To je treba poudariti. To se spremeni šele po napadu nacistične Nemčije na SZ, ko odpade protiangleška ost in se organizacija ponovno preimenuje v OF ter pozove na oboroženi odpor proti okupatorju.

Vir: http://www.rtvslo.si/slovenija/godesa-o ... cev/255986

Podrobneje pa tukaj: http://hs.zrc-sazu.si/Portals/0/sp/hs6_n/HS_6_6.pdf

Tako, da ne mantrajte vedno enih in istih trstenjakarskih laži in izmišljiotin.

Najbrž bi po vaše bilo treba ta praznik prestaviti na 20. aprila, a ne da?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jutri na miting 26 Apr 2012 12:33

cgklđp napisal:A ni bil Virantov pogoj vstopa v vlado ta, da se SDS ne bo ukvarjala s preteklostjo?

Te plačane provokacije so očitna kršitev koalicijske pogodbe. Me prav zanima, ali bo Virant mož beseda.


Zato tudi ne sodeluje na proslavi!!

Plačne provokacije pa so skupno delo Jankovića in Stanovnika. Ta dva se ukvarjata s preteklostjo!!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Boom 26 Apr 2012 12:36

Že na začetku je treba stvari malce popraviti. Zadnje raziskave, ki sem jih opravil, kažejo, da so na ustanovnem sestanku, tako namreč priča letak Centralnega komiteja (CK) KPS s konca aprila 1941, najprej govorili o Osvobodilni fronti Slovenskega naroda in šele naknadno se je pojavlja v nekem dokumentu izraz Protiimperialistična fronta (PIF).

Moja razlaga je, da so nekateri vodilni (morda Edvard Kardelj) s tem skušali uskladiti naravo organizacije s trenutnimi mednarodnimi razmerami, ki jih je še zmeraj obvladoval pakt Hitler –Stalin. Kljub veljavnosti tega pakta pa je bila vsaj od omenjene konference jeseni 1940 KPS oz. KPJ odločno protiosno usmerjena.

Tako lahko rečemo, da je bila organizacija vse od ustanovnega sestanka protiokupatorsko tj. protiosno usmerjena, a hkrati pa tudi še proti Britancem. To je treba poudariti. To se spremeni šele po napadu nacistične Nemčije na SZ, ko odpade protiangleška ost in se organizacija ponovno preimenuje v OF ter pozove na oboroženi odpor proti okupatorju

http://www.rtvslo.si/slovenija/godesa-o ... cev/255986

Podrobneje: http://hs.zrc-sazu.si/Portals/0/sp/hs6_n/HS_6_6.pdf

Tako, da ne mantrajte stalno enih in istih trstenjakakizmov o PIF

Po vaše pa bi najbrž bilo najbolje, da se praznik prestavi na 20. april.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar janos 26 Apr 2012 13:25

Nekaterim ni nič sveto vse bi zrušili poteptali opljuvali joj joj kje živimo!?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Boom 26 Apr 2012 13:44

Oni bi radi praznovali 20. aprila.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Julka iz tujine 26 Apr 2012 14:31

ajajajaj napisal:
en glas napisal:Bogi narod, kateri pljuva po lastni zgodovini, pa naj bo taka ali drugačna. To smo mi taki in drugačni z napakami in vrlinami. Zelo slabo pa je, če se dajemo v nič in to delamo sedaj. Vsi so boljši od nas, vsi so pametnnejši, bogi, bogi mi. Dajmo potegnimo črto pod vsakim obdobjem in seštejmo minuse in pluse. Kaj dobimo?


Naši pogumni predniki se obračajo v grobu. Ni dovolj, da kregamo med seboj, nič pa ne naredimo, da bi bilo bolje, zdaj se je treba spraviti še na zgodovino! Eni ste popolnoma destruktivni


HA, HA, HA, enim pa res odgovarja, da imajo potvorjeno zgodovino!
Glavno, da vasa zgodovina zabrise vaso, s krvjo, popravljeno zgodovino, ane?!?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar OF 26 Apr 2012 14:45

Julka iz tujine napisal:
ajajajaj napisal:
en glas napisal:Bogi narod, kateri pljuva po lastni zgodovini, pa naj bo taka ali drugačna. To smo mi taki in drugačni z napakami in vrlinami. Zelo slabo pa je, če se dajemo v nič in to delamo sedaj. Vsi so boljši od nas, vsi so pametnnejši, bogi, bogi mi. Dajmo potegnimo črto pod vsakim obdobjem in seštejmo minuse in pluse. Kaj dobimo?


Naši pogumni predniki se obračajo v grobu. Ni dovolj, da kregamo med seboj, nič pa ne naredimo, da bi bilo bolje, zdaj se je treba spraviti še na zgodovino! Eni ste popolnoma destruktivni


HA, HA, HA, enim pa res odgovarja, da imajo potvorjeno zgodovino!
Glavno, da vasa zgodovina zabrise vaso, s krvjo, popravljeno zgodovino, ane?!?


Pozdrav v Argentino!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pa tudi 26 Apr 2012 14:51

Pa tudi pozdrav v Kanado in Avstalijo in ves ostali svet, kjer so naši rojaki !

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še pomnite tovariši 26 Apr 2012 18:03

Komunistična ("partizanska") vojska na slovenskih tleh:


1.) Šaranović Milovan: komandant prve operativne cone (Dolenjska); načelnik glavnega štaba

2.) Jovanović Zdravko: načelnik štaba druge operativne cone (Notranjska )

3.) Tonasković Rajko: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 15. divizije; komandant 7. Korpusa

3.) Kilibarda Mile: načelnik štaba 14. divizije; komandant 4. operativne cone (Štajerska); namestnik komandanta 7. korpusa; načelnik štaba 7. korpusa

4.) Dapčević Milutin: načelnik štaba 3. operativne cone (Alpska), načelnik štaba 9. korpusa, vodja operativnega odseka pri 9. korpusu

5.) Popivoda Pero: načelnik štaba Tomšičeve brigade; komandant 2. operativne cone (Gorenjska); načelnik štaba 14. divizije; komandant 15. divizije; komandant 31. divizije; komandant 7. korpusa, nato poslan v vrhovni štab.

7.) Jevtić Predrag - Dragan: namestnik komandanta Gubčeve brigade;
komandant 3. bataljona Šercerjeve brigade; namestnik komandanta 1. operativne cone (Dolenjska); komandant 15. Divizije

8.) Božović Radomir - Raco: načelnik štaba 15. divizije, namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade; komandant 2. bataljona Tomšičeve brigade; komandant 12. brigade; namestnik komandanta 15. divizije; namestnik komandanta 15. Divizije

9.) Ignjatović Radojica - Grujica: načelnik štaba Bazoviške brigade; načelnik štaba 30. divizije

10.) Brajović Petar - Pero: načelnik štaba Gubčeve brigade; komandant 2. bataljona Gubčeve brigade; komandant 15. divizije; komandant 18. divizije; načelnik štaba 18. divizije; komandant 18. divizije; načelnik štaba 4. operativne cone (Štajerska)

11.) Došenović Mičo: načelnik štaba 14. Divizije

12.) Vojnović Aleksandar - Vojin: načelnik štaba 18. divizije;
namestnik komandanta 15. divizije, komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

13.) Čubrić Mile: načelnik štaba 18. divizije, komandant 2. Bataljona Gubčeve brigade; namestnik komandanta Gubčeve brigade; namestnik komandanta 18. divizije; namestnik komandanta 18. divizije; komandant 9. brigade, komandant posebne oficirske šole.

14.) Marjanović Ratko: komandant Gradnikove brigade, komandant Bazoviške brigade; komandant 9. brigade, načelnik štaba Ljubljanske brigade, namestnik komandanta Gradnikove brigade, major splošne vojaške partizanske bolnišnice Franje, kapetan v 31. Diviziji

15.) Šorović Danilo: komandant Gradnikove brigade, član operativnega odseka 9. Korpusa

16.) Vidačić Nikola: načelnik štaba 2. Soške brigade; načelnik štaba 30. divizije; komandant Bazoviške brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

17.) Marjanović Aleksandar - Leko: komandant Levstikove brigade, komandant 2. bataljona Gubčeve brigade; namestnik političnega komisarja 15. divizije,

18.) Djukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona Bazoviške brigade, komandant čete 3. bataljona Bazoviške brigade

19.) Vukadinović Dušan: načelnik štaba Gradnikove brigade; komandant Vojkove brigade; politični komisar 1. bataljona Gradnikove brigade.

20.) Knežević Vladimir - Volodja: komandant l. Soške brigade; komandant 17. brigade Simona Gregorčiča, politični komisar 2. čete 3. bataljona Tomšičeve brigade; politični komisar 1. bataljona Tomšičeve brigade; prvi komandant Novega Mesta.

21.) Jovanović Svetolik - Mito: namestnik komandanta Gradnikove brigade; bil je spremljevalec Šaranovič Milana.

22.) Vuković Džordže: politični komisar Kozjanskega odreda

23.) Popović Vuko: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandir minersko-sabotažne čete v Goriških Brdih

24.) Srdić Simon: komandant 2. bataljona Prekmurske brigade

25.) Vučinić Djoko: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade

26.) Radulović Branko: politični komisar 2. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar 3. bataljona Gubčeve brigade; politični komisar Gubčeve brigade; namestnik. politkomisarja 1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta Kokrškega 3. bataljona; komandant 3. bataljona Kokrškega odreda

27.) Kubić Nikola: v Šercerjevo brigado je prišel za bataljonskega in četnega starešino; bil je gojenec posebne oficirske šole pri vrhovnem štabu NOV in POJ

28.) Beslać Mirko: isto kot Kubič Nikola.

29.) Dedejić Boško - Pope: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta 3. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta Bazoviške brigade, komandant Bazoviške brigade, bil je tudi spremljevalec Šaronović Milana.

30.) Vukša Jovo: načelnik štaba Štajerske brigade

31.) Perović Radoje: načelnik štaba 3. Soške brigade, namestnik komandanta 12. brigade; načelnik štaba 12. brigade, načelnik štaba Bazoviške brigade

32.) Badovinac Ilija: namestnik komandanta Šlandrove brigade; namestnik komandanta Štajerske brigade, komandant 1. bataljona Šercerjeve brigade

33.) Alfirević Petar - Pero: namestnik komisarja Vojkove brigade; namestnik komisarja Prešernove brigade

34.) Karapadža Branko: komandant Prešernove brigade; namestnik politkomisarja 31. Divizije

35.) Latinović Djuro: komandant štaba l. bataljona Gradnikove brigade, komandant bataljona v 31. Diviziji

36.) Vojnović Milan: namestnik komandanta Gubčeve brigade

37.) Dukić Mirko: načelnik štaba Vojkove brigade; namestnik komandanta Vojkove brigade, operativni oficir 31. Divizije

38.) Nenezić Ljubo: komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, načelnik štaba Vojkove brigade, vodilni funkcionar v tolminskem vojnem področju, načelnik štaba Kosovelove brigade, vodja inženirskega oddelka pri 9. Korpusu

39.) Gliša Radomir - Raco: komandant Ljubljanske brigade, komandant Bazoviške brigade; komandant 30. divizije; načelnik štaba 18. divizije

40.) Arso Jovanović: načelnik vrhovnega štaba Jugoslovanske partizanske vojske. Prišel v Slovenijo po ukazu Tita, z namenom da razporedi srbske in črnogorske poveljnike na najvišje položaje v vseh slovenskih partizanskih enotah

41.) Vukčević Vaso: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški brigadi.

42.) Isaković Radoslav: načelnik štaba Bazoviške brigade; operativni oficir v Bazoviški brigadi, načelnik štaba Kosovelove brigade, komandant 2. bataljona Kosovelove brigade, politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

43.) Ibraimović Ibro: komandant Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona Gradnikove brigade.

44.) Jovanović Milan: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant l. bataljona Bazoviške brigade .

45.) Dabanović Mitar: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 1. bataljona Bazoviške brigade.

46.) Ignjatović Anatolij: namestnik komandanta Bazoviške brigade; komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta 2. bataljona Bazoviške brigade.

47.) Popović Svetislav: pomočnik politkomisarja Bazoviške brigade; namestnik političnega komisarja Gregorčičeve brigade,komandant 4. bataljona Bazoviške brigade; sekretar SKOJ-a.
48.) Djuričić Vidok: komandant komandnega mesta Sežane.

49.) Dženadija Sreten: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade, komandant Bazoviške brigade

50.) Raisović Boris: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; komandant štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

51.) Mijić Dušan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

52.) Terzić Bogdan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

53.) Pavlović Velislav: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade.

54.) Ataklilović Džuvad: načelnik štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

55.) Viktorović Mihael: komandant 1. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
56.) Nikolajević Bruno: komandant 2. čete Bazoviške brigade.

57.) Filipović Aleksej: komandant 3. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.
58.) Kajunović Nazar: komandant 4. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

59.) Jukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona.

60.) Zurić Rastimir: operativni oficir v Bazoviški brigadi.

61.) Armić Zdenka Kidrič: šef VOS-a za Slovenijo.

62.) Vukčević Blažo: šef operativnega odseka Gradnikove brigade, član štaba Goriške divizije, operativni oficir Goriške divizije

63.) Peraić Vladimir - Planin: komandant 1. Kokrškega bataljona; namestnik komandanta 2. Kokrškega bataljona; komandant 1. bataljona Kokrškega odreda

64.) Božić Lazo - Vuk: komandant 2. bataljona 15. brigade; komandant 1. bataljona 15. brigade; načelnik štaba Šlandrove brigade

65.) Džordžević Branko - Jure: politkomisar 2. bataljona Kokrškega bataljona, komandant 1. bataljona Kosovelove brigade, politični komisar 4. manevrskega bataljona Gorenjskega odreda

66.) Bratković Peter - Zvonko: politkomisar 2. bataljona Kokrškega odreda; politkomisar 2. Kokrškega odreda

67.) Ulepić Zdenko: načelnik oddelka odseka za zveze 3. operativne cone, načelnik oddelka za zveze pri 9. korpusu
68.) Čakarević Milenko: komandant zaščitnega bataljona 15. divizije, komisar srbske čete v Bazoviški brigadi, komandant l. bataljona 15. brigade

69.) Miljković Vlastimir: načelnik štaba 1. Soške brigade, načelnik štaba 17. Gregorčičeve brigade

70.) Djurovič Milovan: sanitetni referent 4. bataljona Gregorčičeve brigade
71.) Šantić Sreten: vodja odseka za zveze pri štabu Goriške divizije, načelnik štaba 3. bataljona Bazoviške brigade, komandant podoficirske šole 30. divizije

72.) Šeferović Branko: politični funkcionar Jeseniško-bohinjskega odreda in Kosovelove brigade

73.) Radusinović Blagota: član štaba Goriške divizije, vodja geodetskega odseka pri 9. korpusu, oficir šole 31. divizije, član operativnega odseka 9. korpusa

74.) Djenadije Sretan: komandant bataljona 17. brigade

75.) Jauković Svetomir: komandant bolnišnice 30. divizije

76.) Gojković Dušan: politični komisar minerskega voda Ljubljanske brigade

77.) Radulović Slobodan: komandant 3. bataljona Ljubljanske brigade

78.) Bošković Filip: načelnik štaba 1. bataljona Bazoviške brigade, komandant zaščitne čete Goriške divizije, član štaba Goriške divizije

79.) Rajković Bogdan: načelnik VOS-a 31. divizije

80.) Arandjelović Žarko: glavni inštruktor oficirske šole pri 9. korpusu in nato pri glavnem štabu NOV in POS

81.) Lalić Ibro: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3. bataljona Gregorčičeve brigade

82.) Munjica Dragoljub: komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3. bataljona Gregorčičeve brigade

83.) Hadjević Daut: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

84.) Pejanović Savo: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Gregorčičeve brigade

85.) Vasić Ivan – Jovo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade, politični komisar 2. bataljona Gregorčičeve brigade

86.) Nilević Branko: namestnik političnega komisarja 1. bataljona Gregorčičeve brigade

87.) Hajduković Blažo: politični komisar 1. bataljona Gregorčičeve brigade

88.) Džukić Nikola: načelnik štaba Gregorčičeve brigade

89.) Ilić Sreten: načelnik štaba 17. Gregorčičeve brigade, predavatelj v podoficirski šoli 9. korpusa in 7. korpusa, vojaški inštruktor Kosovelove brigade, namestnik komandanta 4. bataljona Kosovelove brigade, operativni oficir Južnoprimorskega odreda, inštruktor podoficirske šole 30. divizije in 9. korpusa

90.) Stanić Jovo: namestnik komandanta 3. bataljona Kosovelove brigade, komandant 3. bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant Gregorčičeve brigade

91.) Sladić Marko: član štaba Goriške divizije, oficir šole 31. divizije

92.) Ljubić Bogomir: vodja poučevanja pehotnega oddelka 31. divizije.
93.) Kolerac Lazar: komandant podoficirske šole 31. divizije komandant podoficirske šole v 9. korpusu

94.) Gerdović Leopold: komandant Levstikove brigade

95.) Bogojević Milorad: sanitetni referent 2. Soške brigade in 18. Bazoviške brigade

96.) Nikolić Ljubo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

97.) Ilić Gavrilo: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

98.) Ševa Zija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

99.) Kujundžić Ludvik: član vojnega sveta v Šercerjevi brigadi

100.) Kurt Hunzija: član vojnega sveta v Šercerjevi brigade

101.) Popović Drago: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 2. bataljona Ljubljanske brigade, komandant 4. bataljona Ljubljanske brigade

102.) Ljubić Vojislav: član štaba 31. Divizije

103.) Vrleta Krulj: član sodišča Gradnikove brigade

104.) Milačić Mojsije: komandant 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik komandanta 3. bataljona Ljubljanske brigade

105.) Stojanović Miladin: komandant 1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade, namestnik komandanta Kosovelove brigade, komandant Kosovelove brigade, komandant bataljona Gregorčičeve brigade

106.) Prole Jovo: namestnik komandanta Kosovelove brigade

107.) Dević Jovan: načelnik štaba Kosovelove brigade, referent za zveze v Kosovelovi brigade

108.) Knežević Mihajlo: komandant 1. bataljona Kosovelove brigade, namestnik komandanta 1. bataljona Kosovelove brigade

109.) Pećanac Dragoljub – Drago: komandant 1. bataljona Ljubljanske brigade

110.) Vlajšević Dušan: namestnik komandanta 2. bataljona Kosovelove brigade, komandant 2. bataljona Kosovelove brigade

111.) Dženadije Sreten: namestnik komandanta Gregorčičeve brigade, komandant Gregorčičeve brigade
112.) Zorić Lazo: komandant bataljona v 31. Diviziji

113.) Knežević Gojko: komandant bataljona v 31. Diviziji

114.) Bajraktarević Ibro: politični komisar 1. bataljona Ljubljanske brigade, politični komisar 2. bataljona Ljubljanske brigade, namestnik političnega komisarja
Ljubljanske brigade

115.) Malešević Dušan: komandant šolskega taborišča 9. Korpusa

116.) Prodanović Jaša: politični komisar 2. bataljona Kosovelove brigade, politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade

117.) Matinović Andrija: politični komisar Kosovelove brigade

118.) Karadžić Miloš: politični komisar 3. bataljona Kosovelove brigade, bataljonski vojaški inštruktor, komandant težke čete, komandant bataljona, operativni oficir Kosovelove brigade

119.) Jovović Ilija: namestnik komandanta 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 2. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 1. bataljona Gregorčičeve brigade, komandant 3. bataljona Gregorčičeve brigade

120.) Popović Džuro: namestnik političnega komisarja Gregorčičeve brigade

121.) Kusovac Blaž: namestnik političnega komisarja 2. bataljona Ljubljanske brigade.

122.) Djukić Nikola: sanitetni referent 1. Soške brigade, načelnik štaba Kosovelove brigade, načelnik štaba 30. Divizije

123.) Klajn Vladislav: sanitetni referent Goriške divizije

124.) Miljašević Vaso: komandant podoficirske šole 31. divizije125.) Rajčević Mitar: član štaba 30. divizije, vodja poučevanja minerskega oddelka 31. Divizije

126.) Muzlović Stanko: pomočnik političnega komisarja Bazoviške brigade

127.) Radulović Dušan: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade

128.) Vitković Ljubo

129.) Popović Gregorij

130.) Gošević Radislav: komandant 4. bataljona Loške brigade, komandant 3. bataljona Loške brigade

131.) Knežević Milenko: operativni oficir Loške brigade, komandant Bračičeve brigade

132.) Rakić Miodrag: operativni oficir Loške brigade

133.) Tiodorović Budimir: politični komisar 5. bataljona 1. brigade VDV

134.) Jukić Ante – Mato: načelnik štaba 3. VDV brigade, komandant Jelovške čete Cankarjevega bataljona

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Savitri 27 Apr 2012 00:23

en glas napisal:Bogi narod, kateri pljuva po lastni zgodovini, pa naj bo taka ali drugačna. To smo mi taki in drugačni z napakami in vrlinami. Zelo slabo pa je, če se dajemo v nič in to delamo sedaj. Vsi so boljši od nas, vsi so pametnnejši, bogi, bogi mi. Dajmo potegnimo črto pod vsakim obdobjem in seštejmo minuse in pluse. Kaj dobimo?


Do vratu zapufano državo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ŽUPNIK 27 Apr 2012 14:42

Julka, ti pa si dobro zadeta vsak dan ne samo danes! kri so prelivali okupatorji in še bolj domači izdajalci in nikdar osvoboditelji!!!
Še pomnite tovariši! Mi dobro pomnimo ja, kdo so bili izdajalci in največji rablji v okupatorjevih taboroščih, danes pa hočejo bit žrtve! Razloži malo kaj si hotel s tistim spiskom? Da si en veli tepec si vsem pošteb+nim jasno povedal, drugega pa prav nič!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar PRABABI 27 Apr 2012 23:58

Avtor teme: "komunistični golaž", je prilepil članek od: "Ive A. Stanič"-a.
Tale Ive A. Stanič, sem še napisala, da ga je povsod polno.

V temi, "27. april, DAN UPORA PROTI OKUPATORJU",
je od Staniča prek 12 postov, pisal je z nickom "Maks". Zelo, zelo mu gre v nos 27. april.
Domobranci ne morejo sprejeti poraza v drugi svetovni vojni in si izmišljujejo razne izgovore.
Tokrat, Izmišljen komunistični "dan upora" proti okupatorju.


Naj malo pogledajo delovanje domobrancev in sodelovanje z okupatorjem in branje PRISEGE, na ljubljanskem stadionu 20. aprila 1944 in še 30. januarja 1945 in še in še . . . . .
V temle linku bodo spoznali zgodovino domobrancev, vse od leta 1941 od okupacije dalje.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo
VSEBINA, beri, beri, beri in klikaj!!!

-

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ravno obratno 28 Apr 2012 08:23

Ravno obratno je , ker komunisti ne morete sprejeti dejstva, da ste ga polomili po širini in dolžini, pri vspostavitvi nesvobodnega enoumja, ki je na koncu končal ravno tako kot so predvideli že takrat domobranci !>)))))))
Takrat so komunisti bili slepi in tudi danes ni nič drugače !>))))

Še zmeraj se slepitei in ničesar ne razumete in nočete razumeti, DA STE GA POLOMILI in konec vaš je primeren temu !>))))))
Na zemljevidu več ne postojite, vaši liderji so pa osovraženi !>))))))

Vi pa pojete še zmeraj koračnice !?>))))))))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Savitri 28 Apr 2012 12:22

PRABABI napisal:Avtor teme: "komunistični golaž", je prilepil članek od: "Ive A. Stanič"-a.
Tale Ive A. Stanič, sem še napisala, da ga je povsod polno.

V temi, "27. april, DAN UPORA PROTI OKUPATORJU",
je od Staniča prek 12 postov, pisal je z nickom "Maks". Zelo, zelo mu gre v nos 27. april.
Domobranci ne morejo sprejeti poraza v drugi svetovni vojni in si izmišljujejo razne izgovore.
Tokrat, Izmišljen komunistični "dan upora" proti okupatorju.


Naj malo pogledajo delovanje domobrancev in sodelovanje z okupatorjem in branje PRISEGE, na ljubljanskem stadionu 20. aprila 1944 in še 30. januarja 1945 in še in še . . . . .
V temle linku bodo spoznali zgodovino domobrancev, vse od leta 1941 od okupacije dalje.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo
VSEBINA, beri, beri, beri in klikaj!!!

-


Ja in? Napiše lahko tudi 1000 in več sporočil, če hoče. Saj tudi vidve Ninočko pišeta pod drugimi vzdevki, pa se nihčle ne razburja, razen vaju nad drugimi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ninej 28 Apr 2012 16:27

WW, napaka pišem samo pod NINEJ, to bi pa ja že lahko vedela, nimam namena skrivat nobene moje misli in me za njih ni sram!!!:)))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar laž 28 Apr 2012 16:59

ninej

Če bi to bilo res, nebi napisal takšnega stavka. Pišeš: " to bi pa že lahko vedela " Kako vedela ? Ja kdo pa lahko tukaj to ve ?>)))))
Potem pišeš : " nimam namena skrivat nobene moje misli " Ja res ?>)))) Zakaj pa potem nikoli ne odgovoriš na vprašanje ?>)))))
Na koncu pa narediš največjo napako ( saj drugače ne moreš, če lažeš), da napišeš : " in me za njih ni sram !!!:))) Zakaj bi te moralo biti sram ?>)))))
Torej tvoje misli, ki jih tako ali tako poznaš samo ti, morajo postati besede in šele takrat te je lahko sram.
Izid je lahko samo eden. Lažeš in uporabljaš mnogo vzdevkov tukaj !>)))))))

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh