Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek žličniki

žličniki

Sem skuhala juho – malo kurjega mesa, fuuul korenja, čebula, česen, lovor….

Zdaj bi pa zraven še žličnike. Kako jih naredite?

Stepeno jajce, moka (nočem zdrobove) in……. ?

Jih lahko skuham v vreli vodi (ne v juhi)? Ko so kuhani, pa malo povaljam na toplem maslu?

Hvala za pomoč!

zgub se že enkrat na kulinarika.net

Imam tudi knjige – ampak jaz najbolj zaupam ‘mojim monkam’, ki mi vedno napišejo tako, da je dobro.

Pa nehaj me zmerjat, ker nimam mame!!

nova
Uredništvo priporoča

Jaz naredim vodene žličnike:

9 žlic moke
1 jajce
sol
voda-po občutku

Zamešaš v homogeno zmes in zakuhaš posebej v slanem kropu, v krop jih polagaš z malo žličko, precediš in vržeš v juho.
Take žličnike dam največkrat v ajmoht-obaro ali pa v fižolovo juho.
Pazi da zmes ne bo preveč gosta!

Jaz tudi nimam mame, vem kako je, ampak vsega se boš naučila! Objem!

Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane…

1pomočka hitra – hvala ti. Nisem vedela, a naj dodam mleko ali vodo….Pa na 9 žlic moke (to takih žlic normalnih, ne skopatih) – a ni malo samo 1 jajce? In takoj, ko naredite maso, ni treba nič čakat? In nobenega olja!

Bom pripisala popoldne, kako mi je uspelo! Hvala in lepe pozdrave vam pošiljam!

Si tako prijazna in poveš?

Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane…[/quote]

Razlika je le v tem da vlivance vlivaš, žličnike pa polagaš z žličko v vrel krop!!!
Če je masa tekoča vlivaš, če pa narediš malo bolj gosto pa so žličniki!
Tako delam tudi jaz, le da za vlivance dam samo jajce in moko, nič vode, za vodene žličnike pa tako kot je napisala predhodnica.

Jaz pa jih delam brez jajca. Moka, sol in hladna voda in jih zakuham v vrel krop. K so kuhani dam na kroznike, gor z nozem nstrgam parmezan in polijem z vroci malsom. Zelo dobro.

Dam pa razmerje voda moka po obcutku, da je pac prava masa in preden dam prvi zlicnik v vodo pomocim zlico v krop, da se testo ne sprijema toliko zlice.

Ja, žličniki so brez vode, tisto so vodni žličniki ali vaseršpacli po domače 🙂

Jaz jih delam iz enega jajca, soli, oljčnega olja in moke. Moke dam toliko, da pride taka srednje gosta zmes, da se jo lahko oblikuje z žlico, ampak je pa še vedno mehka.

New Report

Close