Forum: Starši in otroci

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Avto za 7-člansko družino

Nova tema
Default avatar MaryT 14 Sep 2009 08:59

Pozdravljeni,

prosim za nasvet oziroma izkušnje 7-članskih družin, kateri avto je najbolj primeren?
Da bi kupili novega in uveljavili povračilo davka ne pride v poštev, ker so cene previsoke. Ciljamo tam nekje do približno 10.000,00€. Avto pa bi imeli za kar nekaj let...
Je bolje kupiti enoprostorca ali kombi. Ker ga bom večinoma sama vozila, me malo skrbi velik avto. Pa poraba bencina in zavarovanje... vse se mi zdi, da je višje. Po drugi strani, ne vem, če bi bilo dovolj prostora v enoprostorcu. Je naprimer za odhod na dopust, recimo 1 teden, dovolj strešni kovček...

Cel kup vprašanj se mi plete po glavi. Zato bi bila zares zelo vesela kakega konkretnega nasveta.

Čez približno 2 meseca pričakujemo 7. člana - 5. otroka.
Prvi štirje se stari od 15 do 8 let.

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar nadka13 14 Sep 2009 09:47

Mi imamo Opel Zafiro in nam ustreza tako , kot po prostornosti ( včasih se nas pelje tudi osem),pa tudi poraba je sprejemljiva ( je pač disel in ima 6l/100km),otroci so v avtu pripeti po predpisih.Za dopust pa je strešni kovček dovolj tudi za daljše počitnice,če ga potrebuješ si ga lahko prideš sposodit.
LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MaryT 14 Sep 2009 10:05

Hvala za prijazen odgovor.
Pa se zadosti udobno sedi tudi na zadnjih sedežih? No ja, sicer pa ni treba, da so ravno največji zadaj. Je za zadnjimi sedeži sploh kaj prostora, recimo za kake športne torbe, ker hodijo na treninge?
In hvala za ponudbo za kovček.

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Caddy 14 Sep 2009 10:50

Mi imamo Caddy maxi life in smo zelo zadovoljni. Končno avto s 7 sedeži in normalno velikim prtljažnikom, hkrati pa je manjši od kombija. Vsi sedeži udobni, tudi sedeža v 3. vrsti sta zelo udobna za odrasle. Letos se nas je vseh 6 družinskih članov peljalo v terme na počitnice, pa nismo potrebovali strešnega kovčka za prtljago. Res pa je, da je najmlajši star 4 leta in vozička in ostale opreme za dojenčke ne potrebujemo več.

Verjetno pa tudi nekaj let star Caddy stane več kot 10.000 EUR.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar Mimogrede 14 Sep 2009 10:51

nadka13 napisal:Mi imamo Opel Zafiro in nam ustreza tako , kot po prostornosti ( včasih se nas pelje tudi osem),pa tudi poraba je sprejemljiva ( je pač disel in ima 6l/100km),otroci so v avtu pripeti po predpisih.Za dopust pa je strešni kovček dovolj tudi za daljše počitnice,če ga potrebuješ si ga lahko prideš sposodit.
LP


Če se vas pelje 8, niste pripeti po predpisih. Prtljažnik pa je, če uporabljaš vseh 7 sedežev, minimalen.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar elaine 14 Sep 2009 12:12

Sicer smo to vprašanje že nekajkrat obdelali.
Sedem oseb s prtljago, se nikakor ne more peljati v zafiri. Za vas je edino primeren kakšen kombi. Novejši so povsem primerljivi z osebnim vozilom, tako po opremi, zmogljivostih in udobju. Preglednost je pa neprimerljivo boljša.
Nas je šest, pa je za na dopust skoraj poln. Si ne predstavljam, da gremo z enoprostorcem.

Tule je nekaj primerov za vas: http://www.avto.net/_AVTO/results.asp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MaryT 14 Sep 2009 12:30

Hvala za odgovore.

Caddy maxi life na avto.net so vsi od 19.000 dalje, so pa eno leto stari. Očitno še ni starejših. To nam je malo veliko.

In pa ja Elaine, videla sem podobno temo, ampak tam je bilo bolj govora za družino s 3 otroci, kot sem jaz razumela. Sicer se pa opravičujem....
Link se mi pa žal noče odpret.

No ja, spet sem v dvomih kot prej ;-)

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar mirijam 14 Sep 2009 12:52

Ja, zafira je tko, tko. Mi jo imamo tudi. Pa zadaj sta zadnja dva sedeža v bistvu v prtlažniku. Ni več prostora za en vem kaj.
Kako bomo hodili na dopuste še tudi mi ne vemo. Sicer imamo strešni kovček, samo, da bi tja spravila vse, :-/

Bomo videli.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar rosu 14 Sep 2009 16:25

Jaz imam renault trefica je kombi,ampak zelo udoben in diezel mala poraba,res da je velik samo sem se ga navadla.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MARJANAG 14 Sep 2009 17:15

MI imamo Lancio Phedro ( je enaka kot C8. ali fiat Ulisee .. ) Kupili smo jo letos spomladi letnik 2004 za 9.500 € z vso razširjeno opremo. Super zadovoljni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Nina P 14 Sep 2009 19:27

Ne predstavljam si, da bi se 7 oseb vozilo v malem enoprostorcu (Zafira, Megane Scenic), celo v velikem, s strešnim kovčkom, težko. Daleč najboljša izbira se mi zdi kombi.
Pri nas je 7. oseba vedno babica (ali celo 2 babici). Imamo 8-sedežni kombi Hunday H1, star 1 leto, na smučariji (ki je pri nas kar pogosta, vsaj 50 dni v letu) ali na hribovskih dopustih imamo na kombiju vedno tudi strešni kovček.
Dokler nas je bilo samo 5 in je babico še vozil dedek, smo imeli Toyoto Avensis Verso, ki je toliko daljša (464 cm), da se v njej udobno vozi 6 oseb (z bistveno večjim prtljažnikom kot Opel Zafira).

.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar TomažP 14 Sep 2009 20:33

Pozdrav vsem skupaj,

Glede avtomobila pa je bil tudi pri nas 9 članski da sedaj najbolj pereč problem.Do tretjega oz.četrtega otroka smo nekako vozili osebne karavane oz.manjše enoprostorce....temu rečem ,-sharan,chraysler-grand voyager.....in podobno,po 5 em otročku pa sva začela z kombiji...moram reči da nas je do sedaj vedno spremljala nesreča saj smo dobili vedno cca5 let star avto in posledično precej potrebnega servisa,kar je skrbelo za pretočnost najinih denarnic.....,zdaj pa ko nas je devet sva se odločila za novega trafica z družinsko opremo saj edino vanj dajemo lahko hkrati dva vozička,vse nakupljeno ,in vse potrebno za izlete ali dopuste,pa na srečo ni potrebno nič otrokom med sedeže oz.pri nogah dajat,kar bi bilo manj udobno za njih...

Ko pa berem vaše vprašanje kot sedem članska družina vam podam nasvet,kar sem sam zelo občudoval,saj so v tem obdobju postali zelo sofisticirani in večjim družibnam priljubljeni-torej govorim o -citroen jumpy,fiat scudo,peugeout partner....poznam celo družinico ki jih je 8 pa so z njim zelo zadovoljni,prostoren-udoben-pregleden-varčen-lep,za ceno pa raje pomislite ,splača se dati par tisoč več-pa četudi v skrajni sili na lizing,kajti nikar vam ne privoščim najine izkušnje.....servis,servis,servis-jutri pa servis......


lp

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

~°Za Zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen,to troje.~°
~°Največja od teh pa je ljubezen~°

1kor 13,13

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MaryT 14 Sep 2009 20:56

Res ste super.

O Lancii Phedra sva tudi midva že razmišljala. Pa sem slišala, da so baje fejst naviti motorji in da ko ima kakih 100.000 km, veliko pokurijo. Drugače oprema je super. Se pri vas dobro obnese? Kuri normalno, ni kakih popravil potrebnih?

TomažP, dal si mi misliti. Bova resno razmislila o tem. Najbolj je problem, ker tudi stanovanje opremljamo (manjka nam še kuhinja) in vse potegne finance za sabo. Tako da, še kuhinja in avto, potem pa upam, da bo za nekaj časa mir z velikimi stroški.
Kateri avto pa ste kupili rabljen in se vam je tako kvaril?

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar TomažP 14 Sep 2009 22:00

Hja,

Vedno sem prisegal na VW ,zato sem bil precej naklonjen transporterju,ter ga kar trikrat zamenjal vse do najbolje opremljenega carravelle,ampak ko gre kaj na motorju ti tudi webasto nič ne pomaga,le na toplem čakaš avtovleko,;))))

Torej,ob izračunu,koliko me je stal rabljen voz na letni ravni,vštevši mesečno porabo,servise(razporejene na leto),gume,reg,zav,.....me zdaj z novim stane točno pol manj....pa si nikoli nisem dovolil tega dopovedati,šele zdaj ko sva ga kupila vidim da je to res....

HAHA,

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^~°Za Zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen,to troje.~°

~°Največja od teh pa je ljubezen~°1kor 13,13

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cosmo 15 Sep 2009 08:44

Ne lomite ga z enoprostorci. Dva na zadnjih sedežih sedita dobesedno v prtljažniku, za njima so le vrata, ki hitro popustijo v primeru močnejšega trka. Imamo traffica passengerja s sedmimi sedeži, sem bil ob nakupu skeptičen, sedaj ga ne zamenjam več. Vozim tudi corso, pa je traffica mnogo lažje parkirati, ima dvojni stranski ogledali in ves čas vidiš celotna boka, vključno z zadnjima kolesoma. Pregled in nadzor nad cesto iz kombija je pa povsem neprimerljiv z manjšimi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar varjanka 15 Sep 2009 18:51

Mi smo kupili rabljenega sharana - stroškov je kar dosti - posebej z gretjem in klimo.
Za 6člansko družino z majhnimi otroki zadostuje, če bi imeli večje otroke potem bi dali prednost kombiju.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mami7+1 16 Sep 2009 12:41

Tudi mi prisegamo na kombi, trenutno imamo, pri 6 otrocih, renault traffic passanger. Sploh ni taka umetnost ga vozit, niti po mestu ne. Si kar ne predstavljam it nazaj na kakšen manjši avto...

Bi pa vprašala Tomaža, kakšen je to traffic z družinsko opremo? A ima sedeže razporejene v vsaki vrsti po tri? Se pravi tudi spredaj so trije? Naš ima trenutno 2+3+3, pa bi radi še en dodaten sedež. Ima traffic tudi to varjanto? Hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kjd 16 Sep 2009 15:27

Na dopustu je v naši bližini taborila družina s petimi otroci. Imeli so Ford galaxy in strešni kovček in ko so začeli postavljati šotor smo se samo čudili, kaj vse so znosili iz avta. Ogromen šotor s tremi spalnicami, klopi in mizo, blazine, kuhinjo, ograjo za okrog parcele in ne boste verjeli-celo otroška kolesa in skiroje.

Predvidevam, da so imeli s seboj tudi nekaj obleke in hrane in res mi ni jasno, kako jim je uspelo vse to spravit v avto.

Mi imamo sicer samo tri otroke in prav tako ford galaxyja ter brez problema spravimo vso camp opremo v prtljažnik.

Sicer pa zadnje čase opažam, da je "nujno" kupiti velik avto (vsaj karavana) že pri prvem otroku,
saj voziček in ostala oprema za dojenčka to zahteva.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar TomažP 17 Sep 2009 18:08

Ja rafic ima opcijo tudi z 9 sedeži ot večina kombijev,družinsko pa le zato mislim,ker ima dodatne air bag-e,klima spredaj +zadaj,elektrika povsod,dodatno gretje-webasto itd.....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^~°Za Zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen,to troje.~°

~°Največja od teh pa je ljubezen~°1kor 13,13

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Peugeot 21 Sep 2009 09:45

Nas je 6 in imamo peugeot expert tepee, ki je zelo dobro opremljen. Sedežev imamo 8, tako, da se nam velikokrat pridružijo sosedovi otroci. Je pa varianta tudi z 9 sedeži, torej v prvi vrsti 3. Mi ga kličemo kar naš "avtobus". Z njim smo zadovoljni. Vozim ga predvsem jaz in sem se ga tudi zelo hitro navadila. Za pomoč pri parkiranju in obračanju imam nameščene senzorje spredaj in zadaj, pa tudi ogromna stranska ogledala so super. Mi smo se odločili za podaljšano varianto.
Meni je všeč tudi videz, saj se mi ne zdi tako kombijevski, vsaj od spredaj. Drugače pa sva oba z možem navdušena nad renault espace. Mi smo pač radi komot in smo si za čas prevažanj vozička in dojenčkove šare omislili večji avto.

Srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar me zelo zanima 27 Sep 2009 03:02

TomažP napisal:zdaj pa ko nas je devet sva se odločila za novega trafica z družinsko opremo


Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Popravek 27 Sep 2009 08:08

"me zelo zanima" napisal:
TomažP napisal:zdaj pa ko nas je devet sva se odločila za novega trafica z družinsko opremo


Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.


Malce bi te popravila. Prepričana sem, da Tomaževa žena zagotovo ogromno dela, vendar doma, ne v službi. Seveda je nekaterim v navadi reči, da nekdo dela (mišljeno je, da hodi v službo), nekdo je pa doma (a to ne pomeni, da ne dela).

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar varjanka 27 Sep 2009 09:23

Me zelo zanima, tvoje vprašanje ne sodi v temo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MaryT 27 Sep 2009 09:52

Hvala za vsa mnenja, razen tistega, ki ne paše sem.
Trenutno se odločava med Renault Traffic Passenger, Peugeot Expert Tepee in Opel Vivaro Tour. Nisva se še tudi ujela v številu sedežav. Minimalno je pač 7, mogoče 8...?
Upam, da so po kvaliteti primerljivi in lahko iščemo pač najugodnejšo ponudbo.
Ima slučajno kdo kake slabe izkušnje s katerim od teh avtomobilov?

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar trff 27 Sep 2009 11:12

Vozim trafica in je prima. Naslonjala za roke na sedežu- brez njih ne morem več, vzvratna ogledala - parkiraš, ne da se enkrat ozreš, hodiš po avtu kot v avtobusu, saj veš, da porihtaš, pripneš vse otroke, prostora za prtljago v prtljažniku in na tleh v potniški kabini ogromno, jaz svojo veliko torbo krasno dam na tla med sprednja sedeža.

Na začetku me je bilo malo strah težkih pomičnih vrat, ampak so taka, da jih otrok ne more potisnit vsaj do 7 leta, takrat pa že ve, na kaj mora paziti. Klima je sicer ročna, ampak jo naštimaš na najmanj, pa prima ohladi prostor, ne da bi koga zeblo ali mu kamorkoli pihalo. Me sedaj v drugem avtu moti avtomatska klima. Predalčkov za kramo in igrače veliko, le obešalnik z obleko moraš zatakniti kar za ročaj na stropu.

Mi smo zelo zadovoljni, imamo 68000 km, poraba povprečno 8-9 l /100km, večino kratke razdalje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar MaryT 27 Sep 2009 11:20

In koliko imate sedežev, 7 ali 8?

Lep pozdrav in srečno!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar me zelo zanima 27 Sep 2009 13:48

Popravek napisal:
"me zelo zanima" napisal:
TomažP napisal:zdaj pa ko nas je devet sva se odločila za novega trafica z družinsko opremo


Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.


Malce bi te popravila. Prepričana sem, da Tomaževa žena zagotovo ogromno dela, vendar doma, ne v službi. Seveda je nekaterim v navadi reči, da nekdo dela (mišljeno je, da hodi v službo), nekdo je pa doma (a to ne pomeni, da ne dela).

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.


Seveda ogromno dela, veliko več kot povprečna delavka v pisarni, meni je to kristalno jasno. Mišljeno je bilo v smislu, da ne nosi domov dohodka, zato vprašanje, kako mu uspe preživeti tako veliko družino.

Vidim, da ste se takoj pojavili s tem, da to vprašanje ne sodi na forum. Tega ravno ne morem iti vprašati na forum družin z enim otrokom, a ne?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Spet popravek 27 Sep 2009 14:48

"me zelo zanima" napisal:
Popravek napisal:
"me zelo zanima" napisal:

Nočem provocirati, ampak me resnično zanima, kako ti uspe z eno plačo preživeti devetčlansko družino in kupiti tako drag nov avto. Predvidevam, da gre za eno plačo, ker si mislim, da tvoja žena ne dela, ker ne poznam delodajalca, ki ki bi imel v službi žensko, ki je v desetih letih sedem let na porodniški, od tistih preostalih treh pa skoraj ves čas na bolniški. Resnično me zanima, kako vam uspe.


Malce bi te popravila. Prepričana sem, da Tomaževa žena zagotovo ogromno dela, vendar doma, ne v službi. Seveda je nekaterim v navadi reči, da nekdo dela (mišljeno je, da hodi v službo), nekdo je pa doma (a to ne pomeni, da ne dela).

Veste, tudi taki obstajajo, ki hodijo v službo, pa tam ne delajo prav veliko. Tudi v današnjih časih.


Seveda ogromno dela, veliko več kot povprečna delavka v pisarni, meni je to kristalno jasno. Mišljeno je bilo v smislu, da ne nosi domov dohodka, zato vprašanje, kako mu uspe preživeti tako veliko družino.

Vidim, da ste se takoj pojavili s tem, da to vprašanje ne sodi na forum. Tega ravno ne morem iti vprašati na forum družin z enim otrokom, a ne?


Tvoje vprašanje ne sodi v to temo (tema ali forum sta 2 različni stvari), kjer avtorica sprašuje, kakšen avto bi bil primeren za njeno 7 člansko družino.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar trff 28 Sep 2009 12:30

MaryT napisal:In koliko imate sedežev, 7 ali 8?


Sedem, če jih je osem težje dostopaš do zadnje vrste. V prvi in drugi vrsti dva, v tretji tri.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mama66 06 Okt 2009 22:38

Mi smo po rojstvu 4. otroka kupili 4 leta starega Forda galaxija s sedmimi sedeži. Zadnja dva sta odstranljiva, tako da smo večinoma imeli vstavljenega v tretji vrsti samo enega, kar je omogočilo še precej prostora za prtljago, komot za 6-člansko 14 dnevno letovanje v apartmaju na morju,vključno z vozičkom. Sicer pa je tudi med vrstami (med prvo in drugo)zelo veliko prostora in še tja kaj daš, če je sila. Sedaj pričakujemo 5. otroka, a je tudi najstarejša (19)že toliko odrasla, da ne hodi več z nami na dopust. Če pa gremo kam na izlet, je avto zelo prostoren, tudi voziti se ga hitro navadiš, mi ga imamo sedaj 4 leta , torej je star 8 let inseveda se je že pojavilo nekaj popravil, a s tem pač moraš računati. Se pa spomnim, da sem bila ko sva se z može odločala za nakup in sva šla pogledat opla zafiro, pošteno razočarana. Sama se namreč hotela preverit dostopnost sedežev v tretji vrsti in ugotovila, da moraš biti malo akrobata ali pa zelo droben človeček, da lahko tja zlezeš, pa tudi sedeža sta bila ožja in manjša kot tisti spredaj - to pomeni, zgolj za rezervo, ne za redno uporab. No, seveda je to bilo nekaj let nazaj, lahko da je sedaj drugače.

V glavnem, jaz mojega galaxija ne dam!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh