Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Rumove kroglice;maslo ali margarina?

Rumove kroglice;maslo ali margarina?

Kaj date maslo ali margarino?
Kaj bi se blo na hitr za nardit za 25 ljudi? Da sam skup zmecem pa specem? BOM se mascarpone kocke in kokosove kocke. Kaj bi se blo podobnega da je res enostavno?

Jaz kokosove kroglice delam po tem receptu, dam pa včasih maslo in včasih margarino, le da ne dam cele, kot piše v receptu ampak polovičko 🙂

Res hitro in enostavno. Ko se masa ohladi, dodaš rum, narediš kroglice in jih povaljaš v kokosovi moki 🙂

Ja, saj, še recept naj ti prilepim:)))

http://www.kulinarika.net/recepti/5600/sladice/slastne-nusine-rezine/

http://www.kulinarika.net/recepti/1894/sladice/urskino-pecivo/
http://www.kulinarika.net/recepti/8100/sladice/skutino-pecivo-za-pozresne-sosede/

Na hitro je tudi rulada in sicer namazana iz kislo smetano ali erocremom ali marmelado, pa morda orehovi piškoti, jagode.
Za 25 ljudi rabiš 2 velika ovalna krožnika peciva. To pomeni cca 5 različnih sort. Ene 2 naj bosta preprosta ene trije pa so lahko malo boljši.
Recimo kokosove kocke, rulada z marmelado, za barvo jagode, skutine rezine, orehove piškote. Za vse to ti vzame en popoldne dela. Krožnik bo pisan ni baš nek presežek vendar sfalit ne moreš nič.

Jaz specem biskvit in ga polijem z cokolado raztopljeno v margarini. Drugace pa kot predlog za noro simpl in fino pecivo-margarino preko noci zmehcas in zmesas s sladkorjem v prahu. Piskote ki se jim rece cajni kolutici spajas po 2 skupaj z margarinino kremo. To pomakas v mlacno nleko in v kokos. Postavis v hladilnik preko noci. Nihce ne porajta da si brez truda naredil tako dobre kolacke, vsi hocejo recepr 🙂

Nekaj casa je bilo maslo hudo drag spas in takrat smo peciva in sladice pac krpali z margarino. Zdaj, ko je cena skoraj ista, ne ostane vec noben argument za uporabo margarine. Ne samo zaradi okusa, maslo tudi drugace, boljse “dela”. Edino mogoce za kako vegansko zadevo bi se zamenjala.

New Report

Close