žličniki
Jaz naredim vodene žličnike:
9 žlic moke
1 jajce
sol
voda-po občutku
Zamešaš v homogeno zmes in zakuhaš posebej v slanem kropu, v krop jih polagaš z malo žličko, precediš in vržeš v juho.
Take žličnike dam največkrat v ajmoht-obaro ali pa v fižolovo juho.
Pazi da zmes ne bo preveč gosta!
Jaz tudi nimam mame, vem kako je, ampak vsega se boš naučila! Objem!
Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane…[/quote]
Razlika je le v tem da vlivance vlivaš, žličnike pa polagaš z žličko v vrel krop!!!
Če je masa tekoča vlivaš, če pa narediš malo bolj gosto pa so žličniki!
Tako delam tudi jaz, le da za vlivance dam samo jajce in moko, nič vode, za vodene žličnike pa tako kot je napisala predhodnica.
Jaz pa jih delam brez jajca. Moka, sol in hladna voda in jih zakuham v vrel krop. K so kuhani dam na kroznike, gor z nozem nstrgam parmezan in polijem z vroci malsom. Zelo dobro.
Dam pa razmerje voda moka po obcutku, da je pac prava masa in preden dam prvi zlicnik v vodo pomocim zlico v krop, da se testo ne sprijema toliko zlice.