Forum: Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Medsebojni odnosi in komunikacija. Kako se obnašati in kaj reči v določenih situacijah? Kako izboljšati komunikacijo/odnos na splošno? Kako pogovor obrniti tako, da v njem pridemo dalje in ne ponavljamo že »100-krat« izrečenih in slišanih stvari, ponavadi obtožb drugega? Kako pregovoriti šefa, da se bodo »stvari odvijale po vaše« in kako dopovedati sodelavcu, da naj vas vendar posluša? Vprašajte in poskušali bomo pomagati.

Moderator:
Bostjan_Topovsek
Boštjan Topovšek
Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja 

horoskop devica

Nova tema
Default avatar virginoo 18 Maj 2007 13:36

pa sej je logicno da cloveka ne ocenjujes po znaku in da je vse drugo pomemebneje... samo iz samega firbca me zanima tole. kaksni so moski rojeni v znamenju device, preko vasih izkusenj na splosno. recimo slabosti, prednosti... no karkoli.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Meta 18 Maj 2007 15:46

Jaz imam moža devico. Hm, je zelo natančen, vse stvari ima rad planirane, rad ima red, ki pa ga sam ne vzdržuje, rad ima jasne stvari, rad je romantičen in je dobre ljubimec. obožuje svoje otroke. Je kolerik. zelo rad kam gre, kaj dobrega poje. nor je na šport.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tanja 19 Maj 2007 10:19

Vse (moške) device, ki jih jaz poznam so zelo družinski, družina jim je sveta, zelo zvesti in zelo ljubeči do svojih partnerk in otrok. Sposobni, pametni,natančni, včasih kar preveč komplicirajo... imajo radi red in pospravljeno vendar pri njih niti nisem opazila, da bi bili zanj zaslužni oni, bolj kdo drug...;)
Zelo komunikativni, pripravljeni pomagat...Device so mi fajn ljudje na katere se lahko zaneseš.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar [maxi] 19 Maj 2007 13:42

Tole o zvestobi...dobro poznam dva pod znakom devica in oba varata.
OK izjeme....;-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar pixa 20 Maj 2007 12:55

Devica....moški, ki so rojeni v tem zanemenju se mi zdijo, da ZELO veliko razmišljajo in analizirajo o vseh mogočih stvareh in o tem povejo šele ko pridejo sami do zaključka.Niso pripravljeni se velikokrat So zelo družabni in radi pomagajo predelat pogovarjat o osebnih stvareh, saj želijo vse sami predelat. Js ne poznam devic, ki bi bile romantične in tudi na prvem mestu pri njih so ponavadi prijatelji, šele nato pratnerka. Kar se tiče reda je res, da ga imajo radi, ampak sami niso dosti zaslužni zanj.Radi tudi prevzemajo vodilne vloge, da imajo končno besedo.Obožujejo otroke in so krasni očki:) Zdi se mi tudi, da jim veliko pomeni kariera.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lipca 21 Maj 2007 07:58

Ja imajo radi red, ampak ne pospravljajo oni. Torej- partnerka moškega device lahko živi v stalni gnjavaži glede pospravljanja, so picajzlasti do konca in gnjavatorji. Ni fino, res!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar vsevednik 21 Maj 2007 11:30

naš oče je zelo partiarhalen, jasno je kdo nosi hlače v hiši.
zelo zna bit tečen, če se mu zoperstaviš (ker on vse ve). dostikrat šele čez čas po ovinskih prizna, da si ti imel rad (a nikoli direkt tega ne prizna).
red ima zelo rad, je tudi urejen. ni res, da samo drugi skrbijo za red- zunanjsot hiše je porihtana, za ženske posle se pa ne briga.
v službi hoče bit šef (no, sej tud obvlada) in tudi pokaže, da je šef. zna bit ošter. cveti, ko ga pohvališ, kako je skrben.

še en član družine je pri nas devica, imata kar nekaj podobnih lastnosti.
sicer pa je oče mal kolerika, tako da vse te lastnosti izvirajo tudi iz tega, ne morda zaradi znamenja.

aja, romantika je španska vas, jok je za reve.čustven res ni (no, pokaže ne)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ranca 21 Maj 2007 21:28

No, ne vem kaj se je pol mojemu zgodilo - nima namreč niti ene pozitivne lastnosti, ki jih omenjate zgoraj za device. Kolerik, siten, nenatančen, o romantiki nima pojma, pravi gnjavator.
Očitno sem imela to smolo, da sem našla izjemo ....

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mirella 22 Maj 2007 14:34

Z mano se kot partner devičnik nebi dobro zaštekal. Se pa odlično ujemam prijateljsko.
Dejansko imajo radi red, čistočo. Radi so urejeni. ne marajo površnih ljudi, kar jaz že po horoskopu sem:) So zelo realni in znajo z denarjem,torej, poslovno uspešni (kakorkoli že).
Na svoje otroke so dejansko ponosni in so dobri očetje. Kar se pa partnerk tiče, pa so taki kot pri pospravljanju. Radi imajo urejeno družinsko življenje, lepo ženo, lepe otroke, lepo hiško...se pa tudi radi "ozrejo" in so radi opaženi (v vsej svoji lepoti) od čednih žensk:), pa ne mislim nič slabega s tem. Saj v osnovi smo takšni vsi ljudje:)
Devičniki imajo nekoliko več tega v sebi kot kak prektični in trmasti oven:)
Tudi če imajo afero, bo njihova žena težko kdaj čutila posledice ali ponižanje, ker devičnike zelo "skrbi" kako izpadejo. Znali bodo vse urediti, da bo lepo in prav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar moje soncece 22 Maj 2007 14:53

Saj ni res, pa je, moj je tudi devica, jaz pa vodnar, pa vi,ve ?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lipca 23 Maj 2007 06:43

Moj je devica, jaz pa lev..... A si predstavljate kako to gre? Po horoskopu se čisto v nobeni stvari ne ujemava, ampak je nekako šlo, mi gre pa ta "sanitarni nadzor" in komanda počasi že pošteno na živce.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar levz 24 Maj 2007 16:48

tud jz lev.. levi ne planiramo kaj prevec. in ne maramo da nas nekdo nadzira kaj in kako naj delamo. drugace pa mislm da device znajo dobro poslusati.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar še en-ena 24 Maj 2007 20:33

Zanimslite si naju dva. Jaz devica, on pa lev. Pri nas vsak teden ropota, velikokrat zaradi device, ni pa tudi lev nedolžen in nič kriv, čeprav tega za nič na svetu ne bi priznal.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Ambra 05 Jun 2007 18:48

Moj oče je devica. Ima rad red. Pri njem je zanimivo, da ne opaziš, kdaj ga vzpostavi, kajti je tudi zelo hiter in opravi stvari z levo roko. Je zelo praktičen (moja hči že pri dveh letih ve, kdo zna vse popraviti:))
Ima mero pri stvareh, ki jih počne, razen pri delu ;). V življenju ga še nisem videla s cigareto, tudi ko je bilo "moderno", več kot kozarec belega pri kosilu ne popije, po 19h ne je več nič in če mu kdo ponuja dodatek, ga ne prepriča, pa če še tako omamno diši.
Pri delu je zelo vztrajen in ne odneha. Vse življenje že dela kot kakšen vol. Brezdelje bi ga pokopalo - za razliko od mene, ki znam čisto fajn lenariti. Zna pa biti zatežen oz. trmast do konca in mami teži včasih "kar tako", da bi ga poslala v tri krasne najraje. Kot mož in oče je zelo zanesljiv, vendar ne pokaže trohice čustev (moja hči ga pripelje še najdlje pri tem), in jasno, ne ve, kaj je romantika.
Tako ga vidim jaz, mama bi verjetna še kaj dodala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar aleksandrabca 06 Jun 2007 19:14

Moj oče je devica,ima rad otroke vse bi dal za nas, glavno besedo doma in v službi, red, čistoča na prvem mestu.... Mož je tudi devica in le dva dni razlike od očeta. Čisto kontra od njega, za otroke mu je malo mar, vse dela narobe, družina mu je na zadnjem mestu, rad se izpostavlja v družbi, čeprav se nima z čim, zvestopa pa mu je španska vas :((
pa še kako se razlikujejo device, tako da nevem če ravno ti znaki držijo :) mogoče pa je odvisno od letnika???

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar gelca 18 Jul 2007 11:17

Samo pripomba: Znak, v katerem je svetilo sonce ob rojstvu določene osebe, ni nujno tisti, ki pri njegovih lastnostih prevladuje. Zelo pomembna sta tudi ascendent in luna. Za dobro analizo osebnosti je treba imeti natančne podatke. Poznam recimo devičnika, ki nima nobene zveze s tem znamenjem, ampak manifestira kup lastnosti strelca. Sama sem recimo ovnica, pa imam neverjetno veliko lastnosti kozoroga. Ipd.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mučno 18 Avg 2007 10:29

Vedno prilagodijo situacijo sebi v prid, nikoli niso nič krivi, čeprav so najbolj potuhnjeni in podli, ves čas tečnarijo in nič jim ni prav, morijo vse okoli sebe, če se jim le pustijo ali so odvisni od njih, ker so bogovi in imajo prav, navzven hočejo biti spoštovani zlepa ali zgrda, spletkarski in pokvarjeni.Tudi če partnerja ne marajo, delajo pred ljudmi tako, kot se spodobi, kaj bodo rekli in so najbolj pozorni, čeprav "trpijo" pri "grozni" babi, čeprav ji vsaka čast, da takšno tečnobo sploh prenaša- nekateri.Pa jih kar nekaj poznam in so vsi glih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mikimiska 19 Avg 2007 11:52

Pozdravljeni!

hm, malo sem prebrala te komentarje glede moških ''devic'' in kolko vidim je ta zadnji komentar od ''mučno'' čisto en ekstrem device, še sploh kar se tudi ženskega spola, tako da mi je kar prilično čudno to. Je pa res kot je gelca rekla, da je še potrebno pogledat na kaj drugega kot sam osnovni horoskopski znak, ker se vseh častnosti človeka res ne da strpat v en sam znak in ga sodit po njem.

lp, mikimiska

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar yaniss 21 Avg 2007 22:07

bi se kar strinjala kar je napisal-a mucno.Enako sem imela partnerja pod znakom device,in je bil tocno tak kot ga je opisala.No niso vsi enaki ampak jaz sem imela tako smolo,pa sem se je hvala bogu resila:)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mikimiska 22 Avg 2007 14:06

Ja saj verjamem, samo očitno smo po tem moški device in ženske device vsak v svoji smeri:-) in ravno to je to, kar me je rahlo začudilo..taki ekstrem.

lp, mikimiska

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar tumpika 22 Avg 2007 21:22

a kdo ve, če gresta dva strelca skup?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar puncaaa21 28 Avg 2007 18:57

se je ze komu pripetilo , da device zelo komplicirajo glede ljubezni. nimajo veliko poguma, mencajo, ne znajo se hitro odlocit. vse prej prestudirajo, ce bi mu kot punca pasala.
mene je en pravkar zelo prizadel., ker se mi ne upa v obraz povedat kaj cuti do mene. ima drugo punco, a vem da ima mene rad. treba ga bo pozabit, nimam kej.. mi je pa zelo hudo zaradi tega.

kaksen prijazen nasvet?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mučno 28 Avg 2007 21:44

Sploh se ne zavedaš, draga puncaaa21, da si imela veliko srečo, da si ga zgrešila. Predvidevam, da ti je celo nizozemsko polje rožic posadil, potem pa je zapihal veter proti Uzbekistanu in se je obrnil po njem.Raje praznuj, da imaš še možnost izbire ! So še dečkoti, ki so tako in drugače fejst, direktno ti povejo, kaj mislijo in to DRŽI ! Tvoj se je le izključeval v izjavah in v tem začaranem krogu se bo vrtel vse življenje in še koga zvlekel notri (ki pa na srečo ne boš ti).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar mikimiska 28 Avg 2007 21:51

Draga puncaaa 21, mislim, da bi lahko to ''mencanje'' glede ljubezni prilepila večini moškim ne glede na njihov horoskopski znak, ti si pač mogoče slučajno naletela na moškega ''devico''. In kot je rekla mučno, si res po eni strani imela veliko srečo, da je spokal tako hitro, če sploh ne ve kaj bi rad.Tako da glavo pokonci in išči naprej!

lp, mikimiska

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar puncaaa21 30 Avg 2007 19:36

hvala vama. ja, 2leti je bil zelo zainteresiran...zdej dobi punco,ker midva nisva tako zelo blizu doma. pred mano mu je pa nerodno, mi noce predstavit punce.. joj, tak butl, mene ima rad a je z drugo.
prav, naj pa tako bo. nima jajc kaj cem. grdo od njega.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ajaja 04 Sep 2007 16:15

Zvesti, kateri že?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar virginoo 06 Sep 2007 19:14

u koliko odg. se je nabralo.
kaksni so? zadrzani, premlevajo. ce primerjam s strelcem, ti ta vse direktno pove, medtem ko devicnik, se mi zdi da vse prej kot to.
veliko dajo na druga mnenja..

ste se kaj opazili? predvsem glede ljubezni

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar moje soncece 07 Sep 2007 08:21

Moški device: premalo spontani,preveč razumski,dlakocepski,skačejo v besedo,pokroviteljski,vedno imajo prav,ne poznajo na uro,delujejo v stilu kar je dovoljeno biku, to ni volu,premalo čustveni,izredno zaverovani vase,odsotni tako in drugače,v ljubezni brez pravega občutka za partnerja,verjamejo samo v tisto, kar lahko primejo z roko... imajo pa tudi kakšno dobro lastnosti: skrbijo za otroke, nosijo denar v hišo, so praktični, znajo doma marsikaj postoriti (seveda ob milijonu komentarjev zakaj si pa to ti tako, zakaj pa tega nisi tako...) uf, dovolj za danes.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar nepredvidljiva 15 Sep 2007 00:38

Jst sem devica in ja, je res, da smo zelo natančni- najraje pazimo pri tem, da so drugi natančni in komandiramo, sami zase pa nismo tko natančni ponavadi:)
Pa trmasti smo, to tud drži in vedno moramo imeti zadnjo besedo. Vsi naj bi nas poslušali in upoštevali, mi druge le stežka.... Ne pustimo se podrejat.
Pa tudi čustev ne kažemo, če jočemo, nas je sram...
In še z marsičem, kar je bilo napisanega, bi se strinjala.

Try to tell me what I shouldn't do, you should know by now I won't listen to you!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Strelka 17 Sep 2007 23:12

Se preden se odpravim na prvi zmenek vprasam tipa kaj je horoskopu. In kot strelka ne bom sla NIKOLI na zmenek z devico ali kozorogom. Zato je vec ocitnih razlogov.

Lahko ti dam samo nasvet> pojdi cim dlje od device.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh