Forum: Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Moderator:
Bostjan_Topovsek
Boštjan Topovšek
Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja 

Žalosten sem

Nova tema
Default avatar NovakK 10 Mar 2012 20:49

V zvezi sem 6 let. Imava 14 mesecev staro deklico, druga je na poti. V odnosu vse ok, radi se imamo.Jaz pa sem vseeno žalosten.
V najinem odnosu manjka želja oz. želenje po sexu. Ni mi všeč, da moram skoraj vedno jaz biti pobudnik za le-to. Njeno želenje je v največji meri odvisno od tega kdaj bi jaz rad, zelo redko obratno. Ne pritožujem se nad tem, da ne dobim ko hočem. Rad bi samo, da bi imela vsaj tako veliko željo kot jaz.Povedal sem ji že nekajkrat in tudi pogovorila sva se pa vendar ni bilo pravega odziva.
Žalosten sem, ker se je to enako sedaj pojavilo pri meni. Neželja oz. neželenje. Nočem več biti tisti, ki si želi. Hočem biti željen.

Tole sem napisal, ker vem, da imate nekateri podobne težave kot jaz. Tako moški kot ženske. Mogoče vam bo v tolažbo, da niste edini na tem svetu, ki bi radi, da si vas partner želi, zaželi,....
Lp
K

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar si pomislil 10 Mar 2012 22:24

Da je to zaradi tega, ker je noseča in ji ne paše?

Namesto nabijanja jo lahko presenetiš drugače, pač več orale ali samega božanja, nežnega masiranja. Verjetno ti tudi uživaš v tem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NovakK 11 Mar 2012 07:37

Veš, se ne dogaja zaradi tega, ker je noseča. To traja že od začetka veze...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar milamadona 11 Mar 2012 10:09

Lepo in jasno si ji povedal kaj si želiš v vajinem odnosu? Si ji to razložil kot trditev, prošnjo ali celo očitek? Kako se je odzvala? Je sploh razumela kaj ji govoriš ali pa je bilo tako, bolj mimogrede?
Praviš, da je že od samega začetka taka. Tu je cel koš možnosti, zakaj. Če pa ti že v začetku ni izkazovala dovolj pozornosti, a si jo kljub temu moral imeti, potem imata resen problem.

V tem trenutku te vidim zares žalostnega. Ona, ki jo ljubiš, daje vso svojo ljubezen in skrb malčkoma, nate pa pozablja kot da te ni. Čisto potihem si ljubosumen, čeprav boš sedaj prisegel pri samem Knežjem kamnu, da temu ni tako. Pa ni prav, da se počutiš žalostnega in odrinjenega.
Partnerstvo mora dajati obojestransko ljubezen, srečo in podporo. Drugače je to kot bicikel z enim kolesom - ne gre daleč.

Še enkrat se pogovori in se prepričaj, da je razumela kaj ji dopoveduješ. Dobro poslušaj, kaj ti bo povedala tudi ona - poiščita kompromis.

Kot ženska pa ti zaupam še tole malenkost. Če bo ona čez dan srečna in zadovoljna s tabo, boš tudi ti zvečer zelo zadovoljen z njo. V obojestransko korist.

Pa nikar se več ne kujaj (ona ne potrebuje še dodatnega otročiča); zgrabi bika za roge pa hajd k dejanjem ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar si pomislil 11 Mar 2012 11:03

Če te je tako motilo že do samega začetka, zakaj sta potemtakem še skupaj, čemu 6 let veze in 2 otroka?

Mislim da še sam ne veš, kaj bi rad. Morda bi rad da ti povemo, da je okej, če varaš. No, ni okej. Ženske si pri seksu želimo tudi česa več, ne samo nabijanja. Mogoče imaš pa ti tak odnos do seksa, da se ti gre samo za praznitev jajc, potem jo čist štekam, da njej pa do tega ni.

In koliko je to sploh, pomanjkanje želje? Resno, kaj hudiča sta vztrajala v odnosu, če je tebi to velik problem? Čemu naštepat 2 otroka??? Kot da si zanalašč koplješ jamo, da boš potem lahko 3 x huje jamral, kako ti je hudo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NovakK 11 Mar 2012 12:22

@milamadona
Lepo in jasno sem ji povedal kako se počutim. Jasno ji je. Ni bil očitek. Ni bil pogovor mimogrede temveč resen pogovor.

@si pomislil
O varanju sploh nisem govoril niti nimam namena tega počet. Verjamem, da vam je ženskam več kot le do nabijanja. Moja dobi več kot le to. In ne v odnosu mi ni bilo nikoli samo za spraznitev....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še en 11 Mar 2012 16:01

NovakK, te popolnoma razumem.

Podobno trajanje zveze, podobni problemi, samo malo starejši otroci. Samo še malo slabša situacija glede spolnega življenja... ko enostavno prideš v fazo, da nehaš devat pobudo, ker si 99% zavrnjen.
Samo da v tem odnosu je ona, ki enači seks == nabijanje. Predigra & co. so bolj ali manj nepoznane prakse, noče pa se naučiti niti kaj več novega... če sva že v akciji, se ji vedno mudi, da ona dobi svoje. Ni pa asociacije na intimnost, bližino... na nekaj, kar povezuje.

Tako da... nisi sam. Je pa vprašanje, kako vajin odnos funkcionira sicer. Oba dajeta? Ali kdo samo jemlje? Dobiš bližio & toplino & ju tudi sam daješ?

(prav slednjega pri meni ni... odnos je praktično povsem enosmeren... in po vsem tem času enostavno ne morem več)

Good luck!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar novak, ljubica 11 Mar 2012 17:26

Imej ideje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar NovakK 11 Mar 2012 18:44

Me ne zanima.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Merlin33 11 Mar 2012 18:54

Saj ni nujno, da je to odvisno od nje... oziroma bom povedal drugače, ni nujno, da ni vezano na telesno okvaro - hormonske narave. To je lahko odvisno tudi od jemanja kontracepcijskih tablet, od drugih okoliščin, bodisi prevelike teže... vzrokov je lahko veliko.

Možne so tudi druge težave, na vsak način pa ti svetujem, da si prebereš tudi članke na tem forumu: ED - želiva si spolnosti

Nisi pa napisal, kaj ti je povedala ona, kaj je njeno mnenje zakaj si ne želi... prepričan sem, da ima tudi ona svoje razmišljanje, mogoče bi ji bilo smotrno prisluhniti in svetujem ti, da vzameš to, kar ti bo povedala, kot dejstvo ne glede na to kako nesmotrno se ti sliši in pričneš razmišljati od tam naprej...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ferbčna 11 Mar 2012 23:07

Novakkova ženska pač tako deluje v spolnosti - je pasivnejša, ne daje pobude in tako je že od vsega začetka. Ona je igrala z odprtimi kartami - taka sem, tako seksam, on pa očitno s figo v žepu, ker bi rad nekaj drugega od nje. Kaj si torej razmišljal na začetku zveze? Glavno, da se seksa, bo že nekako?
V njej ne vidim popolnoma nobenega problema. Ona ima takšen slog in težko si predstavljam, da se pasivec spremeni v aktivca ... oziroma ob pravem partnerju se mogoče lahko, ampak očitno ti nisi take sorte partner. Pika. To, da v seksu nista idealno kompatibilna, si vedel vnaprej, zdaj pa po šestih letih v jok in na drevo. Ne gre to tako. To bi bilo isto, kot bi ti imel pirsinge, ona bi to vedela in videla, nato pa bi ti čez nekaj let začela težiti, da jih moraš dat stran, ker njo motijo.

Isto vprašanje tudi zate, šeen: zakaj se vežete z ženskami, če vam seks z njimi ne ustreza? Ja, vem, zveza je še kaj več kot seks, ampak če ni pravega seksa, tudi zveza ne more biti taka, kot bi morala bit. Telesna povezanost je vendar nekaj najlepšega, kar obstaja.
In vidva sta živ dokaz za to, da to drži.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar milamadona 12 Mar 2012 11:46

ferbčna napisal:
V njej ne vidim popolnoma nobenega problema. Ona ima takšen slog in težko si predstavljam, da se pasivec spremeni v aktivca ...


Ne da se čisto oporekati tvojim besedam, vendar..... človek je bitje, ki je sposobno rasti, se razvijati. osebnostno napredovati in se učiti. Nobeni drugi vrsti niso dane take možnosti.
V odnosu dveh, ki želita imeti srečno in zadovoljujočo zvezo, je potrebno tudi prilagajanje in iskanje kompromisov.

Vztrajanje pri dejstvu "Tak-a sem in pika. Ne bom se spremenil-a!" je v mojih očeh nezrelo pa tudi daleč od ljubezni. Vodi pa lahko le v totalno podreditev enega od partnerjev ali v razhod.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še en 12 Mar 2012 12:50

@ferbčna: na začetku so stvari še ok, oz. sprejemljive - tendenca v +. Ok, potrpiš... je malo prestrašena/jo baše zgodovina/se mora sprostit/... (vnesi priljubljeni izgovor)
Potem pa nekje vmes začnejo iti stvari samo še na slabše... in na koncu se enkrat zaveš, da v tem razmerju daješ samo ti, nazaj pa ne dobiš ničesar.
So pa pri ženskah drastične spremembe ko pride do otrok... pri naju katastrofa, pri nekaterih kolegih tudi. Kot da si izpolnil svoje biološko poslanstvo, zdaj si pa dober le še za skrbnika otrok & nje, ki ni nikoli in nikdar več zadovoljna z ničemer.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar od marinca, kisemunedaprijaviti 12 Mar 2012 13:18

NovakK napisal:Veš, se ne dogaja zaradi tega, ker je noseča. To traja že od začetka veze...


Tako si si izbral, NovakK.

Si se zmotil? Naredil si torej napako, da si jo vzel? Kaj bi rad sedaj? Da se ona spremeni? Da postane drugačna, kot je?

Tako si narejen ti in ona je taka, kot je. Nista povsem kompatibilna na tem področju. Smola, huda smola. Zato pa hodijo ljudje skupaj, preden podpišejo pogodbo, ki se ji reče zakon, da ugotovijo, ali so za skupaj ali ne, je rad rekel že Košiček. Kaj si študiral ti takrat, ko si bil pripravnik? Vajino kompatibilnost in nisi položil izpita? Spremeni se ti, če misliš, da je to sedaj mogoče. Manj seksaj, namesto, da bi ona več. Vsaj poskusi se spremeniti, prav potrudi se na vse pretege. Potem premisli, če se lahko ona spremeni tako, kot bi rad ti in da bi počela več, v skladu s tvojimi željami.

Ko boš ugotovil, ali je to sploh mogoče, spremeniti se, poiščita rešitev, ki bo poštena do vseh vas štirih, dva od teh sta še otroka, čisto majhna. Sprejmita torej kompromis in ga živita. Življenje je sestavljeno iz kompromisov. Delni kompromisi rešujejo marsikaj, tudi zakone. Potrebujeta resen pogovor, strateško konferenco brez dlake na jeziku in dogovor, kompromis. Če ga ne bosta našla, bo konec samoumeven, kljub dvema otrokoma. Varanje in skrivanje, nato ločitev in vse strašno in hudo grozno lepe zadeve, povezane s tem... Odloči se, kaj je zate pomembno, to, kar si izbral ali nekaj tretjega, kar nimaš in morda nikoli ne boš imel.

Imaš družino in kup obveznosti. Vidiš ti edini problem pri vsem tem zgolj v količini seksa? Potem lahko zaključim, da si srečen človek.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ferbčna 12 Mar 2012 13:47

milamadona napisal:
ferbčna napisal:
V njej ne vidim popolnoma nobenega problema. Ona ima takšen slog in težko si predstavljam, da se pasivec spremeni v aktivca ...


Ne da se čisto oporekati tvojim besedam, vendar..... človek je bitje, ki je sposobno rasti, se razvijati. osebnostno napredovati in se učiti. Nobeni drugi vrsti niso dane take možnosti.
V odnosu dveh, ki želita imeti srečno in zadovoljujočo zvezo, je potrebno tudi prilagajanje in iskanje kompromisov.

Vztrajanje pri dejstvu "Tak-a sem in pika. Ne bom se spremenil-a!" je v mojih očeh nezrelo pa tudi daleč od ljubezni. Vodi pa lahko le v totalno podreditev enega od partnerjev ali v razhod.


No glej, da se marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Ne moreš pa ti tihemu in mirnemu človeku, ki ne mara govoriti, predlagati, naj začne pokati vice. Mislim, da je tudi v spolnosti težko pričakovati tektonske premike oziroma mora biti pripravljenost na obeh straneh. Nimaš pa pravice pričakovati nevemkaj, tako kot od tihega človeka nimaš pravice pričakovati, da bo jutri duša vseh zabav, ker bi tebi pač to bolj ustrezalo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar od marinca,kisemunedaprijaviti 12 Mar 2012 14:32

ferbčna, odlično in nazorno povedano. NovakK ima problem, ki si ga je nakopal sam in je ženskega spola.

Imam vprašanje: ferbčna, zakaj si ti ferbčna? Samo vprašam, ker sem radoveden. Seveda si, kar si. Firbec, firbčna, firbec te matra, firbcam, firbcaš, firbca, firbcamo..., ona, tista ferbčna, je strašno firbčna...(radovedna), ipd., bi rekel Toporišič. Imaš nekoliko preširok e... Nekdo se je že zapičil v ta tvoj široki e, v neki drugi temi o krompirju...


firbčna ali ferbčna:)- firbec, ne ferbec
Re: Krompirjeve polovice iz pečice

10.02.12 21:38
V začetku. Jaz prej krompir zblanširam ( par minut).


Drugače pa imaš absolutno prav; si, kar si.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar milamadona 12 Mar 2012 14:33

ferbčna napisal:...glej, da se marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Ne moreš pa ti tihemu in mirnemu človeku, ki ne mara govoriti, predlagati, naj začne pokati vice.


No, sedaj smo pa pošteno zašli. O čem smo se že menili? O pokanju vicev, ah ne - i praviš, da se da marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Če smo realni, bi v tole množico zlahka uvrstili tudi sex. Kaj meniš?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 6potonika6 12 Mar 2012 15:10

Jaz se pa čisto strinjam s ferbčno. Nismo vse ženske take, da bi dajale pobude, in tudi če vemo, da bi partner to rad kar naenkrat, ni nujno, da se lahko kar naenkrat tako spremenimo. Meni avtor zveni kot nekdo, ki ima vsega dobrega še preveč in je izumil problem. Če sem prav razumela, NovakK, imaš seksa dovolj, saj ti nikoli ne reče ne (čeprav je noseča) in, ne tebi ni dovolj, zdaj bi morala ona še ne vem kaj izkazovat. Sori, meni to zveni nezrelo! Če ne da pobude, še ne pomeni, da te ne želi. Kakšna neumnost! Če te ne bi želela, bi te zavrnila, pa sam praviš, da dobiš kadar hočeš. Kaj je problem?. Sori, potrjujem: nezrelo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar marinec 12 Mar 2012 15:10

Marinec se je registriral, torej...

Hmmm, mila donna, spremeniš higienske navade, jaaaa, stisneš zobe in se stuširaš dvakrat dnevno temeljito in povsod, stisneš zobe in pospraviš enkrat tedensko cel štuk za sabo za pet-celih-in-pol zvezdice, stisneš zobe in si umiješ zobe trikrat dnevno - ne, to pa skorajda že ne moreš v tej kombinaciji... in pri vsem tem brez težav misliš na ne vem kaj že.

Kako pa izgleda tole, sprememba seksualnih navad; si, recimo, žena od NovakaKa in po dogovoru stisneš zobe, vklopiš budilko čez četrt ure in seksaš z njim več kot 3x na mesec, recimo, za začetek dvakrat toliko na mesec, to je 6x...? Malček opiši učinek te spremembe na seksualno doživljanje žene od NovakaKa in če se da to zadovoljivo izvesti, s posebnim povdarkom na njene želje, vpliv moči volje na kakovost početja in kaj igra pri tem početju, recimo, čustveno doživljanje ženske, v nasprotju s spremembo higienskih navad pri človeku, ko lahko misliš na ne vem kaj že..., če zanemarimo, kaj bi si o taki nenadni spremembi količine mislil sam NovakK...

Lahko postane zmerno topla ali bolje, srednje hladna ženska, vroč vulkan, npr. Ejjafjalayokul? Komajda. Morda se lahko prebudi v njej vulkan, a le v kombinaciji z nekom drugim, tretjim, ne z NovakKom. Na njega reagira ravno toliko, kolikor pač reagira, to je 3x na časovno enoto. To je največja nevarnost spečih vulkanov - da jih prebudi nekdo tretji. Potem je pa hudir.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ferbčna 12 Mar 2012 15:49

milamadona napisal:
ferbčna napisal:...glej, da se marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Ne moreš pa ti tihemu in mirnemu človeku, ki ne mara govoriti, predlagati, naj začne pokati vice.


No, sedaj smo pa pošteno zašli. O čem smo se že menili? O pokanju vicev, ah ne - i praviš, da se da marsikaj spremeniti glede higienskih navad, reda, prehranjevanja, športa ... Če smo realni, bi v tole množico zlahka uvrstili tudi sex. Kaj meniš?


Očitno smo si tukaj različni - s tvojim mnenjem se namreč ne strinjam oziroma mogoče desetinko.
Okej, jaz se recimo lahko odpovem čipkastemu črnemu perilu, samostoječim nogavicam in prosojnim majčkam, če tipu to ni všeč in ima raje bele bombažne gatke in frotiraste nogavice. To bi mogoče pogojno šlo, ampak ne vedno in vsak dan. Ne morem pa kar na lepem privoliti, da bova od 12. 3. 2012 dalje seksala samo še v misijonarskem položaju ob ugasnjeni luči, če sva pa prej zganjala vse sorte.
Zdaj pa resno: mislim, da spolnost ni (samo) stvar navade, tako kot higiena, in da je vsaj deloma odvisna tudi od našega temperamenta (kot je definiran v psihologiji). Sploh pa mora biti ultra prijetno, ko ti nekdo po petih letih reče, da mu tvoj način telesnega ljubljenja sploh ne ustreza in mu v bistvu nikoli ni. Si nočem niti predstavljat. Take stvari je treba reševati sproti, kolikor se jih pač da, in če se jih ne da, pretehtati, kako naprej.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar firbčna 12 Mar 2012 15:51

od marinca,kisemunedaprijaviti napisal:ferbčna, odlično in nazorno povedano. NovakK ima problem, ki si ga je nakopal sam in je ženskega spola.

Imam vprašanje: ferbčna, zakaj si ti ferbčna? Samo vprašam, ker sem radoveden. Seveda si, kar si. Firbec, firbčna, firbec te matra, firbcam, firbcaš, firbca, firbcamo..., ona, tista ferbčna, je strašno firbčna...(radovedna), ipd., bi rekel Toporišič. Imaš nekoliko preširok e... Nekdo se je že zapičil v ta tvoj široki e, v neki drugi temi o krompirju...


firbčna ali ferbčna:)- firbec, ne ferbec
Re: Krompirjeve polovice iz pečice

10.02.12 21:38
V začetku. Jaz prej krompir zblanširam ( par minut).


Drugače pa imaš absolutno prav; si, kar si.


:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ferbčna 12 Mar 2012 15:53

marinec napisal: Marinec se je registriral, torej...

Hmmm, mila donna, spremeniš higienske navade, jaaaa, stisneš zobe in se stuširaš dvakrat dnevno temeljito in povsod, stisneš zobe in pospraviš enkrat tedensko cel štuk za sabo za pet-celih-in-pol zvezdice, stisneš zobe in si umiješ zobe trikrat dnevno - ne, to pa skorajda že ne moreš v tej kombinaciji... in pri vsem tem brez težav misliš na ne vem kaj že.

Kako pa izgleda tole, sprememba seksualnih navad; si, recimo, žena od NovakaKa in po dogovoru stisneš zobe, vklopiš budilko čez četrt ure in seksaš z njim več kot 3x na mesec, recimo, za začetek dvakrat toliko na mesec, to je 6x...? Malček opiši učinek te spremembe na seksualno doživljanje žene od NovakaKa in če se da to zadovoljivo izvesti, s posebnim povdarkom na njene želje, vpliv moči volje na kakovost početja in kaj igra pri tem početju, recimo, čustveno doživljanje ženske, v nasprotju s spremembo higienskih navad pri človeku, ko lahko misliš na ne vem kaj že..., če zanemarimo, kaj bi si o taki nenadni spremembi količine mislil sam NovakK...

Lahko postane zmerno topla ali bolje, srednje hladna ženska, vroč vulkan, npr. Ejjafjalayokul? Komajda. Morda se lahko prebudi v njej vulkan, a le v kombinaciji z nekom drugim, tretjim, ne z NovakKom. Na njega reagira ravno toliko, kolikor pač reagira, to je 3x na časovno enoto. To je največja nevarnost spečih vulkanov - da jih prebudi nekdo tretji. Potem je pa hudir.


Slikovito opisovanje gre pa tebi veliko bolje izpod prstov ... ja, tako nekako, se strinjam, lepo si tole ponazoril.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar milamadona 12 Mar 2012 19:18

ferbčna napisal: Sploh pa mora biti ultra prijetno, ko ti nekdo po petih letih reče, da mu tvoj način telesnega ljubljenja sploh ne ustreza in mu v bistvu nikoli ni. Si nočem niti predstavljat. Take stvari je treba reševati sproti, kolikor se jih pač da, in če se jih ne da, pretehtati, kako naprej.

Joj @ferbčna, pa o čem ti to?! Avtor teme je izrazil samo pobožno željo:
Rad bi samo, da bi imela vsaj tako veliko željo kot jaz.Povedal sem ji že nekajkrat in tudi pogovorila sva se pa vendar ni bilo pravega odziva.
Žalosten sem, ker se je to enako sedaj pojavilo pri meni. Neželja oz. neželenje. Nočem več biti tisti, ki si želi. Hočem biti željen.


Njegova ugotovitev je popolnoma na mestu in razumljiva. Izgleda pa, da njegova žena njegove besede razume po svoje - tako kot ti. Zato sem že vprašala, če je ona razumela kaj ji je hotel dopovedati. Sumim, da ne. Hja, menda je to zato, ker smo ženske z Venere, moški pa z Marsa. Včasih je pa tudi čisto obratno, hi hi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ZivelaPomlad 12 Mar 2012 21:58

Jaz ga čist štekam, da si tudi on želi od nje pobude za seks, občutek, da je zaželjen. Ne razumem pa čist dobro, kaj sta počela vsa ta leta glede seksa? Je to zgledalo, da jo on prepričuje, se ji dobrika, ona pa občasno da ali pa skoraj vedno da (in verjemite, to se vidi na človeku, če da zaradi sebe, iz strasti, ali pa zato, da "bo v hiši mir"). In zakaj 2 otroka? Je mar mislil, pardon, si mar mislil, da bosta 2 rojstvi v njej povečala spolno poželenje?

Na kaj si čakal, Novakk? Zakaj nisi takoj urgiral, se takoj pomenil in če te je tako motilo, pač prekinil? Ker res ni prav nobenega razloga, da si bil v vseh teh letih nesrečen samo zaradi neseksanja.

Tako kot piše ferbčna, se moram strinjat z njo, sploh poboldano:

Sploh pa mora biti ultra prijetno, ko ti nekdo po petih letih reče, da mu tvoj način telesnega ljubljenja sploh ne ustreza in mu v bistvu nikoli ni. Si nočem niti predstavljat. Take stvari je treba reševati sproti, kolikor se jih pač da, in če se jih ne da, pretehtati, kako naprej.


Pa nekako ti ne verjamem, da se imate blazno radi in se blazno štekate, samo seks pa je zanič. To ne gre skup. Na seksu se marsikaj odraža, telo pač pove svoje, morda je njeno začelo štrajkat, ti pa plašnice na oči in se delat, da je vse kul?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar OOOOOOOOOOOOOOO 12 Mar 2012 23:32

No, da še jaz pristavim svojo skodelico.
Približno situacijo doživljam jaz, vendar v obratni smeri. Sem jaz tista, ki ji ni do sexa. Pa da ne boste spet sežigali čarovnice na grmadi, ljubim ga, z njim živim, še brez otrok, ampak enostavno ne pošteka zadev. Zanj je sex nabijanje, predigra "A greva mal v posteljo?" in že s tem pokoplje svojega aduta. Nežnosti ni, kar mu nonstop trobim, pa saj nikoli ni bil pretirano ljubeče narave, ker mi gre pretirana pocukranost itak na živce (ob raznih lubibubijih dobim sladkorno), ampak nekaj je pa vseeno mora bit. Sicer se še potrudim, da nekako speljem zadevo 1x do 2x na teden, ampak prej je bilo veliko pogosteje in tudi na mojo pobudo. Sedaj ne več. Enostavno ne morem in nočem pasti na ta nivo, ko ljubljenje postane samo natepavanje, praznenje jajc.
Saj vem, treba se bo usest in pogovrit, ampak to pišem predvsem zato, da bo NovakK videl, kakšen je lahko razlog zato. Definitvno lahko k neželji po sexu pripomore slaba telesna kondicija (ker se pač preveč utrudiš), slaba prehrana (preveč OH, si utrujen), slaba samopodoba (kg, strije, obročki in vse ostale brezveznosti, ki nas ženske vedno mučijo), pomanjkanje časa (otroci), pomanjkanje romantike, nežnosti ...
Skratka, dejavnikov je več, definitvno pa v tem skorajda ne vidim problema v tebi, ampak predvsem v njej. In (po moje) če noče sexat, ni ker si te ne bi zaželela (ji nisi sexi, privlačen), ampak enostavno ne pomisli na sex. Recimo, da je pri enem otroku in še enemu na poti malce težje pomislit na seksanje. Vzemita si čas zase, ti pa bodi vzrajen (ne z željo - ker to bo že vnaprej poraz, ampak z nežnostjo, ljubkovanjem, pozornostjo). Vem, kako sem pametna za druge ... :)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar za ooo 13 Mar 2012 09:02

OOOOOOOOOOOOOOO napisal:No, da še jaz pristavim svojo skodelico.
Približno situacijo doživljam jaz, vendar v obratni smeri. Sem jaz tista, ki ji ni do sexa. Pa da ne boste spet sežigali čarovnice na grmadi, ljubim ga, z njim živim, še brez otrok, ampak enostavno ne pošteka zadev. Zanj je sex nabijanje, predigra "A greva mal v posteljo?" in že s tem pokoplje svojega aduta. Nežnosti ni, kar mu nonstop trobim, pa saj nikoli ni bil pretirano ljubeče narave, ker mi gre pretirana pocukranost itak na živce (ob raznih lubibubijih dobim sladkorno), ampak nekaj je pa vseeno mora bit. Sicer se še potrudim, da nekako speljem zadevo 1x do 2x na teden, ampak prej je bilo veliko pogosteje in tudi na mojo pobudo. Sedaj ne več. Enostavno ne morem in nočem pasti na ta nivo, ko ljubljenje postane samo natepavanje, praznenje jajc.
Saj vem, treba se bo usest in pogovrit, ampak to pišem predvsem zato, da bo NovakK videl, kakšen je lahko razlog zato. Definitvno lahko k neželji po sexu pripomore slaba telesna kondicija (ker se pač preveč utrudiš), slaba prehrana (preveč OH, si utrujen), slaba samopodoba (kg, strije, obročki in vse ostale brezveznosti, ki nas ženske vedno mučijo), pomanjkanje časa (otroci), pomanjkanje romantike, nežnosti ...
Skratka, dejavnikov je več, definitvno pa v tem skorajda ne vidim problema v tebi, ampak predvsem v njej. In (po moje) če noče sexat, ni ker si te ne bi zaželela (ji nisi sexi, privlačen), ampak enostavno ne pomisli na sex. Recimo, da je pri enem otroku in še enemu na poti malce težje pomislit na seksanje. Vzemita si čas zase, ti pa bodi vzrajen (ne z željo - ker to bo že vnaprej poraz, ampak z nežnostjo, ljubkovanjem, pozornostjo). Vem, kako sem pametna za druge ... :)


hm no vidva imata probleme in to ni seks, ampak to, da se že sedaj ne znata pogovarjat in nista kompatibilna. za dobro morebitnih otrok, se pogovorita sedaj, da vidita ali sploh sta za skupaj ali ne in ne potem, ko bosta imela že dva otroka.
Ne vem kaj si ti predstavljaš pod ljubezen, strah pred zapuščenostjo ni enako ljubezen.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar On_ 13 Mar 2012 09:56

Ne pritožujem se nad tem, da ne dobim ko hočem. Rad bi samo, da bi imela vsaj tako veliko željo kot jaz.Povedal sem ji že nekajkrat in tudi pogovorila sva se pa vendar ni bilo pravega odziva.
Mislim, da je vse postako neka rutina in s tem, ko imata otroke in dom mislita, da se vama ni treba več trudit, da seks mora bit x krat na časovno enoto....
To pač gre zraven enostavno ji rečeš:
OOOOOOOOO napisal:"A greva mal v posteljo?"
in nedaj bože da odkloni, ker potem te itak nima rad/a...... :)

Kako sta se pa na začetku spravila skupaj, si tudi pristopil in ji rekel "A greva mal v posteljo?" in je z nasmehom na obrazu je rekla: "Jaaaaaaa"?
A si mogoče bil kaj bolj izviren/a, se mnogo, mnogo bolj otrudil/a?

Seks naj bi bil posledica nečesa in če ne izpolnjuješ pogojev zanj se mi zdi logično, da se ga izogiba tako moški kot ženska.
In potem srečaš sodelaca/ko vsak dan in ti 8 ur brenka na neke druge strune melodijo, ki si jo nekoč poslušal, ki ti je znana in točno veš kako je prijetna in kam vodi in prebudi se speči vulkan....

A doma se pa ne splača tako igrat, bit pozoren, nevsiljiv, pričarat vzdušje v katerem si bo ŽELEA/L seks? ;)

********
[i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)[/i]

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Jasno in glasno 15 Mar 2012 14:04

Če si eden od dveh (ali pa morda celo oba) v intimni zvezi vztrajno ne želi spolnosti, je to znak, da obstaja problem.

Vztrajno zavračanje spolnosti, ko je sicer V odnosu vse ok, radi se imamo, je enako kot porušiti za sabo most, ki si ga postavil čez dan. Ali razparati preprogo, ki si jo tkal čez dan. Poljudno rečeno, "to ni to".

In kaj ni "to"? Ne vem, zakaj ni nihče opazil, ampak izjava Nočem več biti tisti, ki si želi. Hočem biti željen. je PSIHIČNO NASILJE. Kako pa ti lahko hočeš, da se te bo nekdo želel od znotraj???? Kdo pa lahko hoče, da bi drugi iz svoje notranjosti počel to, kar ti hočeš??? Odgovor: diktatorji (ponavadi psihopatski).

NovakK je morda res žalosten, ampak to je le žalost podpornika tradicionalnega slovenskega mačizma in seksizma, ki si še vedno lasti pravico, da ženske "uči". Uči, seveda, da bodo tisto, kar hočejo moški. Lepo je povedal "še en": Predigra & co. so bolj ali manj nepoznane prakse, noče pa se naučiti niti kaj več novega. Aha, noče se naučiti, kaj res? In tvoja (in NovakKova) misija je "naučiti žensko", kajne? Nučiti jo, kako streči moškemu, da ne bo žalosten? Ko pravita (ker oba govorita zelo podoben jezik), da se noče naučiti nič novega, sta se kdaj zares vprašala, kaj pa vajina žena ZNA? Česa lahko ona nauči vaju? Koliko znanja ima, za katerega sploh ne vesta? Sta se kdaj potrudila izvedeti več? Pa ne "več" v smislu vajinih predstav seksualnih praks, ki temeljijo zgolj na vajinih sebičnih potrebah po seksu in mislita, da če bosta samo razbohotila seksualne fantazije (seveda, izključno sebi v zadovoljstvo), bosta nekje že ujela tudi ženino potrebo po "več". Ta "več", ki ga premore žena, je nekje povsem drugje! In na kratko, imenuje se spoštovanje. Dokler bosta v svojem moškem ponosu srčno prepričana, da je treba žensko "učiti", in sicer "učiti jo želeti mene kot moškega", bo ženska vajino ljubavno preprogo ponosa zvečer mirno razparala na nebogljene tanke nitke, da vama pokaže, da se z vajinim psihičnim nasiljem nad sabo ne strinja in da začnita plesti na drug način. Ta pasivna agresija je sicer škodljiva tudi za njo samo, ampak dobro, saj zato pa je NovakK pisal na ta forum, da se "kaj nauči".

In uči se od svoje žene!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar On _ 16 Mar 2012 14:40

"Jasno in glasno" napisal:saj zato pa je NovakK pisal na ta forum, da se "kaj nauči".

In uči se od svoje žene!
In vsega tega "psihičnega nasilja" se je naučil od nje.....
Nekaj tudi od te nad katero se sedaj pritožuje, ostalo od one druge, malo starejše, ki ga je povila ;)
Ni se pa imel od koga naučit, da za lujbezen ne rabi izsiljevat, da se ne rabi za nekom metat, da bo jubljen.
No on niti ni govoril o tem, bolj mu gre v nos da mu "ne da" na tak način, kot so mu to vtepli v glavo, kot si predstavlja, da bi moral dobit.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Animax 16 Mar 2012 15:41

Problem vseh teh zadev postane rutina. Ko imaš občutek, da se ti ni treba za ničesar več potrudit. Ampak, oprostite, mogoče malo spomladansko-kmečka primerjava: rad bi imel domačo zelenjavo. Začneš obdelovati vrt. In končno je tu prvi pridelek. Potem je tu drugi itd. itd. In se dobiš, da imaš solate v izobilju. Ampak to še ne pomeni, da bo odslej naprej solata rastla sama od sebe, ampak še vedno zahteva določeno mero truda, dela, semen ...
In enako je z zvezo. Sex postane neka samoumevna posledica zveze. In če živita skupaj, imata otroke, potem je še toliko bolj samoumevno, da se nekajkrat na teden daš dol. Tipi še posebej zapadete v rutino, ko partnerico samo pogledate, ji pomignete/pomežiknete/primete za joše ... in že bi mogla vsa voljna igrivo poskakljat v sobo in se pripravljeno uleč na posteljo. To ne gre. Še posebej pri ženskah ne, potrebujemo vseeno malo priprave, pravo vzdušje, ...

Pred časom sem se dobila s prijateljicami in ena je prišla še posebej nasajena. Razlog za slabo voljo je bil seveda v njenem medotu, ki je baje potegnil surlo, ker ni hotela sexati pred odhodom. Njegova iztočnica za sex je bila nekajkrat privzdignjene obrvi in rahlo kimanje z glavo v levo proti spalnici. Kolegica, precej impulzivna Primorka, pa je samo zavila z očmi, mu nekaj zabrusila nazaj in se štimala naprej. Ob tej debati smo se vse resnično do solz nasmejale, saj smo ugotovila, da ima prav vsak naš dedc svojo iztočnico (razen mogoče enega, ker pač še ne živita skupaj in se videvata samo za vikend) oziroma prav vsak otroško užaljeno potegne surlo, ko je v svojem zares majhnem trudu, a veliki želji, zavrnjen.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh