Forum: Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

žličniki

Nova tema
Default avatar kuharceee 31 Avg 2012 08:23

Sem skuhala juho - malo kurjega mesa, fuuul korenja, čebula, česen, lovor....

Zdaj bi pa zraven še žličnike. Kako jih naredite?

Stepeno jajce, moka (nočem zdrobove) in....... ?

Jih lahko skuham v vreli vodi (ne v juhi)? Ko so kuhani, pa malo povaljam na toplem maslu?

Hvala za pomoč!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar je bela cesta no 31 Avg 2012 08:46

zgub se že enkrat na kulinarika.net

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ne in ne in ne 31 Avg 2012 08:58

Imam tudi knjige - ampak jaz najbolj zaupam 'mojim monkam', ki mi vedno napišejo tako, da je dobro.

Pa nehaj me zmerjat, ker nimam mame!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar 1pomočka hitra 31 Avg 2012 09:07

Jaz naredim vodene žličnike:

9 žlic moke
1 jajce
sol
voda-po občutku

Zamešaš v homogeno zmes in zakuhaš posebej v slanem kropu, v krop jih polagaš z malo žličko, precediš in vržeš v juho.
Take žličnike dam največkrat v ajmoht-obaro ali pa v fižolovo juho.
Pazi da zmes ne bo preveč gosta!

Jaz tudi nimam mame, vem kako je, ampak vsega se boš naučila! Objem!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar sam tko, da pač veš 31 Avg 2012 09:58

1pomočka hitra napisal:Jaz naredim vodene žličnike:

9 žlic moke
1 jajce
sol
voda-po občutku

Zamešaš v homogeno zmes in zakuhaš posebej v slanem kropu, v krop jih polagaš z malo žličko, precediš in vržeš v juho.
Take žličnike dam največkrat v ajmoht-obaro ali pa v fižolovo juho.
Pazi da zmes ne bo preveč gosta!

Jaz tudi nimam mame, vem kako je, ampak vsega se boš naučila! Objem!


Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hvala hvala 31 Avg 2012 10:01

1pomočka hitra - hvala ti. Nisem vedela, a naj dodam mleko ali vodo....Pa na 9 žlic moke (to takih žlic normalnih, ne skopatih) - a ni malo samo 1 jajce? In takoj, ko naredite maso, ni treba nič čakat? In nobenega olja!

Bom pripisala popoldne, kako mi je uspelo! Hvala in lepe pozdrave vam pošiljam!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar no pa povej 31 Avg 2012 10:04

sam tko, da pač veš napisal:
Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane...


Si tako prijazna in poveš?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar japajadedede 31 Avg 2012 10:13

sam tko, da pač veš napisal:
1pomočka hitra napisal:Jaz naredim vodene žličnike:

9 žlic moke
1 jajce
sol
voda-po občutku

Zamešaš v homogeno zmes in zakuhaš posebej v slanem kropu, v krop jih polagaš z malo žličko, precediš in vržeš v juho.
Take žličnike dam največkrat v ajmoht-obaro ali pa v fižolovo juho.
Pazi da zmes ne bo preveč gosta!

Jaz tudi nimam mame, vem kako je, ampak vsega se boš naučila! Objem!


Tole niso žličniki ampak vlivanci. Žličniki vsi vemo kakšni zgledajo, ane...


Razlika je le v tem da vlivance vlivaš, žličnike pa polagaš z žličko v vrel krop!!!
Če je masa tekoča vlivaš, če pa narediš malo bolj gosto pa so žličniki!
Tako delam tudi jaz, le da za vlivance dam samo jajce in moko, nič vode, za vodene žličnike pa tako kot je napisala predhodnica.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lorealka 31 Avg 2012 10:25

Jaz pa jih delam brez jajca. Moka, sol in hladna voda in jih zakuham v vrel krop. K so kuhani dam na kroznike, gor z nozem nstrgam parmezan in polijem z vroci malsom. Zelo dobro.

Dam pa razmerje voda moka po obcutku, da je pac prava masa in preden dam prvi zlicnik v vodo pomocim zlico v krop, da se testo ne sprijema toliko zlice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar jaz pa 31 Avg 2012 10:39

Ja, žličniki so brez vode, tisto so vodni žličniki ali vaseršpacli po domače :)

Jaz jih delam iz enega jajca, soli, oljčnega olja in moke. Moke dam toliko, da pride taka srednje gosta zmes, da se jo lahko oblikuje z žlico, ampak je pa še vedno mehka.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh